Ένα εντυπωσιακό γκολ του Νίγκεθ από το 11' ήταν αρκετό για να δώσει στην Ατλέτικο τη νίκη με 1-0 επί της Μπάγερν και το "πάνω χέρι" για την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ για δεύτερη φορά τα τρία τελευταία χρόνια.

Ένα εντυπωσιακό γκολ του Νίγκεθ από το 11′ ήταν αρκετό για να δώσει στην Ατλέτικο τη νίκη με 1-0 επί της Μπάγερν και το “πάνω χέρι” για την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ για δεύτερη φορά τα τρία τελευταία χρόνια. Οι Μαδριλένοι εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους, κράτησαν απαραβίαστη την εστία τους και θα ταξιδέψουν την επόμενη εβδομάδα στο Μόναχο για να υπερασπιστούν το προβάδισμά τους.

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στην ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε, η οποία έφερε την Μπάγερν στα δικά της μέτρα παιχνιδιού και πέτυχε χωρίς αμφιβολία τον σκοπό της. Στο δεύτερο μέρος οι Γερμανοί πίεσαν για την ισοφάριση και το σκηνικό άλλαξε, αλλά ο Όμπλακ επενέβη όσες φορές χρειάστηκε, ενώ ο Αλάμπα με έναν “κεραυνό” σημάδεψε το δοκάρι.

Τα αρχικά πλάνα
Στο 4-4-2 του Σιμεόνε, ο Όμπλακ ήταν στην εστία και οι Χουάνφραν, Χιμένες, Σάβιτς, Λουίς από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα. Σαούλ Νίγκεθ (δεξιά) και Κόκε ήταν στις πτέρυγες, με τους Φερνάντες, Γκάμπι κεντρικά χαφ και τους Γκριζμάν, Τόρες δίδυμο στην επίθεση.

Διάταξη 4-3-3 από την άλλη για τον Γκουαρδιόλα, με τον Νόιερ στο τέρμα, τους Λαμ (δεξιά), Μπερνάτ μπακ και αναγκαστικούς στόπερ τους Μαρτίνεθ, Αλάμπα. Αλόνσο, Τιάγκο και Βιδάλ συνέθεσαν την τριάδα της μεσαίας γραμμής και οι Κομάν, Κόστα βοηθούσαν από τα άκρα τις προσπάθειες του Λεβαντόφσκι, ο οποίος βρέθηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Τους “τρύπησε”
Το ματς ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους γηπεδούχους, καθώς μετά τη συμπλήρωσε δέκα λεπτών κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα. Ο Σαούλ Νίγκεθ πήρε την μπάλα αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή κι αφού άδειασε όποιον βρέθηκε μπροστά του και μπήκε στα καρέ, με ένα άψογο πλασέ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Νόιερ.

Με εξαιρετική τακτική και την Μπάγερν να δυσκολεύεται εμφανέστατα στην ανάπτυξη, οι Ισπανοί δε δυσκολεύτηκαν να κρατήσουν το σκορ στο 1-0 μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Στο δεύτερο 45λεπτο η εικόνα του ματς ήταν διαφορετική, αλλά το σκορ έμεινε το ίδιο.

Δοκάρια και νεύρα
Η πρώτη ευκαιρία του δεύτερου ημιχρόνου ήταν και η καλύτερη του αγώνα για τους Βαυαρούς. Στο 54′ ο Αλάμπα με ένα φοβερό μακρινό σουτ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Όμπλακ, ο οποίος αν η μπάλα πήγαινε στο τέρμα δε θα μπορούσε να αλλάξει και πολλά πράγματα.

Η Μπάγερν πήρε ψυχολογία και έφτασε κι άλλες φορές με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ. Ο Μαρτίνεθ στο 56′ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Όμπλακ με κοντινή κεφαλιά, ενώ ο Λεβαντόφσκι στο 64′ με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα παράλληλα με τη γραμμή της εστίας.

Δοκάρι και ο Τόρες
Αυτές ήταν και οι καλύτερες στιγμές για τους Γερμανούς, οι οποίοι μπορεί να μη σκόραραν, αλλά τουλάχιστον δε δέχθηκαν και δεύτερο τέρμα. Και η αλήθεια είναι ότι η Ατλέτικο “άγγιξε” το 2-0 δύο φορές στο 75′. Ο Τόρες με εξαιρετική προσπάθεια και πλασέ με το εξωτερικό έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι, ενώ ο Κόκε που πήρε το “ριμπάουντ” σούταρε στη γωνία που έπεσε σωστά ο Νόιερ.

Κάπως έτσι το ματς οδηγήθηκε στα τελευταία λεπτά, όπου οι γηπεδούχοι φρόντισαν να κλείσουν ακόμη καλύτερα τους διαδρόμους για την εστία τους. Δεν έλειψαν, βέβαια και τα νεύρα, με τις 4 από τις 5 συνολικά κίρτινες να βγαίνουν από το 82′ και μετά.

Ατλέτικο (Σιμεόνε): Όμπλακ – Χουάνφραν, Χιμένες, Σάβιτς, Φιλίπε Λουίς – Σαούλ Νίγκεθ (85′ Παρτέι), Φερνάντες, Γκάμπι, Κόκε – Γκριζμάν, Τόρες

Μπάγερν (Γκουαρδιόλα): Νόιερ – Λαμ, Τσάβι Μαρτίνεθ, Αλάμπα, Μπερνάτ (77′ Μπενατιά) – Τσάμπι Αλόνσο, Τιάγκο Αλκάνταρα (70′ Μίλερ), Βιδάλ – Κομάν (64′ Ριμπερί), Ντάγκλας Κόστα, Λεβαντόφσκι