ΠΑΟΚ ΕΙΣΑΙ! (vids & pics)

Σε μια αλησμόνητη ευρωπαϊκή βραδιά, ο ΠΑΟΚ κέρδισε 2-1 τη Μπενφίκα με γκολ των Γιαννούλη και Ζίφκοβιτς και προκρίθηκε στα πλέι οφ του Champions League!

Σε μια αλησμόνητη ευρωπαϊκή βραδιά, ο ΠΑΟΚ κέρδισε 2-1 τη Μπενφίκα με αυτογκόλ του Φερτόχεν και τέρμα του Ζίφκοβιτς και προκρίθηκε στα πλέι οφ του Champions League. Σπουδαία εμφάνιση από το Δικέφαλο του Βορρά στο δεύτερο ημίχρονο με… οδηγό τον Γιαννούλη, έκοψε τα… φτερά των Πορτογάλων και πλέον αντιμετωπίζει σε διπλά παιχνίδια την Κράσνονταρ του Μάρκους Μπεργκ στα πλέι οφ του Champions League για μια θέση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΕΡΜΑ ΤΟΥ ΔΙΚΕΦΑΛΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΜΠΕΝΦΙΚΑ

Εξαιρετικό κοουτσάρισμα από τον Άμπελ Φερέιρα, άψογη προσέγγιση από τους παίκτες του ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος, εντυπωσιακή εμφάνιση από τον Ζίφκο Ζίφκοβιτς, ο οποίος διατήρησε ανέπαφη την εστία του με τις επεμβάσεις του και έβαλε… stop στα όνειρα των φιλοξενούμενων. 

Τα πλάνα των προπονητών

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Άμπελ Φερέιρα επέλεξε σχηματισμό 1-3-4-3 με τον Ζίφκοβιτς στη θέση του τερματοφύλακα, ενώ στην τριάδα της άμυνας ήταν οι Ίνγκασον, Βαρέλα και Μιχαηλίδης. Στις δύο πτέρυγες βρέθηκαν οι Κρέσπο (δεξιά) και Γιαννούλης (αριστερά), ενώ κεντρικά χάφ ήταν οι Σβαμπ και Ελ Καντουρί. Στην τριάδα της επίθεσης επιλέχθηκαν οι Τζόλης, Πέλκας και Άκπομ. 

Ο προπονητής της Μπενφίκα, Ζορζέ Ζεσούς παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 1-4-3-3 με τον Βλαχοδήμο κάτω από τα γκολπόστ, τους Γκριμάλντο, Φερτόνχεν, Ντίας και Αλμέιδα στην άμυνα και τους Τααράμπ, Βάιγκλ και Πίτζι στο κέντρο. Επιθετική τριάδα για την πορτογαλική ομάδα ήταν οι Πεντρίνιο, Σεφέροβιτς και Έβερτον. 

Άντεξε ο ΠΑΟΚ στην πίεση των “Αετών”

H πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήταν για τον ΠΑΟΚ. Οι γηπεδούχοι στο τρίτο λεπτό απείλησαν την εστία του Βλαχοδήμου με τον Τζόλη να γυρίζει επικίνδυνα τη μπάλα στην περιοχή και τον Πέλκα να μην προλαβαίνει να κάνει την προβολή, ενώ το σουτ του Σεφέροβιτς στο 7ο λεπτό δεν ανησύχησε τον Ζίφκοβιτς. 

Ο Δικέφαλος είχε άλλη μια καλή στιγμή στο 16ο λεπτό με κεφαλιά του Μιχαηλίδη μετά από εκτέλεση φάουλ του Σβαμπ, σε μια φάση που μπλόκαρε τη μπάλα ο Βλαχοδήμος. 

Η Μπενφίκα απείλησε στο 25ο λεπτό με δυνατό σουτ του Τααράμπ έξω από την περιοχή και σημαντική επέμβαση του Ζίφκοβιτς με γροθιές, στο 27′ ο Σεβέροβιτς έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα λίγα εκατοστά εκτός εστίας, ενώ στο 29′ οι Πορτογάλοι είχαν δοκάρι μετά από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Πίτζι. 

Οι φιλοξενούμενοι έγιναν εκ νέου επικίνδυνοι στο 35ο λεπτό με ένα διαγώνιο σουτ του Πίτζι και στο 42′ με μακρινή προσπάθεια του Πεντρίνιο, η οποία δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ. 

“Αφεντικό” ο Δικέφαλος του Βορρά!

Αν και ο ΠΑΟΚ μπήκε με όρεξη στο δεύτερο μέρος, η Μπενφίκα ήταν αυτή που έφτασε κοντά στο γκολ. Στο 57′ ο Έβερτον έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και ο Ζίφκοβιτς πραγματοποίησε άλλη μια σπουδαία επέμβαση. 

Ο Δικέφαλος διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι, έκλεισε τους κενούς χώρους, κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και στο 63ο λεπτό έφτασε στο γκολ! Μετά από ένα σόλο του Γιαννούλη, ο αριστερός μπακ του ΠΑΟΚ πάσαρε στον Άκπομ, ο οποίος βρήκε και πάλι τον Γιαννούλη με τον τελευταίο να κάνει το πλασέ και η μπάλα με τη… βοήθεια του Φερτόχεν να καταλήγει στα δίχτυα του Βλαχοδήμου! 

Στο 68′ ο ΠΑΟΚ απείλησε και πάλι με τον Ζίφκοβιτς και τον Τζόλη, ενώ στο 75ο λεπτό ήρθε και το δεύτερο τέρμα για την ομάδα του Άμπελ Φερέιρα. Άλλη μια ατομική προσπάθεια του Γιαννούλη, ο οποίος πάσαρε στον Ζίφκοβιτς και ο πρώην παίκτης της Μπενφίκα με όμορφο πλασέ με το αριστερό έκανε το 2-0! 

Ο ΠΑΟΚ έχασε νέα ευκαιρία στο 78′ με σουτ του Τζόλη, η Μπενφίκα “άγγιξε” το γκολ με τον Έβερτον στο 80ο λεπτό και τον Ζίφκοβιτς να… κατεβάζει εκ νέου τα ρολά, ενώ οι Πορτογάλοι μείωσαν σε 2-1 με κεφαλιά του Νούνιες στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. 

ΠΑΟΚ – Μπενφίκα 2-1
Σκόρερ: Φερτόχεν 63′, Α. Ζίφκοβιτς 75′  – Νούνιες 94′ 
Κίτρινες κάρτες: Πέλκας 1′,Βαρέλα 28′, Μιχαηλίδης 44′ – Αλμέιδα 43′, Εσίτι 92′ 
Κόκκινη κάρτα: –

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)

ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα): Ζ. Ζίφκοβιτς, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Κρέσπο, Γιαννούλης. Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Τζόλης (80′ Εσίτι), Άκπομ (69′ Σβιντέρσκι), Πέλκας (66′ Α. Ζίφκοβιτς). 

Μπενφίκα (Ζορζέ Ζεσούς): Βλαχοδήμος, Γκριμάλντο, Φερτόχεν, Ρούμπεν Ντίας, Αλμέιδα, Τααράμπ (76′ Σίλβα), Βάιγκλ, Πίτζι, Πεντρίνιο (65′ Νούνιες), Σεφέροβιτς (72′ Βινίσιους), Έβερτον. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.