Με δυο αναμετρήσεις αρχίζει η φάση των «16» του Champions League, με το ενδιαφέρον να στρέφεται σε Μιλάνο και Βαλένθια (21:45).

Με δυο αναμετρήσεις αρχίζει η φάση των «16» του Champions League, με το ενδιαφέρον να στρέφεται σε Μιλάνο και Βαλένθια. Η Μίλαν θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα και να κάνει το πρώτο βήμα στο Σαν Σίρο, για την πρόκρισή της στους «8» της διοργάνωσης. Η πρωτοπόρος του ιταλικού πρωταθλήματος, φαίνεται να βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και θέλει να συνεχίσει το αήττητο σερί της, το οποίο φτάνει τους δέκα αγώνες.

Ο Πίρλο έχει τεθεί εκτός «μάχης», καθώς είναι τραυματίας, ενώ και οι Ζαμπρότα, Αμπάτε και Αμπροσίνι έχουν μείνει εκτός αποστολής. Επίσης, ο Αντόνιο Κασάνο δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, όπως και ο Μαρκ Φαν Μπόμελ και θα παρακολουθήσει την αναμέτρηση από την εξέδρα. Από την άλλη πλευρά, η Τότεναμ θέλει να δώσει συνέχεια στην εντυπωσιακή εφετινή της πορεία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ο Γκάρεθ Μπέιλ δε βρίσκεται στα πλάνα του Χάρι Ρέντναπ για την συγκεκριμένη αναμέτρηση. Επίσης, εκτός έμεινε και ο Λούκα Μόντριτς. Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Γάλλος, Στεφάν Λανουά.

Στο «Μεστάγια» η φορμαρισμένη Βαλένθια θέλει μόνο τη νίκη, προκειμένου να ταξιδέψει από θέση οδηγού στη Γερμανία για τη ρεβάνς με την Σάλκε. Οι «νυχτερίδες» δε θα έχουν στην σύνθεσή τους, τους Μάτα και Αλμπέλδα, οι οποίοι δεν υπολογίζονται από τον Εμερί. Η Βαλένθια βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας του ισπανικού πρωταθλήματος.

Από την άλλη πλευρά, η Σάλκε του Φέλιξ Μάγκατ φαίνεται να βρίσκεται τον εαυτό της στις τελευταίες αγωνιστικές του γερμανικού πρωταθλήματος και θέλει να δείξει και στην συγκεκριμένη αναμέτρηση, πως το κακό ξεκίνημα της εφετινής σεζόν, ανήκει στο παρελθόν. Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Ρώσος, Αλεκσέι Νικολάεφ.