Ο Tζέκο την έστειλε στα προημιτελικά

Με «χρυσό» σκόρερ τον Έντιν Tζέκο η Ρόμα πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, κερδίζοντας 1-0 τη Σαχτάρ Ντόνετσκ στο «Ολίμπικο».

Με «χρυσό» σκόρερ τον Έντιν Tζέκο η Ρόμα πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, κερδίζοντας 1-0 τη Σαχτάρ Ντόνετσκ στο «Ολίμπικο». Το εκτός έδρας γκολ έδωσε την πρόκριση στην ομάδα της Ρώμης, αφού στο πρώτο παιχνίδι είχε ηττηθεί 2-1 στην Ουκρανία
Στα προημιτελικά του θεσμού για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια η Ρόμα.


«Φτωχό» πρώτο ημίχρονο

Η Σαχτάρ ήταν η ομάδα που στο πρώτο ημίχρονο είχε τον απόλυτο έλεγχο. Με τους Μάρλος, Τάισον και Μπερνάρ να δημιουργούν πολλά προβλήματα στα άκρα η ουκρανική ομάδα στο πρώτο 25λεπτο ήταν ιδιαίτερα απειλητική προς την εστία του Μπέκερ, ο οποίος πάντως δεν χρειάστηκε να επέμβει. Στο 28’ σουτ του Τάισον έφυγε πάνω από την εστία της Ρόμα, ενώ πέντε λεπτά αργότερα από λάθος του Φάσιο στην άμυνα, ο Φερέιρα που έκλεψε μπήκε στην περιοχή, όμως πιεζόμενος από τον Αργεντινό αμυντικό δεν μπόρεσε να βρει εστία. Λίγα πράγματα επιθετικά από τους «τζιαλορόσι» στα πρώτα 45 λεπτά, με το σουτ του Περότι από 25 μέτρα να είναι η μοναδική αξιόλογη στιγμή. 


Ανέβασε στροφές η Ρομα

Με καλύτερη τακτική προσέγγιση στον αγώνα και έχοντας κλείσει όλους τους χώρους, η Ρόμα βελτίωσε την εικόνα της και με υπομονή έφτασε στο πολυπόθητο γκολ. Στο 52’, μια εκπληκτική κάθετη πάσα του Στρόουτμαν έβγαλε σε θέση βολής τον Έντιν Tζέκο, με τον Βόσνιο επιθετικό να «τσιμπάει» ωραία τη μπάλα και να την στέλνει στα δίχτυα του Πιατόφ
Δέκα λεπτά μετά το γκολ ο Βόσνιος είχε μία ακόμα καλή στιγμή, όμως το σουτ που έκανε πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι. 

Στο 79’, ο Tζέκο άγγιξε το δεύτερο γκολ, όμως πριν σουτάρει τον ανέτρεψε εκτός περιοχής ο Ορντέτς, ο οποίος αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. 
Στα εναπομείναντα λεπτά η ομάδα του Φονσέκα αναζήτησε το γκολ που θα τις έδινε την πρόκριση, χωρίς όμως να τα καταφέρει. 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ρόμα: Άλισον, Φλορέντσι, Φάτσιο, Μανωλάς, Κολάροφ, Ντε Ρόσι, Ναϊνγκολάν, Στροούτμαν, Τσενγκίζ Ουντέρ (65′ Ζέρσον), Περότι, Τζέκο.
Σαχτάρ Ντόνετσκ: Πιατόφ, Μπούτκο, Στεπανένκο (74′ Άλαν Πάτρικ), Τάισον, Φρεντ, Μπερνάρντ, Μάρλος (82′ Ντεντίνιο), Ορντέτς, Φερέιρα, Ισμαΐλι, Ρακίτσκι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.