Κυνισμός…

Ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου γράφει στο προσωπικό του blog για τις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη και τα χαμόγελα που μοίρασε η προσπάθεια αυτής της εβδομάδας.

Ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου γράφει στο προσωπικό του blog για τις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη και τα χαμόγελα που μοίρασε η προσπάθεια αυτής της εβδομάδας.

Μετά την απογοήτευση της προηγούμενης εβδομάδας με τους αποκλεισμούς Άρη και ΟΦΗ από ομάδες οι οποίες στη συνέχεια αποκλείστηκαν και οι ίδιες πριν φτάσουν στα πλέι οφ του Europa League, ήρθε αυτή που διανύουμε για να βελτιώσει κάπως τα πράγματα.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται με το ένα πόδι στους ομίλους του Champions League, η ΑΕΚ υποδέχεται την Βόλφσμπουργκ για μια θέση στους ομίλους του Europa, ενώ ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από την Κρασνοντάρ, ώστε να ανατρέψει το 2-1 και να παίξει για πρώτη φορά στους ομίλους με τ’ αστέρια.

Μάλιστα η ειρωνεία είναι ότι από τους τρεις την καλύτερη μπάλα έπαιξε ο ΠΑΟΚ, που είναι και ο μοναδικός που γύρισε με άδεια χέρια. Έβαλε γκολ, διεκδίκησε μέχρι τέλους τη νίκη με χαμένο πέναλτι, δοκάρι και ευκαιρίες αλλά απέναντι στους Ρώσους, του έλειψε αυτό που είχαν Ολυμπιακός και ΑΕΚ, κυνισμός.

Σε αυτή τη φάση της χρονιάς, με τα χρήματα συμμετοχής σε ομίλους να είναι υπέρ-απαραίτητα, το θέαμα πρέπει να πηγαίνει περίπατο και στο μυαλό των ελληνικών ομάδων πρέπει να βρίσκεται μόνο η νίκη πρόκριση. Μόνο έτσι θα έχουμε ελπίδες να ανεβούμε κι άλλο στην ειδική βαθμολογία της UEFA.

Ο Ολυμπιακός αγκομαχούσε μέχρι το 65′ κόντρα στην Ομόνοια και όποιος έκλεισε την τηλεόραση τότε δε θα πίστευε ότι το ματς έληξε 2-0. Πλέον δε χάνει την πρόκριση ούτε με θαύμα και το καλό ποδόσφαιρο θα έρθει στη συνέχεια, στους ομίλους. Άλλωστε τα πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ δεν τα λες και λίγα. Αποδείχθηκε πάντως ότι όταν ξεκινάς με το μηδέν πίσω, μπροστά θα βρεις το γκολ με την ποιότητα που έχεις.

Στον ίδιο “κυνικό” δρόμο βάδισε και η ΑΕΚ η οποία πήρε αυτό που ήθελε, παίζοντας τόσο όσο απέναντι στην Σεν Γκάλεν. Πιέστηκε πολύ, τα χρειάστηκε, αλλά το διπλό ήρθε όταν κράτησε ανέπαφη την εστία της. 

Με δεδομένα άλλα 7 παιχνίδια για Ολυμπιακό στο Champions League και για ΠΑΟΚ είτε σε Champions είτε σε Europa, τότε μπορούμε να μιλάμε για την κορυφαία ελληνική βαθμολογία την τελευταία πενταετία στην Ευρώπη. Ιδίως από τη στιγμή που ο Δικεφάλος δεν κάνει το λάθος των προηγούμενων ετών, αφήνοντας στην άκρη τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αν καταφέρει και η ανέτοιμη ακόμα ΑΕΚ να αποκλείσει τους Γερμανούς τότε θα έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία από τη 18η θέση να διεκδικήσουμε ακόμη και τη 15η που θα μας κρατήσει στον ευρωπαϊκό “αφρό”.

Δανία, Σερβία και Ελβετία συνεχίζουν με 2,1 και 2 ομάδες αντίστοιχα. Ο εφικτός στόχος είναι η 17η θέση, αλλά μετά από χρόνια φέτος μπορούμε να κοιτάξουμε ψηλότερα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.