Αποστολή στο Χάρκοβο: Κωστής Μπότσαρης
Με ανακοίνωσή της το απόγευμα της Τρίτης η UEFA όρισε τη 13η Αυγούστου ως ημέρα έναρξης της ακροαματικής διαδικασίας για την υπόθεση της Μέταλιστ.

Αποστολή στο Χάρκοβο: Κωστής Μπότσαρης

Με ανακοίνωσή της το απόγευμα της Τρίτης η UEFA όρισε τη 13η Αυγούστου ως ημέρα έναρξης της ακροαματικής διαδικασίας για την υπόθεση της Μέταλιστ.

Μια απόφαση που έγινε αποδεκτή με ανάμεικτα συναισθήματα καθώς σε πρώτη ανάγνωση δίνει χρονική προέκταση στην υπόθεση τα οποία φαίνεται πως ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί.

Εντούτοις, οι πραγματικές διαθέσεις θα διαφανούν την προσεχή Παρασκευή στην κλήρωση της φάσης των πλέι οφ του Champions League. Εκεί, εφόσον τοποθετηθεί εναλλακτικό ζευγάρι στην κλήρωση με τίτλο «Μέταλιστ ή ΠΑΟΚ» θα σημαίνει αυτομάτως πως εφόσον οι Ουκρανοί τιμωρηθούν μετά την εξέταση της υπόθεσης, τη θέση τους θα πάει ο «Δικέφαλος».

Αν συμβεί αυτό παράλληλα θα πρέπει να μπει – και πάλι – το όνομα του ΠΑΟΚ στην κλήρωση του Europa League. Αν η Μέταλιστ δικαιωθεί τότε η ομάδα του Χουμπ Στέβενς θα συνεχίσει την προσπάθειά της απρόσκοπτα στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της γηραιάς ηπείρου – και πάλι στα πλέι οφ, από την κατηγορία των ισχυρών – κι αν τα καταφέρει θα επιστρέψει στους ομίλους της διοργάνωσης έπειτα από απουσία ενός έτους. Αν η Μέταλιστ τιμωρηθεί, ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει στα πλέι οφ, ενώ η ομάδα που θα κληρωθεί στο Europa League μαζί του θα προκριθεί στους ομίλους άνευ αγώνων. Το όλο θέμα εναπόκειται στις διαθέσεις της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα βάλει απλά το όνομα της Μέταλιστ στην κλήρωση της Παρασκευής κι ανάλογα με το τι θα συμβεί στην αυριανή αναμέτρηση θα κριθεί το σε ποια διοργάνωση θα μετάσχει φέτος η ομάδα.

Πάντως ακόμη και το γεγονός πως η εν λόγω υπόθεση πήρε το δρόμο της κατεπείγουσας με συνέπεια τη σχετικά άμεση συνεδρίαση της Επιτροπής Εφέσεων και την προοπτική να εκδώσει απόφαση σε μια εβδομάδα από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί η ακροαματική διαδικασία συνιστά θετική ένδειξη.

Το καλύτερο λοιπόν, που έχει να κάνει η ομάδα είναι να ξεκαθαρίσει την υπόθεση πρόκριση εντός των τεσσάρων αγωνιστικών γραμμών και ν’ αφήσει το άγχος για τους Ουκρανούς αναφορικά με το αν και σε ποια διοργάνωση θ’ αγωνιστούν στη συνέχεια.