Την περασμένη εβδομάδα ο Λουίς Φαν Γκάαλ αποκάλυψε πως δεν θα παραμείνει στην Μπάγερν Μονάχου, μετά το τέλος της σεζόν.

Την περασμένη εβδομάδα ο Λουίς Φαν Γκάαλ αποκάλυψε πως δεν θα παραμείνει στην Μπάγερν Μονάχου, μετά το τέλος της σεζόν.

Οι συνέπειες ήταν… ευεργετικές, καθώς η ομάδα του συνέτριψε 6-0 το Αμβούργο, στο καλύτερο φετινό παιχνίδι της, και η ψυχολογία βρίσκεται στο ζενίθ ενόψει της ρεβάνς με την Ιντερ, για τους “16” του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ολλανδός προπονητής, ωστόσο, έσπευσε να προειδοποιήσει ότι η κατάσταση είναι πιο δύσκολη απ΄ όσο φαίνεται.

«Τώρα, το ματς με την Ιντερ είναι πιο δύσκολο απ΄ όσο πριν ανακοινωθεί η αποχώρησή μου. Είμαι προπονητής που επενδύει πολλά στις σχέσεις με τους ποδοσφαιριστές. Υπάρχουν κοινωνικοί και συναισθηματικοί δεσμοί ανάμεσα σε μένα, τους συνεργάτες μου και τους παίκτες. Αυτοί οι δεσμοί βρίσκονται τώρα υπό μεγάλη πίεση».

Την Τρίτη η Μπάγερν υποδέχεται την Ιντερ, έχοντας “κληρονομιά” τη σπουδαία νίκη της (1-0) στο Σαν Σίρο. Οπως “μαρτυρούν” τα στατιστικά της UEFA, μόνο μία φορά στο παρελθόν έχει καταφέρει ομάδα να προκριθεί, ανατρέποντας εντός έδρας ήττα.

Ηταν το 1996, στον αξέχαστο για τους φίλους του Παναθηναϊκού (και ασφαλώς για τον Γιώργο Δώνη) αγώνα του Αμστερνταμ και τη νίκη 1-0, που έμεινε όμως χωρίς αντίκρισμα, καθώς ο Αγιαξ επικράτησε 3-0 στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ. Προπονητής του “Αίαντα” ήταν τότε ο Λουϊς Φαν Γκάαλ.

Πάντως, ο 59χρονος τεχνικός είχε κέφια σήμερα, καθώς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου απευθύνθηκε στον Μάριο Γκόμεζ (σκόρερ στο 90΄ του νικητήριου γκολ στο Μιλάνο) και τον ρώτησε: «Σε ποιο λεπτό θα σκοράρεις αύριο;», για να απαντήσει με… ερώτηση ο διεθνής Γερμανός: «Σε ποιο λεπτό θες εσύ, κόουτς;»