1ος Όμιλος: Άι… Σαχτάρ (video)

Η Γιουνάιτεντ, μετά από δύο εντός έδρας οδυνηρές ήττες για την Πρέμιερσιπ, επέστρεψε στις επιτυχίες, κέρδισε με 1-0 τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, πέρασε ως πρώτη από τον πρώτο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ κι άφησε τους Ουκρανούς να συνεχίσουν στο Γιουρόπα Λιγκ.

Η Γιουνάιτεντ, μετά από δύο εντός έδρας οδυνηρές ήττες για την Πρέμιερσιπ, επέστρεψε στις επιτυχίες, κέρδισε με 1-0 τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, πέρασε ως πρώτη από τον πρώτο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ κι άφησε τους Ουκρανούς να συνεχίσουν στο Γιουρόπα Λιγκ.

Χρειάστηκε να περάσει ένας μήνας ακριβώς, από τις 10 Νοεμβρίου και το 1-0 επί της Άρσεναλ συγκεκριμένα, για να μπορέσει η Μάντσεστερ να νικήσει ξανά στο «Ολντ Τράφορντ». Ακολούθησαν γενικά πέντε αγώνες, όπου μόνη επιτυχία των «κόκκινων διαβόλων» ήταν το 0-5 στο Λεβερκούζεν για το Τσάμπιονς Λιγκ. Σε Κάρντιφ και Λονδίνο με Τότεναμ έμεινε σε ισοπαλίες 2-2 για την Πρέμιερ Λιγκ, ενώ τα διαδοχικά 0-1 με Έβερτον και Νιούκαστλ έφεραν σε πρωτόγνωρη θέση τον κόσμο και τους ποδοσφαιριστές των Πρωταθλητών Αγγλίας.

Το 1-0 επί της Σαχτάρ Ντόνετσκ μπορεί να μην κάνει ουσιαστική διαφορά για τους «κόκκινους διαβόλους», αλλά ήρθε σ΄ ένα σημείο που ξορκίζει δύο σερί άσχημα αποτελέσματα στο «Θέατρο των Ονείρων» και τους επαναφέρει στα κανονικά τους επίπεδα.

Ο υπό πίεση Ντέιβιντ Μόγιες οδήγησε την ομάδα του στην πρώτη θέση του πρώτου γκρουπ με 14 βαθμούς, άφησε τρίτη τη Σαχτάρ με 8 και στο Γιουρόπα Λιγκ για τη συνέχεια της σεζόν και μαζί με τη Λεβερκούζεν (10 πόντοι) θα βρεθεί στους «16» της διοργάνωσης ολοκληρώνοντας τον όμιλο με τέσσερις νίκες σε έξι αγώνες. Ο Σκωτσέζος τεχνικός άφησε τον Ρόμπιν φαν Πέρσι στον πάγκο, χρησιμοποίησε παίκτες με λίγο χρόνο συμμετοχής (βλ. Άσλι Γιανγκ και Μπούτνερ) και παρά το γεγονός ότι το κίνητρο ήταν με τους Ουκρανούς, που ήθελαν αποτέλεσμα στο Μάντσεστερ για να περάσουν ως δεύτεροι, ολοκλήρωσε με θετικό πρόσημο και το ματς και τον όμιλο.

Η ομάδα του Μιρτσέα Λουτσέσκου, πάντως, ήταν για μεγάλο διάστημα καλύτερη, με χαμένες ευκαιρίες και χωρίς ν΄ απειληθεί από τους γηπεδούχους. Στο 47΄ ο Ρακίτσκι είχε δοκάρι, που θα μπορούσε να έχει εξασφαλίσει μία καλύτερη συνέχεια στη Σαχτάρ, το οποίο σαν ν΄ αφύπνισε τη Γιουνάιτεντ. Με ωραίο σουτ, εντός περιοχής, του Τζόουνς στο 67΄ οι Άγγλοι προηγήθηκαν και κράτησαν ως το τέλος του αγώνα το προβάδισμα, τελειώνοντας αήττητοι το γκρουπ τους στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ελπίζοντας πώς το αποτέλεσμα αυτό θα τους δώσει και ανάταση ψυχολογίας κι αποτελεσματικότητας και στο πρωτάθλημα, όπου έχουν μείνει πολύ πίσω.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ντέιβιντ Μόγιες): Ντε Χέα, Ράφαελ, Τζόουνς, Φέρντιναντ, Έβανς, Μπούτνερ (88΄ Βαλέντσια), Καγκάουα, Γιανουζάι, Γκιγκς (63΄ Κλέβερλι), Ρούνι, Άσλι Γιανγκ (63΄ φαν Πέρσι)
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Πιατόφ, Κουτσέρ, Σέφτσουκ, Ρακίτσκι, Στεπανένκο, Φρεντ (80΄ Φερνάντο), Ντάγκλας Κόστα, Τεϊξέιρα, Σρνα, Τάισον (63΄ Μπερνάρντ), Αντριάνο (88΄ Φερέιρα)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.