Τέταρτος εμφύλιος σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ

Γερμανικός... εμφύλιος στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που ομάδες από την ίδια χώρα θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Άλλες τρεις φορές έχει συμβεί αυτό με συλλόγους από Αγγλία, Ισπανία και Ιταλία.

Γερμανικός… εμφύλιος στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που ομάδες από την ίδια χώρα θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Άλλες τρεις φορές έχει συμβεί αυτό με συλλόγους από Αγγλία, Ισπανία και Ιταλία.

Η πρώτη φορά ήταν το 2000 με τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Βαλένθια να μάχονται στον τελικό που έγινε στο Παρίσι. Ο Φερνάντο Μοριέντες και ο Στιβ ΜακΜάναμαν οδήγησαν τη “βασίλισσα” στο όγδοο τρόπαιο της ιστορίας της.

Τρία χρόνια αργότερα Γιουβέντους και Μίλαν έφτασαν μέχρι τον τελικό του Ολντ Τράφορντ. Στα πέναλτι η Μίλαν πανηγύρισε την έκτη κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το 2008 ήταν η τελευταία. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι ταξίδεψαν στη Ρωσία για τον τελικό. Ο Τέρι είχε την ευκαιρία να χαρίσει στους “μπλε” το τρόπαιο, αλλά γλίστρησε και αστόχησε. Στη συνέχεια ο Φαν ντερ Σααρ σταμάτησε το σουτ του Ανελκά και χάρισε στη Γιουνάιτεντ τον τρίτο της τρόπαιο και το δεύτερο με τον Σερ Αλεξ Φέργκιουσον στον πάγκο της.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.