Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που του δόθηκαν στο πρώτο μέρος και έτσι ηττήθηκε με 2-0 από τη Μέταλιστ, η οποία έδειξε πως είναι πιο έτοιμη. Έτσι, οι παίκτες του Στέφενς θα έχουν αρκετά δύσκολο έργο στον επαναληπτικό αγώνα στο Χάρκοβο.

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που του δόθηκαν στο πρώτο μέρος και έτσι ηττήθηκε με 2-0 από τη Μέταλιστ, η οποία έδειξε πως είναι πιο έτοιμη. Έτσι, οι παίκτες του Στέφενς θα έχουν αρκετά δύσκολο έργο στον επαναληπτικό αγώνα στο Χάρκοβο. 

Πλέον, το έργο του ΠΑΟΚ είναι πολύ δύσκολο καθώς θα πρέπει να νικήσει με δύο γκολ διαφορά ενώ αν και το δεύτερο παιχνίδι έρθει 2-0 υπέρ του “δικεφάλου του βορρά” τότε οι δύο ομάδες θα οδηγηθούν σε παράταση. Ο Στέφενς κατέβασε ένα σύστημα 4-2-3-1 με τους Κατσουράνη και Μιγκέλ στο κέντρο της άμυνας, τον Κίτσιου δεξιά και το Λίνο αριστερά, αμυντικά χαφ τους Λάζαρ και Τζιόλη, οι οποίοι τα πήγαν αρκετά καλά ενώ στις πτέρυγες ήταν δεξιά ο Λούκας και αριστερά ο Γεωργιάδης. Μπροστά από τα αμυντικά χαφ ήταν ο Σαλπιγγίδης και στην κορυφή της επίθεσης ο Αθανασιάδης.

Απ’ την άλλη, η ουκρανική ομάδα κατέβηκε με το ίδιο σύστημα με τους Γκουέγιε και Αζεβέδο κεντρικούς αμυντικούς, τον Βιγιάγκρα δεξιά στην άμυνα και τον Μολέδο αριστερά, αμυντικά χαφ οι Έντμαρ και Τόρες, στο δεξί φτερό της επίθεσης ο Σόσα και αριστερά ο Μάρλος, κορυφή ο Ντέβιτς και πίσω του ο Σόουζα.

Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου

Η Τούμπα ήταν παγωμένη λόγω της απουσίας των φιλάθλων και αυτό επηρέασε τους παίκτες του Στέφενς που άργησαν να μπουν στο κλίμα. Η πρώτη φάση ανήκει στους φιλοξενούμενους με τον Κίτσιου να παραχωρεί το πρώτο κόρνερ της βραδιάς αλλά από κει και έπειτα μόνο μία ομάδα υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας και αυτή ήταν ο ΠΑΟΚ.

Οι παίκτες του Χουμπ Στέφενς εφάρμοσαν σχεδόν όλα όσα είχε ζητήσει ο Ολλανδός τεχνικός πριν την έναρξη της αναμέτρησης. Οι γραμμές ήταν πολύ κοντά η μία με την άλλη και αυτό δεν επέτρεπε στους παίκτες της Μέταλιστ να πάρουν την κατοχή της μπάλας προκειμένου να δημιουργήσουν ρήγματα στην άμυνα του ΠΑΟΚ.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε βρει από νωρίς την «αχίλλειο πτέρνα» των Ουκρανών που δεν ήταν άλλη από το αριστερό άκρο της άμυνάς τους και σχεδόν όλες οι ευκαιρίες προέρχονταν από εκείνο το σημείο, κυρίως με στημένα που κέρδιζε ο ΠΑΟΚ και εκτελούσε ο Λούκας. Η σημαντικότερη όμως φάση για το «δικέφαλο του βορρά» ήρθε από τα αριστερά όταν ο Λίνο έκανε την παράλληλη μπαλιά και ο Αθανασιάδης, ανενόχλητος μέσα στην περιοχή, πραγματοποίησε το άστοχο πλασέ και έτσι σπατάλησε την ευκαιρία να βάλει μπροστά την ομάδα του στο σκορ, κάτι που θα της έδινε άλλη ψυχολογία.

Οι χαμένες ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη για τον ΠΑΟΚ και δυστυχώς για μία ακόμα φορά, επαληθεύτηκε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου. Η Μέταλιστ, χωρίς να δημιουργήσει ουσιαστικά καμία αξιόλογη φάση κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ στο 42ο λεπτό της αναμέτρησης έπειτα από ένα πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του Μάρκεβιτς. Το κόρνερ εκτελέστηκε από τα δεξιά, ο Ντέβιτς έπιασε την κεφαλιά και εκείνη βρήκε στο χέρι του Μιγκέλ. Ο επιθετικός της Μέταλιστ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ σε ένα καθοριστικό σημείο του πρώτου ημιχρόνου και ουσιαστικά αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση για το πρώτο μέρος.

Ο «δικέφαλος» δεν είχε φτερά

Στην επανάληψη, ο ΠΑΟΚ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο φανερά επηρεασμένος από το γκολ που δέχτηκε στο πρώτο ημίχρονο και άργησε να μπει στο κλίμα. Το passing game, που ήταν το δυνατό του χαρτί, δεν απέφερε καρπούς και τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο.

Ο Στέφενς προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της επίθεσης και έτσι πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Βούκιτς στη θέση του Γεωργιάδη.

Ο Σέρβος δεν κατάφερε να κάνει και πολλά πράγματα και λίγα λεπτά μετά την είσοδό του ο ΠΑΟΚ δέχτηκε και δεύτερο γκολ από μία αντεπίθεση. Ο Σόσα έκανε τη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του «δικεφάλου του βορρά» και ο Ντέβιτς, αφού πέρασε και τον Χακόμπο, στο 72ο λεπτό με ένα υποδειγματικό πλασέ διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του.

Ο ΠΑΟΚ, όσο περνούσε η ώρα, έδειχνε ότι δεν ήταν ακόμα έτοιμος αγωνιστικά και τα πόδια των παιχτών βάραιναν όλο και περισσότερο. Η Μέταλιστ ήταν πιο προσεκτική και προφύλαξε τα μετόπισθεν με αποτέλεσμα να πάρει τη νίκη και να κάνει το έργο του ΠΑΟΚ πολύ δύσκολο στον επαναληπτικό αγώνα στο Χάρκοβο στις 6 Αυγούστου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Βίτορ, Λίνο, Τζιόλης, Γεωργιάδης (66′ Βούκιτς), Λάζαρ, Κατσουράνης, Κίτσιου, Λούκας (54′ Ολίσε), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης (77′ Νέτσιντ)

Η σύνθεση της Μέταλιστ (Μίρον Μάρκεβιτς): Ντισλένκοβιτς, Βιγιάγκρα, Μολέδο, Αζεβέδο, Γκουγιέ, Εντμαρ, Σόουζα (62′ Μπλάνκο), Σόσα (90+ Κρασνοπόροφ), Τόρες, Μάρλος, Ντέβιτς (77′ Κριστάλντο)