Αποστολή στο Χάρκοβο: Κωστής Μπότσαρης
Λιγότερο από είκοσι τέσσερις ώρες απέμειναν για τον αγώνα Μέταλιστ - ΠΑΟΚ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, στις 20.00, στο γήπεδο «OSC Metalist», χωρητικότητας σαράντα χιλιάδων θεατών.

Αποστολή στο Χάρκοβο: Κωστής Μπότσαρης

Λιγότερο από είκοσι τέσσερις ώρες απέμειναν για τον αγώνα Μέταλιστ – ΠΑΟΚ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, στις 20.00, στο γήπεδο «OSC Metalist», χωρητικότητας σαράντα χιλιάδων θεατών. Οι Ουκρανοί έχοντας την ασφάλεια που τους παρέχει η νίκη με 2-0 από την αναμέτρηση της Τούμπας δικαιολογημένα αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία την προσπάθειά τους σ’ αυτή τη φάση της διοργάνωσης καθώς το ενδιαφέρον τους, για την υπόθεση που απασχολεί πλέον κι επισήμως την UEFA, θα πολλαπλασιαστεί μετά την οριστική έκβαση της ποδοσφαιρικής τους μάχης με τον ΠΑΟΚ, περιθώριο που τους δίνεται από τον χρονικό ορίζοντα της απολογία τους στην αρμόδια επιτροπή της διοργανώτριας αρχής που έχει οριστεί για την προσεχή Τρίτη, δηλαδή σε μια εβδομάδα.

Κοινός παρονομαστής των δυο – τελευταίων πριν από τον επικείμενο αγώνα – προπονήσεων ήταν ο χαλαρός τους χαρακτήρας. Τόσο ο Μίρον Μάρκεβιτς όσο και ο Χουμπ Στέβενς έχουν καταστρώσει τα τελικά τους πλάνα, λαμβάνοντας υπ’ όψη και τα προβλήματα τραυματισμών που απασχολούν τις ομάδες τους αντίστοιχα. Για τους Ουκρανούς, πέρα από τη θέση του τερματοφύλακα, όπου αναγκαστικά τον τελευταίο καιρό έχει επιστρατευτεί ο Ντισλένκοβιτς, προβληματισμός υπάρχει και στη μεσαία γραμμή καθώς ο Τόρες ταλαιπωρείται από τραυματισμό και το πλέον πιθανό σενάριο φέρνει ως αντικαταστάτη του τον Κρασνοπόροφ. Πέραν των δυο προαναφερθέντων λοιπόν, θέση στο αρχικό σχήμα αναμένεται να λάβουν οι Βιλάγκρα, Πάπα – Γκουέ, Μπερεζέφτσουκ, Εντμαρ, Μάρλος, Σόουζα, Σόσα, Ντέβιτς. Να σημειωθεί πως το γήπεδο αναμένεται να είναι κατάμεστο (σ.σ. ανάμεσά τους αναμένεται να βρεθούν και περίπου διακόσιοι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ), ενώ για την τελευταία προπόνηση της ομάδας των Ουκρανών προτιμήθηκε το προπονητικό τους κέντρο.

Στα του «Δικεφάλου» τώρα. Η απουσία του Βούκιτς ήταν γνωστή και δεδομένη με το ενδιαφέρον να μεταφέρεται στην κατάσταση του Σαλπιγγίδη. Ο ίδιος ο διεθνής επιθετικός – και σήμερα – διατράνωνε την αισιοδοξία του πως θα μπορέσει να ενισχύσει την προσπάθεια των συμπαικτών του έστω και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Στην προπόνηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα συμμετείχε στο πρώτο μισό, δίχως ν’ ακολουθεί πλήρως τους ρυθμούς των υπολοίπων, ενώ στο υπόλοιπο κι ενώ αυτοί επιδόθηκαν σε «διπλό» στο μισό του γηπέδου, εκείνος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα για να προφυλαχθεί από πιθανή επιβάρυνση. Ολόκληρο το θέμα Σαλπιγγίδη προδίδει και τη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας του ΠΑΟΚ να παίξει το δικό της παιχνίδι σε ότι έχει να κάνει με τη διάθεσή της να παρουσιάσει εκπλήξεις αύριο στο γήπεδο. Κατά συνέπεια δημιουργούνται ερωτηματικά τα οποία και θ’ απαντηθούν αύριο λίγη ώρα πριν από τη σέντρα.

Ο Χακόμπο πιθανολογείται πως θα ξεκινήσει κάτω από τα δοκάρια με την αμυντική γραμμή να μοιάζει η πλέον σίγουρη σε σχέση με τις υπόλοιπες της ομάδας. Κίτσιου, Κατσουράνης, Βίτορ Μιγκέλ και Λίνο σε διάταξη από δεξιά προς τ’ αριστερά στη βάση του 4-2-3-1. Στα χαφ ο Τζιώλης δεξιά και ο Λάζαρ αριστερά και κάπου εδώ ξεκινούν οι υποθέσεις. Δεξιά του Τζιώλη και πιο προωθημένα θα ξεκινήσει είτε ο Ολίσε στέλνοντας αντίστοιχα αριστερά τον Γεωργιάδη, είτε ο Λόρενς για να μετακινηθεί τότε ο Λιβεριανός από την άλλη πλευρά. Ανάμεσά τους θα είναι ο Λούκας και στην κορυφή ο Αθανασιάδης. Αυτά σε περίπτωση που δεν μπορεί να βγάλει ολόκληρο ενενηντάλεπτο ο Σαλπιγγίδης και μοιραία θα επιστρατευτεί για περιορισμένο χρονικό διάστημα.