Η Μπάγερν επικράτησε για δεύτερη φορά της Μαρσέιγ με 2-0 και πήρε άνετα την πρόκριση για την ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου λογικά θα αντιμετωπίσει σε διπλούς αγώνες την Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Μπάγερν επικράτησε για δεύτερη φορά της Μαρσέιγ με 2-0 και πήρε άνετα την πρόκριση για την ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου λογικά θα αντιμετωπίσει σε διπλούς αγώνες την Ρεάλ Μαδρίτης.


Η Μπάγερν ήταν το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς και στο πρώτο παιχνίδι είχε επικρατήσει της Μαρσέιγ με 2-0. Ουσιαστικά δηλαδή έπρεπε στον επαναληπτικό, απλά να συντηρήσει αυτό το προβάδισμα, προκειμένου να πάρει και το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.


Οι Βαυαροί όμως, δεν αρκέστηκαν σε αυτό, αλλά από το ξεκίνημα της αναμέτρησης έδειξαν αποφασισμένοι να πάρουν με εμφατικό τρόπο την πρόκριση και να αποδείξουν εκ νέου πως είναι καλύτερη ομάδα από τους Γάλλους. Ταυτόχρονα ήθελαν να στείλουν και το μύνημα πως είναι δυνατοί και προβάλουν μεγάλες αξιώσεις για να είναι αυτοί που θα βρεθούν στον τελικό και θα διεκδικήσουν το τρόπαιο.


Από τη στιγμή που η Μπάγερν έδειξε τόσο αποφασισμένη, η Μαρσέιγ το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να… παρακολουθεί. Οι Γερμανοί κατάφεραν τον αντικειμενικό τους σκοπό νωρίς νωρίς στην αναμέτρηση, καθώς προηγήθηκαν με τον Ολιτς στο 13′, ενώ ο ίδιος παίκτης έκανε το 2-0 στο 37′ και τα πάντα είχαν τελειώσει.


Από κει και πέρα, το παιχνίδι εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία, με τις δύο ομάδες να έχουν καταλάβει πως έχει κριθεί η πρόκριση και πλέον η Μπάγερν είναι αυτή που θα αντιμετωπίσει την Ρεάλ στην ημιτελική φάση. Μπορεί να απομένει να γίνει και ο επαναληπτικός Ρεάλ-ΑΠΟΕΛ για να βγει και τυπικά ο αντίπαλος της Γερμανικής ομάδας, όμως οι Ισπανοί με την νίκη τους στο πρώτο παιχνίδι με 3-0 στο ΓΣΠ έχουν ουσιαστικά προκριθεί.


Παρακολουθήστε την εξέλιξη του αγώνα από το νέο Match Center του Novasports.gr


Οι συνθέσεις:


Μπάγερν Μονάχου: (Γιουπ Χάινκες): Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Μπαντστούμπερ, Αλάμπα, Λουϊς Γκουστάβο, Κρόος (67΄ Πράνιτς), Τίμοσουκ, Μίλερ (39΄ Ραφίνια), Ριμπερί, Ολιτς (75΄ Γκόμεζ).

Μαρσέιγ: (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Μανταντά, Αθπιλικουέτα, Φανί, Νκουλού, Μορέλ (46΄ Αμαλφιτανό), Σεϊρού, Μπιά, Μπραντάο (74΄ Ζινιάκ), Βαλμπουενά, Αντρέ Αγιού, Ρεμί (63΄ Καμπορέ).