Ο Ολυμπιακός είναι πανέτοιμος για το δυσκολότερο μέχρι στιγμής εκτός έδρας ματς της εφετινής αγωνιστικής σεζόν, κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου για την πέμπτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League (21:45).

Ο Ολυμπιακός είναι πανέτοιμος για το δυσκολότερο μέχρι στιγμής εκτός έδρας ματς της εφετινής αγωνιστικής σεζόν, κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου για την πέμπτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League (21:45). Οι «ερυθρόλευκοι» αναγνωρίζουν πως το έργο τους κόντρα στους πρωταθλητές Γερμανίας θα είναι αρκετά δύσκολο, καθώς θα αντιμετωπίσουν μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες αυτή τη στιγμή, στην Ευρώπη. 

Παρόλα αυτά, οι Πειραιώτες είναι πανέτοιμοι να παλέψουν, ώστε να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα στην «Αλιάνζ» Αρίνα και να πανηγυρίσουν από το βράδυ της Τρίτης την πρόκριση στη φάση των «16» του Champions League. Όλοι στις τάξεις των νταμπλούχων Ελλάδος συμφωνούν, πως η ομάδα του Μάρκο Σίλβα έχει μόνο να κερδίσει από μια τέτοια αναμέτρηση. 

Ακόμα και σε περίπτωση ήττας, η πρόκριση για τον Ολυμπιακό θα ξεκαθαρίσει στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής κόντρα στην Άρσεναλ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Για να αποκλειστούν οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να ηττηθούν στη συγκεκριμένη αναμέτρηση με δυο γκολ διαφορά, ενώ θα πρέπει οι «κανονιέρηδες» να έχουν κερδίσει πριν τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο Λονδίνο. 

Ο Πορτογάλος τεχνικός αναμένεται να προχωρήσει αλλαγές στο βασικό σχήμα των «ερυθρολεύκων». Οι Πειραιώτες αναμένεται να παραταχθούν με 4-3-3 στη συγκεκριμένη αναμέτρηση και τον Ρομπέρτο στην εστία. Οι Ελαμπντελαουί και Μαζουακού θα είναι οι δυο μπακ, με τους Ντα Κόστα και Σιόβα στο κέντρο της άμυνας. Οι Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι και Καμπιάσο θα είναι οι τρεις της μεσαίας γραμμής, ενώ στην επίθεσης θα αγωνιστούν οι Πάρντο, Σεμπά και Ιντέγε. 

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού δεν υπολογίζει για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση στους Μποτία, Πουλίδο, Βούρο και Μπουχαλάκης, καθώς επίσης και οι παίκτες που δε δηλώθηκαν στη λίστα για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Από την άλλη πλευρά, ο Πεπ Γκουαρντιόλα αναμένεται να παρατάξει τη Μπάγερν Μονάχου με τους Νόιερ, Ραφίνια, Λαμ, Μπενατιά, Μαρτίνεθ, Αλόνσο, Βιδάλ, Μίλερ, Ρόμπεν, Κόστα και Λεβαντόφσκι. Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Γιόνας Έρικσον (Σουηδία).

Ο Ολυμπιακός θα έχει τη συμπαράσταση των φιλάθλων του, καθώς περίπου έξι χιλιάδες από αυτούς θα βρεθούν στις εξέδρες. Στο πλευρό των «ερυθρολεύκων» θα βρεθεί και πρόεδρος της ομάδας, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος ταξίδεψε στο Μόναχο.