Ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης από τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ έμεινε η Γιουβέντους που μετέτρεψε το 0-2 της Μπάγερν Μονάχου σε 2-2 και θα λύσει στη Βαυαρία τις διαφορές της με τους Γερμανούς.

Ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης από τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ έμεινε η Γιουβέντους που μετέτρεψε το 0-2 της Μπάγερν Μονάχου σε 2-2 και θα λύσει στη Βαυαρία τις διαφορές της με τους Γερμανούς.

Δεν συμβαίνει συχνά να είναι η Μπάγερν επιβλητική σ΄ ένα παιχνίδι, όσο μεγάλος κι αν είναι ο αντίπαλος, και να χάνει τα αυγά και τα καλάθια στη συνέχεια. Η ομάδα του Μονάχου ως το 60΄ έκανε ό,τι ήθελε στο Τορίνο, στο πρώτο ματς με τη Γιουβέντους για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Μίλερ (43΄) και Ρόμπερν (55΄) έφεραν τους Γερμανούς στο 0-2, με την κατοχή συντριπτικά υπέρ τους και το μομέντουμ επίσης. Ντιμπάλα στο 63΄ και Στουράρο στο 76΄, όμως, ισοφάρισαν για τη «Γηραιά Κυρία» με τον Μαξ Αλέγκρι να δικαιώνεται με τις αλλαγές του και συνέπεια τούτου να έχουν οι καλύτερες πιθανότητες των Ιταλών για κάτι καλό στον επαναληπτικό απ΄ ότι αν έχαναν.

Ένα έχασε, ένα έβαλε ο Μίλερ!

Η Μπάγερν ήταν ξεκάθαρα ανώτερη στο Τορίνο, στο πρώτο 45λεπτο. Είχε και τις καλύτερες ευκαιρίες και την κατοχή μπάλας που έφτασε στο 71%-29% υπέρ της και τον αέρα της καλύτερης ομάδας απέναντι στη μεγάλη Γιουβέντους. Η «Βέκια Σινιόρα» απείλησε στο 1΄ με τον Μάντζουκιτς, όμως στο 4΄ οι Βαυαροί απάντησαν με το σουτ του Βιδάλ που έβγαλε ο Μπουφόν. 

Στο 12΄ ο πρώην παίκτης της Μπάγερν πήγε να κάνει ζημιά στην περασμένη ομάδα του, μετά από ωραία σέντρα του Πογκμπά, όμως το βολέ του κατέληξε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα οι φιλοξενούμενοι έχασαν το… άχαστο με τον Τόμας Μίλερ. Ο Λεβαντόφσκι γύρισε, εντός περιοχής της Γιούβε, στον Γερμανό επιθετικό που με άμυνα των γηπεδούχων και τον τερματοφύλακά τους εξουδετερωμένους έχασε την ισορροπία του και δεν μπόρεσε να πλασάρει σε κενή εστία ουσιαστικά! Κάποιες μικροευκαιρίες εκατέρωθεν ακολούθησαν, με την Μπάγερν να έχει πάντα την υπεροχή ως τη στιγμή του 31΄ που ο Μπερνάτ νικήθηκε από καλή θέση από τον Μπουφόν. 

Ό,τι δεν μπόρεσε να κάνει στο 13΄ ο Μίλερ, όμως, το πέτυχε στο 43΄. Έγινε η σέντρα του Ρόμπεν από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στην αριστερή πτέρυγα με τον Κόστα να τη γυρίζει με τη μία. Ο Μπαρζάλι απομάκρυνε άτσαλα, με αποτέλεσμα να φτάσει η μπάλα στον σκόρερ που από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε εύκολα τον Μπουφόν. Με το 0-1 του 45λεπτου η Μπάγερν επιβεβαίωσε, απλώς, την υπεροχή της στο διάστημα αυτό.

Σκωτσέζικο ντους…

Η Γιουβέντους βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο δεύτερο μέρος και με την πρόκριση ουσιαστικά χαμένη. Η Μπάγερν μπήκε ξανά ανώτερη και σε μία από τις πρώτες ευκαιρίες της πέτυχε το 0-2 με τον Ρόμπεν. Ο Λεβαντόφσκι έδωσε πλάγια δεξιά στον σκόρερ. Ο Ολλανδός έκοψε διαγώνια στην περιοχή της Γιούβε και μ΄ ένα καταπληκτικό αριστερό πλασέ έκανε το 0-2. Πέτυχε πράγματι μεγάλο γκολ με την κλασική κίνησή του ο Άριεν Ρόμπεν. Μέχρι το 60ό λεπτό οι Ιταλοί έδειχναν αδύναμοι να μπορέσουν ν΄ ακολουθήσουν. Το λάθος του Κίμιχ, όμως, στο 63΄ έδωσε την ευκαιρία στον Μάντζουκιτς να συνεργαστεί άψογα με τον Ντιμπάλα.

Ο σκόρερ της Γιουβέντους με κοντινό πλασέ νίκησε τον Νόιερ και «ζέστανε» το Τορίνο και τον κόσμο της που ως εκείνη τη στιγμή ήταν ξενερωμένος. Στο 67΄, πάλι μετά από φοβερή ενέργεια και κούρσα αυτή τη φορά του Μάντζουκιτς, ο Κουαδράδο σπατάλησε σουτ από καλή θέση με τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων να διώχνει με ψυχραιμία. Στο 76΄ ολοκλήρωσε η «Βέκια Σινιόρα» την επιστροφή της, με τον Μάντζουκιτς ν΄ ανοίγει δεξιά στον Μοράτα που με το κεφάλι έστρωσε στον Στουράρο.

Οι δύο αλλαγές του Αλέγκρι έσωσαν την παρτίδα, με τον σκόρερ να ισοφαρίζει με εντυπωσιακή κοντινή προβολή και να πετυχαίνει το πρώτο ευρωπαϊκό γκολ καριέρας. Στη συνέχεια αμφότερες επιχείρησαν να προστατέψουν τα κεκτημένα κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη μη ύπαρξη φάσεων και το τελικό 2-2.

Οι συνθέσεις

Γιουβέντους (Μαξ Αλέγκρι / 4-4-2): Μπουφόν – Λιχτστάινερ, Μπαρζάλι, Μπονούτσι, Εβρά – Κουαδράδο, Κεντίρα (69΄ Στουράρο), Μαρκίζιο (46΄ Ερνάνες), Πογκμπά – Μάντζουκιτς, Ντιμπάλα (75΄ Μοράτα).

Μπάγερν Μονάχου (Πεπ Γκουαρδιόλα / 4-1-4-1): Νόιερ – Λαμ, Κίμιχ, Αλάμπα, Μπερνάτ (74΄ Μπενατία) – Βιδάλ – Ρόμπεν, Μίλερ, Αλκαντάρα, Κόστα (84΄ Ριμπερί) – Λεβαντόφσκι.