Ο Ζοζέ Μουρίνιο δήλωσε ότι η Ρεάλ Μαδρίτης θα δώσει στον ΑΠΟΕΛ τον σεβασμό που του αξίζει, με το να «κατεβάσει» δυνατή ομάδα στον αυριανό αγώνα ρεβάνς των δύο ομάδων στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» για την προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο δήλωσε ότι η Ρεάλ Μαδρίτης θα δώσει στον ΑΠΟΕΛ τον σεβασμό που του αξίζει, με το να «κατεβάσει» δυνατή ομάδα στον αυριανό αγώνα ρεβάνς των δύο ομάδων στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» για την προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Η κυπριακή ομάδα είναι η έκπληξη της φετινής διοργάνωσης, αφού έφτασε στους «8», αποκλείοντας τη Λιόν στους «16» και τις Πόρτο και Σαχτάρ Ντόνετσκ στη φάση των ομίλων, ωστόσο δεν κατάφερε να σκοράρει στον πρώτο αγώνα με τη «βασίλισσα». «Δεν θα κάνω πολλές αλλαγές» υπογράμμισε ο Πορτογάλος τεχνικός στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για τον αυριανό αγώνα και συνέχισε: «Είναι ένας αγώνας Τσάμπιονς Λιγκ. Λίγοι πιστεύουν ότι ο ΑΠΟΕΛ θα πετύχει τέσσερα γκολ εδώ αύριο, αλλά στο ποδόσφαιρο πρέπει να δείχνεις σεβασμό και στους φιλάθλους επίσης».

Οι «μερένγκες» βρίσκονται πολύ κοντά στην πρόκρισή τους για δεύτερη διαδοχική χρονιά στους ημιτελικούς, όπου, εάν περάσουν, θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Μπάγερν Μονάχου-Μαρσέιγ, ενώ πλησιάζουν και την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Ισπανία μετά από τέσσερα χρόνια. Η Ρεάλ έχει προβάδισμα έξι βαθμών έναντι της δεύτερης Μπαρτσελόνα, ενώ απομένουν οκτώ αγωνιστικές για το τέλος, ενώ την Κυριακή αναμετρώνται με την τρίτη Βαλένθια. Παρ’ όλα αυτά, ο Μουρίνιο επισήμανε: «Οι παίκτες δεν είναι κουρασμένοι. Θέλουν να παίξουν. Έχουμε καλό ρεκόρ στο Τσάμπιονς Λιγκ τα τελευταία δύο χρόνια με πολλές νίκες, την παράξενη ισοπαλία και μόνο μια ήττα και θέλουμε να συνεχίσουμε να τα πηγαίνουμε καλά».

Επίσης, ο πρώην προπονητής των Τσέλσι και Ίντερ έριξε τα «βέλη» του και στα ισπανικά ΜΜΕ, λέγοντας ότι το ηθικό της ομάδας του είναι ακμαίο, παρά τις προσπάθειες, όπως ισχυρίστηκε, για να υπονομευθεί η πορεία της Ρεάλ με κακοήθεις φήμες. «Κάθε μέρα προσπαθείτε να μας αποσταθεροποιήσετε» υπογράμμισε χαρακτηριστικά, για να καταλήξει: «Την προηγούμενη εβδομάδα υποτίθεται ότι πήγαινα στη Μάντσεστερ Σίτι, ο (τερματοφύλακας) Ίκερ Κασίγιας πήγαινε στη Σάλκε, ο (ακραίος επιθετικός) Άνχελ Ντι Μαρία κάπου αλλού, ενώ ο Κάιλ Γουόκερ (της Τότεναμ) και ο Γκλεν Τζόνσον (της Λίβερπουλ) έρχονταν εδώ. Όμως η ομάδα είναι δυνατή και θα μείνουμε ενωμένοι έως το τέλος, όταν θα γελάσουμε όλοι ή θα κλάψουμε μαζί».