8ος όμιλος: Απ’ του Χάρου τα δόντια…

Η Μίλαν έπαιξε κορώνα - γράμματα την πρόκρισή της κόντρα στον Άγιαξ αλλά τελικά βγήκε κερδισμένη καθώς με το 0-0 εξασφάλισε την πρόκρισή της στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Η ομάδα του Αλέγκρι κατάφερε να κρατήσει το μηδέν αγωνιζόμενη για εβδομήντα λεπτά με δέκα παίκτες.

Η Μίλαν έπαιξε κορώνα – γράμματα την πρόκρισή της κόντρα στον Άγιαξ αλλά τελικά βγήκε κερδισμένη καθώς με το 0-0 εξασφάλισε την πρόκρισή της στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Η ομάδα του Αλέγκρι κατάφερε να κρατήσει το μηδέν αγωνιζόμενη για εβδομήντα λεπτά με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Μοντολίβο στο 22ο λεπτό.

Τα πλάνα των δύο τεχνικών:

Ο Αλέγκρι χρησιμοποίησε ένα σύστημα 4-3-2-1 με τους Κονστάντ, Ζαπάτα, Μπονέρα και Ντε Σίλιο στην άμυνα, μπροστά τους, στο χώρο του κέντρου ο Ντε Γιονγκ, δεξιά ο Μοντολίβο, αριστερά ο Μουντάρι, στην επίθεση δεξιά ο Κακά, αριστερά ο Ελ Σαραουΐ και στην κορυφή της επίθεσης ο Μάριο Μπαλοτέλι.

Απ’ την άλλη, ο Ντε Μπουρ παρέταξε την ομάδα του με ένα σύστημα 4-3-3 με τους Φαν Ριν, Μόισαντερ, Ντενσβίλ και Μπλιντ στην άμυνα, μποστά τους ο Πόουλσεν στο χώρο του κέντρου, δεξιά ο Κλάασεν, αριστερά ο Σερένο, στην επίθεση δεξιά ο Σένε, αριστερά ο Φίσερ και στην κορυφή της επίθεσης ο Μπόγιαν Κρκιτς.

Τους επηρέασε το κρύο…

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο δείχνοντας όρεξη να παίξουν γρήγορο ποδόσφαιρο και μέχρι το πέμπτο λεπτό είχαν δημιουργήσει απειλητικές καταστάσεις απέναντι στις δύο εστίες.

Η πρώτη που απείλησε ήταν η ομάδα του Αλέγκρι. Στο τέταρτο λεπτό οι «ροσονέρι» κέρδισαν φάουλ σε καλό σημείο έξω από την περιοχή του Σίλεσεν, ο Μάριο Μπαλοτέλι ανέλαβε φυσικά την εκτέλεση αλλά ο τερματοφύλακας του «Αίαντα» μπλόκαρε με υπερένταση.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να απειλήσουν. Ο Φαν Ρούιν έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Πόουλσεν έπιασε την κεφαλιά αλλά ήταν άτυχος καθώς η μπάλα προσέκρουσε στο δεξί δοκάρι του Αμπιάτι.

Και ενώ η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οι δύο ομάδες πραγματοποίησαν αρκετά λάθη στο χώρο του κέντρου με αποτέλεσμα ο ρυθμός του αγώνα να πέσει.

Στο 22ο λεπτό ο Μοντολίβο προέβη σε σκληρό μαρκάρισμα φτάνοντας στα όρια του αντιαθλητικού με τον άρχοντα της αναμέτρησης να του δείχνει χωρίς δεύτερη σκέψη την κόκκινη κάρτα και την άγουσα στα αποδυτήρια.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι παίκτες του Ντε Μπουρ πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων προσπαθώντας να δημιουργήσουν ρήγματα στην αντίπαλη εστία αλλά δεν ήταν προφανώς προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο με αποτέλεσμα να «βραχυκυκλώσουν» στο χώρο του κέντρου.

Καθαρά θέμα τύχης

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό δεν άλλαξε με τον Άγιαξ να προσπαθεί απ’ το πρώτο λεπτό να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των «ροσονέρι».

Η ομάδα του Ντε Μπουρ προσπαθούσε είτε από τις πτέρυγες είτε από τον άξονα είτε από στημένα να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Αμπιάτι αλλά της έλειπε το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια.

Σε όλο το δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του «Αίαντα» ήταν έξω από την περιοχή της Μίλαν προσπαθώντας με κάθε τρόπο να πετύχουν ένα γκολ που θα τους χάριζε την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Μάλιστα, στο 77ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ. Ο Φίσερ μπήκε μέσα στην περιοχή από τα δεξιά, επεχείρησε το σουτ αλλά ο Αμπιάτι έδιωξε με τα πόδια σε κόρνερ και αυτή ήταν η τελευταία καλή στιγμή στον αγώνα.

Στο 95ο λεπτό ο Άγιαξ άγγιξε μια επική πρόκριση αλλά το γυριστό του Φαν Μπράουν πέρασε μόλις άουτ.

Έτσι, η ομάδα του Αλέγκρι έφτασε τους εννέα βαθμούς και προκρίθηκε ως η δεύτερη καλύτερη ομάδα του ογδόου ομίλου μαζί με την Μπαρτσελόνα, η ομάδα διέλυσε 6-1 την Σέλτικ με τον Σαμαρά μάλιστα να χρίζεται σκόρερ.

Μάλιστα, πριν την αναμέτρηση υπήρξαν επεισόδια ανάμεσα σε Ολλανδούς και Ιταλούς φιλάθλους με έναν Ολλανδό φίλαθλο να είναι σε κωματώδη κατάσταση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

Μίλαν (Αλέγκρι): Αμπιάτι, Ντε Σίλιο, Ζαπάτα, Κονστάντ, Μπονέρα, Μουντάρι, Μοντολίβο, Ντε Γιονγκ, Κακά (80′ Μεξές), Μπαλοτέλι, Ελ Σαραουΐ (24′ Πόλι).

Άγιαξ (Ντε Μπουρ): Κίλεσεν, Φαν Ρούιν, Μόισαντερ, Μπλιντ, Ντενσβίλ, Πόουλσεν (46′ Χούσεν), Σένε, Σερένο (80′ Φαν ντεν Χόορν), Φίσερ, Κρκιτς, Κλάασεν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.