Η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Αλιάνζ Αρίνα», με τις δυο ομάδες να ψάχνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Champions League (21:45).

Η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Αλιάνζ Αρίνα», με τις δυο ομάδες να ψάχνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Champions League (21:45). Οι Βαυροί άφησαν εκτός συνέχειας τη Σεβίλλη στον προηγούμενο γύρο, επικρατώντας 2-1 στην Ισπανία και παραχωρώντας ισοπαλία 0-0 εντός έδρας. Από την πλευρά τους, οι «μερένχες» είχαν αφήσει εκτός συνέχειας τη Γιουβέντους, με νίκη 3-0 στο Τορίνο και ήττα 3-1 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». 

Η προϊστορία μεταξύ των δυο ομάδων είναι ισορροπημένη, καθώς σε 24 αναμετρήσεις, οι δυο ομάδες μετρούν από έντεκα νίκες, ενώ δυο ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Η τελευταία φορά που οι δυο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες ήταν τη σεζόν 2016-2017, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να παίρνει την πρόκριση με συνολικό σκορ 6-3. Η γερμανική ομάδα θα παραταχθεί χωρίς τους Αρτούρο Βιδάλ και Κίνγκσλεϊ Κομάν. Αντιθέτως, ο Ζινεντίν Ζιντάν έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. Κεντρικά πρόσωπα της αναμέτρησης, οι Τόνι Κρόος και Χάμες Ροντρίγκες, οι οποίοι θα τεθούν αντιμέτωποι των πρώην ομάδων τους.