Ο τελικός, το «Γουέμπλεϊ» και… η μάχη της ξαπλώστρας

Γιατί η Ντόρτμουντ πόσταρε στον λογαριασμό της στο Twitter φωτογραφία με μία ξαπλώστρα παραλίας στη μέση της Πλατείας Τραφάλγκαρ;

Γιατί η Ντόρτμουντ πόσταρε στον λογαριασμό της στο Twitter φωτογραφία με μία ξαπλώστρα παραλίας στη μέση της Πλατείας Τραφάλγκαρ;

Όχι, οι Γερμανοί δεν ανυπομονούν από τώρα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, ούτε φυσικά έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την λονδρέζικη ηλιοφάνεια.

Πρόκειται απλά για το πιο πρόσφατο επεισόδιο ενός «υπόγειου» πολέμου που εξελίσσεται εδώ και δεκαετίες στα ευρωπαϊκά καλοκαιρινά θέρετρα, ανάμεσα στους Άγγλους και τους Γερμανούς τουρίστες, με τρόπαιο την καλύτερη θέση κάτω από τον ήλιο της Μεσογείου!

Οι Άγγλοι ήταν στο στρατόπεδο των νικητών στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ νίκησαν τους Γερμανούς και στον μοναδικό τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου όπου αναμετρήθηκαν οι δύο χώρες το 1966.

Ωστόσο, στην περίφημη «μάχη της ξαπλώστρας» -ή της.πετσέτας αν θέλετε- οι Γερμανοί έχουν πάρει για τα καλά το πάνω χέρι. Το Σάββατο στο «Γουέμπλεϊ», στο ίδιο σκηνικό όπου έχασαν το Παγκόσμιο Κύπελλο από το γκολ-φάντασμα του Τζεφ Χαρστ, εκτός από την έκφραση της ποδοσφαιρικής τους κυριαρχίας,  θέλουν να δείξουν στους Άγγλους μέσα στο ίδιο τους το σπίτι ότι έχουν πάρει ήδη θέσεις μάχης εν’ όψει καλοκαιριού.

Η νύχτα φεύγει, ο… Γερμανός τουρίστας έρχεται!

Σαν τουριστική χώρα το ξέρουμε καλά. Άγγλοι και Γερμανοί, μελαγχολικοί από το κρύο και την έλλειψη ηλιοφάνειας που επικρατεί στις χώρες τους στον μακρύ χειμώνα της Βόρειας Ευρώπης, περιμένουν το καλοκαίρι προκειμένου να απολαύσουν τις διακοπές τους σε κάποιον παράδεισο της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας ή της Ιταλίας.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, η κατάληψη μίας καλής θέσης κάτω από τον καυτό ήλιο μπροστά στην παραλία ή στην πισίνα του ξενοδοχείου αποτελεί αντικείμενο του πόθου.

Οι προνομιούχες θέσεις όμως συνήθως δεν φτάνουν για όλους και οι Γερμανοί αποδεικνύουν και σε αυτόν τον τομέα την μεθοδικότητά τους. Τι κάνουν λοιπόν;  Αξημέρωτα, την ώρα που κάποιοι Άγγλοι  επιστρέφουν από το νυχτερινό τους ξεφάντωμα, άλλοι κοιμούνται προσπαθώντας να ξεπεράσουν το μεθύσι της προηγούμενης βραδιάς, ή καθυστερούν λίγο παραπάνω στο πρωϊνό για να νικήσουν το hangover, οι Γερμανοί παραθεριστές σηκώνονται και τοποθετούν τις πετσέτες τους στις καλύτερες ξαπλώστρες της παραλίας ή της πισίνας!

Όταν λοιπόν οι Άγγλοι αποφασίζουν επιτέλους να σηκωθούν από το κρεβάτι, τις περιζήτητες ξαπλώστρες τις έχουν πιάσει ήδη οι άσπονδοι φίλοι τους.

Μην το παίρνετε για αστείο, το θέμα είναι σοβαρό. Η «μάχη της ξαπλώστρας» μαίνεται από τη δεκαετία του 1960, όταν άρχισε να επικρατεί ο μαζικός τουρισμός από τη Βόρεια Ευρώπη στα θέρετρα της Μεσογείου. Έχει μάλιστα απασχολήσει κατά καιρούς ακόμα και τους αρμόδιους για θέματα τουρισμού στις δύο χώρες!

Πριν περίπου μία τριετία, ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά πρακτορεία στον κόσμο, πουλώντας «πακέτα» διακοπών στους Γερμανούς πελάτες του, συμπεριέλαβε στην τιμή και μία έξτρα χρέωση τριών ευρώ, προκειμένου να τους εξασφαλίζει καθημερινά .«πρώτη ξαπλώστρα ήλιο», χωρίς να είναι αναγκασμένοι να σηκώνονται αξημέρωτα για να απλώνουν τις πετσέτες τους!

Άγγλοι τουρίστες, έχουν κάνει μηνύσεις διεκδικώντας ακόμα και αποζημιώσεις από τους τουριστικούς τους πράκτορες, ισχυριζόμενοι ότι οι διακοπές τους καταστράφηκαν από τους Γερμανούς που πάντα έπιαναν τις καλύτερες θέσεις! Στη Γερμανία την ίδια ώρα φροντίζουν διαχρονικά να κάνουν τη σχετική πλάκα στους Άγγλους για τις ήττες τους στις μάχες της ξαπλώστρας.

«Ρεζερβέ» ο τελικός!

Έτσι, όταν οι δύο γερμανικές ομάδες Μπορούσια Ντόρτμουντ και Μπάγερν Μονάχου πήραν την πρόκριση για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, οι Γερμανοί βρήκαν άλλη μία ευκαιρία να κάνουν πλάκα στους Άγγλους, αυτή τη φορά μάλιστα μέσα στο σπίτι τους.

Στις αρχές Μαΐου, διεξαγόταν στο «Γουέμπλεϊ» ο τελικός των πλέι-οφ της αγγλικής Κόνφερενς ανάμεσα στη Νιούπορτ Τάουν και την Ρέξαμ. Ο Γερμανός οπαδός της Ντόρτμουντ ‘Εγκμπερτ Μποργκσούλτε, βρισκόταν στο Λονδίνο εκείνες τις ημέρες και είχε τη φαεινή ιδέα να «τσεκάρει» το γήπεδο του τελικού, αλλά και να πικάρει τους φίλους Άγγλους.

Μπήκε λοιπόν στο γήπεδο έχοντας μαζί του μία πετσέτα της ομάδας του, την άπλωσε σε μία θέση του «Γουέμπλεϊ» και την φωτογράφισε, σε ένα στιγμιότυπο που την άλλη μέρα έφτασε μέχρι και το πρωτοσέλιδο της «Bild»!

Εξ’ ου λοιπόν και το νόημα του tweet από τον επίσημο λογαριασμό της Ντόρτμουντ, με μία ξαπλώστρα παραλίας σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία του Λονδίνου και μία πετσέτα της ομάδας απλωμένη πάνω της με την ένδειξη «ρεζερβέ»!  Παρόμοιες ξαπλώστρες έκαναν την εμφάνισή τους μάλιστα και σε άλλες τοποθεσίες στο κέντρο της πόλης.

Πληροφορίες που αναφέρουν ότι οι υπεύθυνοι του «Γουέμπλεϊ» θα σηκώνονταν αξημέρωτα την ημέρα του τελικού  για να απομακρύνουν από τις θέσεις του γηπέδου οποιαδήποτε απλωμένη πετσέτα με γερμανικά χρώματα , ελέγχονται πάντως ως ανακριβείς.

Για τους Άγγλους δεν είναι και πολύ εύκολο να ξυπνήσουν τόσο νωρίς σαββατιάτικα μετά το παραδοσιακό ξενύχτι της Παρασκευής. Μόνο που αυτή τη φορά, στις καλύτερες θέσεις κάτω από τον .ποδοσφαιρικό «ήλιο» θα βρουν περίπου 50.000 Γερμανούς τουρίστες.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.