Η Μπάγερν Μονάχου έπαιξε όσο χρειάστηκε για να πάρει τη νίκη με 1-0 επί της Μπενφίκα και πλέον έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα ημιτελικά με τους Πορτογάλους ωστόσο να έχουν ελπίδες καθώς το σκορ της ήττας δεν υπήρξε απογοητευτικό.

Η Μπάγερν Μονάχου έπαιξε όσο χρειάστηκε για να πάρει τη νίκη με 1-0 επί της Μπενφίκα και πλέον έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα ημιτελικά με τους Πορτογάλους ωστόσο να έχουν ελπίδες καθώς το σκορ της ήττας δεν υπήρξε απογοητευτικό. 

Τα πλάνα των δύο προπονητών:

Ο Ρουί Βιτόρια παρέταξε την ομάδα του με ένα σύστημα 4-4-2 με τον Έντερσον κάτω απ’ τα δοκάρια, τους Αλμέιδα, Λίντελεφ, Ζαρντέλ και Ελισέου στην άμυνα, στο κέντρο οι Φέισα, Σάντσες, δεξιά ο Πίτσι, αριστερά ο Γκαϊτάν και επιθετικό δίδυμο οι Μήτρογλου και Ζόνας. 

Απ’ την άλλη, ο Πεπ Γκουαρντιόλα επέλεξε ένα σύστημα 4-5-1 με τον Νόιερ κάτω απ’ τα γκολπόστ, τους Μπερνάτ, Αλάμπα, Κίμιχ και Λαμ στην άμυνα, στο κέντρο οι Τιάγκο Αλκάνταρα, Βιδάλ, Μίλερ, δεξιά ο Ντάγκλας Κόστα, αριστερά ο Ριμπερί και μοναδικός προωθημένος ο Λεβαντόφσκι. 

Σε θέση οδηγού από … τα αποδυτήρια

Η Μπάγερν Μονάχου ήθελε με το «καλημέρα» να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα της Μπενφίκα και τα κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο. 

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μπουν σε θέση οδηγού από το δεύτερο μόλις λεπτό με τον Αρτούρο Βιδάλ να ανοίγει το σκορ στο Μόναχο. 

Ο Μπερνάτ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Χιλιανός μεσοαμυντικός με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. 

Μετά το γκολ η ομάδα του Γκουαρντιόλα επέβαλε πλήρως το ρυθμό 
της και πήρε την κατοχή της μπάλας προσπαθώντας κυρίως από τις πτέρυγες να φανεί απειλητική. Στο 14ο λεπτό το σουτ του Γάλλου εξτρέμ πέρασε άουτ ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Μήτρογλου πέντε λεπτά αργότερα. 

Στο 20ο λεπτό η Μπάγερν έφτασε μια ανάσα από το 2-0 αλλά το σουτ του Μίλερ στην κίνηση εξουδετερώθηκε εντυπωσιακά από τον Έντερσον. 

Στα υπόλοιπα λεπτά οι Βαυαροί είχαν την κατοχή, προσπαθούσαν να διασπάσουν την άμυνα των Πορτογάλων αλλά η Μπενφίκα είχε «οχυρώσει» καλά τα μετόπισθέν της με αποτέλεσμα το 1-0 να μείνει μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. 

Απειλήθηκε αλλά δεν το πλήρωσε

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές θέλοντας να πιέσουν περαιτέρω και να φτάσουν στην ισοφάριση. 

Στο 57ο λεπτό ο Ζόνας έβαλε πλάτη τον Αλάμπα αλλά το σουτ του εξουδετερώθηκε από τον Νόιερ ενώ επτά λεπτά αργότερα Μήτρογλου και Ζόνας, σε φάση διαρκείας, δεν μπόρεσαν να βρουν εστία και να σκοράρουν. 

Στο τελευταίο τέταρτο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με την Μπάγερν να έχει την κατοχή και να μην απειλείται με αποτέλεσμα το 1-0 να μείνει μέχρι τέλους και τους Βαυαρούς να έχουν τον πρώτο λόγο αλλά και όχι και ένα ασφαλές σκορ ενόψει του επαναληπτικού στη Λισσαβώνα.  

Οι συνθέσεις:

Μπάγερν Μονάχου (Π. Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Τιάγκο Αλκάνταρα, Ριμπερί, Λεβαντόφσκι, Ντάγκλας Κόστα (70′ Κομάν), Μπερνάτ, Λαμ, Βιδάλ, Μίλερ (85′ Γκέτσε), Αλάμπα, Κίμιχ (60′ Χάβι Μαρτίνεθ)

Μπενφίκα (Ρ. Βιτόρια): Έντερσον, Φέισα, Γκαϊτάν, Μήτρογλου (70′ Ραούλ Χιμένες), Λίντελεφ, Ζόνας (83′ Σάλβιο), Ελισέου, Πίτσι (90′ Σάμαρης), Ζαρντέλ, Αντρέ Αλμέιδα, Ρενάτο Σάντσες