Στο τέλος… κερδίζουν οι Γερμανοί (video)

Την ανατροπή της χρονιάς (και βάλε... ) έκανε η Ντόρτμουντ που αν και έχανε με 2-1 από τη Μάλαγα στο 90', κατάφερε με δύο γκολ στις καθυστερήσεις να πάρει τη νίκη με 3-2 και το "εισιτήριο" για τους "4" του Τσάμπιονς Λιγκ.

Την ανατροπή της χρονιάς (και βάλε… ) έκανε η Ντόρτμουντ που αν και έχανε με 2-1 από τη Μάλαγα στο 90′, κατάφερε με δύο γκολ στις καθυστερήσεις να πάρει τη νίκη με 3-2 και το “εισιτήριο” για τους “4” του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μπορούσια αποδείχθηκε πολύ σκληρή για να πεθάνει. Ντύθηκε λοιπόν… Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και σκόραρε δις στον έξτρα χρόνο για να αφήσει στον τόπο τους Ισπανούς. Η Μάλαγα βρέθηκε τόσο κοντά σε μια ιστορική πρόκριση στην πρώτη της παρουσία στη διοργάνωση, αλλά η Ντόρτμουντ φύλαγε τα καλύτερα για το τέλος.

Η ομάδα του Πελεγκρίνι είχε δύο καλές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο, αμφότερες με τον Χοακίν. Ο άλλοτε διεθνής Ισπανός άσος άνοιξε το σκορ στο 25′ με αριστερό σουτ από το ημικύκλιο, ενώ στην εκπνοή του πρώτου μέρους με κεφαλιά έχασε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα και αυτά των φιλοξενούμενων. Η Ντόρτμουντ που ισοφάρισε στο 40′ με μια υποδειγματική επίθεση και σκόρερ τον Λεβαντόφσκι, ανέβασε στροφές στο δεύτερο μέρος.

Οι Γερμανοί έκλεισαν στα καρέ τους τους Ανδαλουσιάνους, οι οποίοι από την πλευρά τους απειλούσαν με αντεπιθέσεις. Σε μια απ’ αυτές στο 82′ ο Ελισέου μετά από προσπάθεια του Μπαπτίστα βρέθηκε μόνος του μπροστά σε κενή εστία και δεν δυσκολεύτηκε να “γράψει” το 2-1 για τη Μάλαγα. Η Μπορούσια είχε χάσει νωρίτερα τεράστιες ευκαιρίες με τους Ρόις και Γκέτσε (ο Καμπαγέρο σταμάτησε και τους δύο με τα πόδια) και όλα έδειχναν ότι η υπόθεση πρόκριση είχε κριθεί οριστικά.

Στο ποδόσφαιρο όμως δεν μπορείς ποτέ να πεις “τέλος” πριν σφυρίξει το… τέλος ο διαιτητής. Κι όταν ο Τόμσον σφύριξε, η πρόκριση ήταν στα χέρια της Ντόρτμουντ. Πώς; Με την κορυφαία ανατροπή των τελευταίων ετών στο καλύτερο φετινό ματς του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ρόις στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ισοφάρισε για τους Γερμανούς, που δεν αρκέστηκαν απλά στη διατήρηση του αήττητου στη διοργάνωση.

Οι Ισπανοί τα έχασαν, η άμυνά τους πελαγοδρόμησε και ο Σαντάνα στο τρίτο λεπτό του έξτρα χρόνου μετά από φάση διαρκείας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καμπαγέρο, την ομάδα του στους ημιτελικούς και τους οπαδούς της στον έβδομο ουρανό.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βάιντενφελερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Σαντάνα, Σμέλτσερ, Γκουντογκάν (86′ Χούμελς), Μπέντερ (73′ Σαχίν), Μπλαζικόφσκι (72′ Σίμπερ), Γκέτσε, Ρόις, Λεβαντόφσκι

ΜΑΛΑΓΑ: Καμπαγέρο, Γκάμεθ, Σάντσεθ, Ντεμικέλις, Αντούνες, Χοακίν (87′ Πορτίγιο), Τουλαλάν, Ντούντα (74′ Ελισέου), Καμάτσο, Ίσκο, Μπαπτίστα (84′ Σάντα Κρους)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.