Η Μπάγερν Μονάχου χωρίς να ...ιδρώσει επικράτησε 2-1 της Βαλένθια στο Allianz Arena για την πρώτη αγωνιστική του έκτου ομίλου. Οι Βαυαροί προηγήθηκαν με τους Σβαϊνστάιγκερ (38') και Κρόος (58') για να μειώσουν οι Ισπανοί με τον Βάλντες (90+1'). Με δέκα ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση οι φιλοξενούμενοι λόγω αποβολής του Ραμί (90+3').

Η Μπάγερν Μονάχου χωρίς να …ιδρώσει επικράτησε 2-1 της Βαλένθια στο Allianz Arena για την πρώτη αγωνιστική του έκτου ομίλου. Οι Βαυαροί προηγήθηκαν με τους Σβαϊνστάιγκερ (38′) και Κρόος (58′) για να μειώσουν οι Ισπανοί με τον Βάλντες (90+1′). Με δέκα ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση οι φιλοξενούμενοι λόγω αποβολής του Ραμί (90+3′). 

Η Μπάγερν με τον Πιζάρο στο βασικό της σχήμα, ο οποίος συμπλήρωσε 50 συμμετοχές με τη φανέλα των Βαυαρών στη διοργάνωση, προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης να επιβάλει τον ρυθμό της και να κυκλοφορήσει μπάλα. Η Βαλένθια από την άλλη πλευρά, αρκέστηκε σε έναν πιο παθητικό ρόλο, περίμενε τους γηπεδούχους και προσπάθησε να «χτυπήσει» στην αντεπίθεση.

Ο αργός ρυθμός ήταν το κυρίαρχο στοιχείο της αναμέτρησης, με την Μπάγερν να έχει την κατοχή της μπάλας  αλλά να δυσκολεύεται να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων. Η πρώτη επίσκεψη των Βαυαρών στα αντίπαλα καρέ έγινε στο 35′, όταν ο Ρόμπεν επιχείρησε το σουτ από δεξιά αλλά η μπάλα κόντραρε στον Σισόκο και κατέληξε κόρνερ.

Τρία λεπτά αργότερα, οι Γερμανοί ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ με τον Σβαϊνστάιγκερ. Ο Ρόμπεν έπειτα από όμορφη ενέργεια βρήκε τον Σβαϊνστάιγκερ μέσα στην περιοχή και εκείνος με δυνατό σουτ νίκησε τον Ντιέγκο Άλβες και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μέρους η ομάδα του Γιούπ Χάινκες πίεσε για να φτάσει και σε δεύτερο τέρμα όμως δεν τα κατάφερε και το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος των πρώτων 45 λεπτών.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε. Η Μπάγερν συνέχισε να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού, να κυκλοφορεί τη μπάλα, όμως να μην απειλεί την εστία του Ντιέγκο Άλβες. Από την άλλη πλευρά η Βαλένθια προσπάθησε να κρατήσει περισσότερο μπάλα και απείλησε στο 52′ με μακρινό σουτ του Ντίνο Κόστα, το οποίο μπλόκαρε ο Νόιερ. Έξι λεπτά αργότερα οι παίκτες του Γιούπ Χάινκες έφτασαν κοντά και σε δεύτερο τέρμα με τον Κρόος, όμως το σουτ του Γερμανού από το ημικύκλιο απομάκρυνε με δυσκολία σε κόρνερ ο Ντιέγκο Άλβες. 

Στη συνέχεια οι Ισπανοί βλέποντας πως η Μπάγερν έχει κατεβάσει την απόδοση  της, πίεσαν και προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Νόιερ, χωρίς όμως επιτυχία. Στο 76′ και ενώ οι Βαυαροί είχαν ώρα να απειλήσουν, ο Κρόος πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή και με έναν κεραυνό από το ημικύκλιο την έστειλε στο δεξί παραθυράκι του ανήμπορου να αντιδράσει Ντιέγκο Άλβες και έγραψε το 2-0.

Και εκεί που όλα έδειχναν πως το 2-0 θα μείνει μέχρι το τέλος ο Βάλντες στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων μείωσε για την Βαλένθια. Ο Βιέρα έβγαλε σέντρα από αριστερά και ο Παραγουανός επιθετικός με κεφαλιά έκανε το 2-1 και  «πάγωσε» προσωρινά το Allianz Arena. Στην επόμενη ακριβώς φάση ο Ρόμπεν έφυγε στην αντεπίθεση, μπήκε στην περιοχή από αριστερά, ανατράπηκε από τον Ραμί, ο οποίος είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα, και ο Τούρκος ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα του πέναλτι. Ο Μάντζουκις ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Ντιέγκο Άλβες του είπε «όχι» και κράτησε το 2-1, σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος.

Δείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης μέσω του match center

Διοργάνωση: Champions League
Φάση: Ομίλων
Αγωνιστική:
Διαιτητής: Φιράτ Αϊντινούς

Οι συνθέσεις:

Μπάγερν Μονάχου (Γιουπ Χάινκες): Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Μπαντστούμπερ, Ντάντε, Ρόμπεν, Σβαϊνστάιγκερ, Ριμπερί (Μίλερ 46′), Χάβι Μαρτίνεθ (Λουίς Γκουστάβο 69′), Κρόος, Πιζάρο (Μάντζουκις 63′).

Βαλένθια (Μαουρίσιο Πελεγκρίνο): Αλβες, Ρικάρντο Κόστα, Ραμί, Ζοάο Περέιρα, Αλί Σισοκό, Γκουαρδάδο (Βιέρα 71′), Τίνο Κόστα, Φεγκουλί, Ντάνι Παρέχο, Ζόνας (Βαλντές 63′), Σολδάδο (Μπαραγκάν 88′).