Αυτός είναι ο Olympiacos… (Video)

Το γκολ της ισοφάρισης από το Μπελχαντά στο 66' ξύπνησε τους παίκτες του Ολυμπιακού που με αντεπίθεση διαρκείας σημείωσαν δυο γκολ σε δύο λεπτά (80 - 82) και πήραν τη νίκη με 3-1 επί της Μονπελιέ.

Το γκολ της ισοφάρισης από το Μπελχαντά στο 66′ ξύπνησε τους παίκτες του Ολυμπιακού που με αντεπίθεση διαρκείας σημείωσαν δυο γκολ σε δύο λεπτά (80 – 82) και πήραν τη νίκη με 3-1 επί της Μονπελιέ. Μια νίκη που κρατάει τους πρωταθλητές Ελλάδας ζωντανούς στο παιχνίδι της πρόκρισης στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ χρειάζεται μόλις έναν βαθμό για να εξασφαλίσει την τρίτη θέση που οδηγεί στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ, ακόμα και αν οι Γάλλοι κάνουν δύο νίκες στα εναπομείναντα παιχνίδια.
Ο Μασάδο (4′), ο Γκρέκο (80′) και ο Μήτρογλου (82′) σκόραραν για τους ερυθρόλευκους, ενώ για την πρωταθλήτρια Γαλλίας ο Μπελχαντά με πέναλτι.
Εκπληκτικό παιχνίδι έκανε ο Γκρέκο, ενώ πάρα πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν και ο Αμπντούν με το Μασάδο.

Τα πλάνα των προπονητών
Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ ξεκίνησε το παιχνίδι με σύστημα 4-3-3 και τον Κάρολ στο τέρμα, τους Τοροσίδη και Χολέμπας στα άκρα της άμυνας και τους Σιόβα, Μανωλά κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στη μεσαία γραμμή ο Μοδέστο σε ρόλο αμυντικού χαφ με το Μανιατη και το Γκρέκο μπροστά του το Μασάδο στα δεξιά, τον Αμπντούν αριστερά και τον Μήτρογλου στην κορυφή της επιθετικής γραμμής.

Για την Μονπελιέ ο Ρενέ Ζιράρ επέλεξε τον Ζουρντρέν κάτω από τα δοκάρια, τους Μπεντιμό και Μποκαλί στα άκρα της άμυνας και το Χίλτον με τον Εμπιβά κεντρικό δίδυμο. Στη μεσαία γραμμή ο Μαρβό με το Σεϊχί σαν κεντρικά χαφ, με τον Μπελχαντά μπροστά τους το Μουνιέ αριστερά, τον Καμπελά δεξιά και στην κορυφή της επίθεσης τον Καμαρά σε σύστημα 4-2-3-1

Γκολ με το καλημέρα
Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον Ολυμπιακό που έδειξε από το πρώτο λεπτό τις προθέσεις του που δεν ήταν άλλες από την κατάκτηση των τριών βαθμών. Ο Ζαρντίμ ξεκίνησε με ένα αμυντικό χαφ το Μοδέστο και οι ερυθρόλευκοι μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς για να πανηγυρίσουν μόλις στο 4ο λεπτό.
Ο Γκρέκο έκανε πολύ όμορφη προσπάθεια από αριστερά, έβγαλε την παράλληλη πάσα στο ύψος της μικρής περιοχής ο Μήτρογλου έκανε την προβολή, η μπάλα βρήκε στο αριστερό δοκάρι έφυγε από την άλλη πλευρά και ο επερχόμενος Μασάδο με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ.

Ο Ολυμπιακός είχε κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο και μέχρι το 15ο λεπτό αναπτυσσόταν πάρα πολύ όμορφα τόσο από τα άκρα με τους Μασάδο και Αμπντούν όσο και από τον άξονα με τον ιδιαίτερα δραστήριο Γκρέκο.
Στο 11ο λεπτό ο Μήτρογλου βρέθηκε σε θέση βολής όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Ζουρντράν και να δώσει προβάδισμα δυο τερμάτων στους πρωταθλητές Ελλάδας.
Μετά το 20ο λεπτό ο Ολυμπιακός κατέβασε ταχύτητα οπισθοχώρησε αρκετά με τους Γάλλους να πιέζουν και να τον υποχρεώνουν σε αρκετά αβίαστα λάθη στο χώρο του κέντρου. Παράλληλα άρχισε να αναπτύσσεται με εντελώς ανορθόδοξο τρόπο καθώς με μακρινές μπαλιές από την άμυνα προσπαθούσαν να τροφοδοτήσουν τους Μήτρογλου, Μασάδο και Αμπντούν.

Η Μονπελιέ παρα το γεγονός ότι είχε την κατοχή της μπάλας απείλησε ουσιαστικά μόνο μια φορά στο 31′ με τον Καμαρά να φεύγει στην πλάτη των αμυντικών του Ολυμπιακού αλλά το πλασέ του έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Κάρολ.
Οι πειραιώτες κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια με το προβάδισμα στο σκορ όμως στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου η εικόνα τους δεν ήταν καλή.

Το πέναλτι και η αφύπνιση
Στο δεύτερο ημίχρονο και ιδιαίτερα στο ξεκίνημα του η εικόνα του παιχνιδιού δεν διαφοροποιήθηκε πάρα πολύ. Ο Ολυμπιακός έδωσε το γήπεδο στην Μονπελιέ και προσπαθούσε με τον Αμπντούν κατά κύριο λόγω να χτυπήσει στις κόντρες.
Οι Γάλλοι προσπάθησαν να γίνουν πιο ουσιαστικοί στην επίθεση με το Ζιράρ να ρίχνει στο παιχνίδι τον σκόρερ του πρώτου αγώνα, Σαρμπονιέ ο οποίος πήγε στην κορυφή της επίθεσης με τον Καμαρά να περνάει στα άκρα.
Η υπεροχή της Μονπελιέ άρχισε να μετουσιώνεται σε επικίνδυνες φάσεις και ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Κάρολ.

Στο 64ο λεπτό η πρωταθλήτρια Γαλλίας έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση αλλά ο Κάρολ σταμάτησε τον Τινάν που βγήκε μόνος του από την κάθετη του Μπεντιμό, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού μπλόκαρο την κεφαλιά του Μαρβό.
Ένα λεπτό αργότερα η Μονπελιέ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Καμαρά από το Σιόβα ύστερα από φάση διαρκείας στα καρέ των ερυθρόλευκων . Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Μπελχαντά και ισοφάρισε σε 1-1 στο 66ο λεπτό.
Η ισοφάριση των Γάλλων ξύπνησε τον Ολυμπιακό που ένα λεπτό αργότερα έφτασε κοντά στο γκολ αλλά ο Μήτρογλου δεν βρήκε καλά την μπάλα υστερα από το γύρισμα του Αμπντούν από αριστερά.

Οι Πειραιώτες άρχισαν να ανεβάζουν στροφές και με την είσοδο του Φουστέρ στη θέση του Μοδέστο έγιναν πολύ πιο επιθετικοί.
Στο 77′ οι πρωταθλητές Ελλάδας απείλησαν ξανα με το μακρινό σουτ του Αμπντούν το οποίο έδιωξε σε κόρνερ με υπερένταση ο Ζαρντράν, για να έρθει η λύτρωση στο 80′ με το Γκολ του κορυφαίου παίκτη του.Του Γκρέκο!
Ο Ιταλός μέσος εκμεταλλεύτηκε το άσχημο διώξιμο της άμυνας της Μονπελιέ -ύστερα από κόρνερ του Χολέμπας και με σουτ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 2-1 βάζοντας φωτιά στο Καραϊσκάκη.

Το σφράγισε ο Μητρο-γκολ
Οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν έκαναν και πάλι το λάθος που έκαναν στο πρώτο ημίχρονο. Συνέχισαν στους ίδιους ρυθμούς, δεν κλείστηκαν πίσω και στο 82ο λεπτό κλείδωσαν τη νίκη με το γκολ του Μήτρογλου.

Ο Χολέμπας ανέβηκε από αριστερά, έβγαλε συστημένη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι που βρισκόταν ο Μήτρογλου ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε με δεξιοτεχνικό πλασέ στην κίνηση να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, να γράψει το 3-1 και να χαρίσει τη νίκη στον Ολυμπιακό. Μια νίκη που φέρνει τον Ολυμπιακό στους 6 βαθμούς με την Άρσεναλ να έχει 7 και τη Σάλκε 8. Οι ερυθρόλευκοι μένουν ζωντανοί στο όνειρο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς ενώ ουσιαστικά εξασφάλισαν την παραμονή τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μέσω Γιουρόπα Λιγκ.

Παρακολουθείστε εδώ την live εξέλιξη του αγώνα

Διαιτητής: Μάριο Στραχόνια (Κροατία)
Κίτρινες: Γκρέκο, Μοντέστο, Μήτρογλου, Χολέβας, Αμπντούν – Μποκαλί, Καμαρά, Τινάν

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός
(Ζαρντίμ):Κάρολ, Τοροσίδης, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέβας, Μοντέστο (74΄ Φουστέρ), Μανιάτης, Μασάντο (87΄ Φέισα), Αμπντούν, Γκρέκο, Μήτρογλου (90+3 Λυκογιάννης).

Μονπελιέ
(Ζιράρ): Ζουρντρέν, Μπεντιμό, Χίλτον (79΄ Κονγκρέ), Εμπιβά, Μποκαλί, Μαρβό, Σεϊχί, Μπελχαντά, Μουνιέ (62΄ Τινιάν), Καμπελά (46΄ Σαρμπονιέ), Καμαρά.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.