Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να κάνει την ανατροπή, έμεινε στο 1-1 με τη Μέταλιστ στο Χάρκοβο και αποχαιρέτισε το όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο "δικέφαλος του Βορρά" θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή του παρουσία στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να κάνει την ανατροπή, έμεινε στο 1-1 με τη Μέταλιστ στο Χάρκοβο και αποχαιρέτισε το όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο “δικέφαλος του Βορρά” θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή του παρουσία στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα του Χουμπ Στέφενς προσπάθησε κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δέχθηκε πρώτη το γκολ και το μόνο που κατάφερε ήταν να ισοφαρίσει στο φινάλε.

Στο 4-2-3-1 του Μάρκεβιτς, ο Ντισλιένκοβιτς ήταν στην εστία, με τους Βιγιάγκρα, Μολέντο, Γκουεγιέ και Αζεβέδο από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα. Έντμαρ και Κρασνοπέροφ ήταν οι δύο ανασταλτικοί μέσοι, με τους Μπλάνκο (δεξιά), Σόσα στις πτέρυγες και τον Σόουζα πίσω από τον Ντέβιτς. Ίδιο σύστημα και για τον ΠΑΟΚ του Στέφενς, με τον Χακόμπο στην εστία, τους Κίτσιου (δεξιά), Λίνο μπακ και τους Κατσουράνη, Μιγκέλ Βίτορ κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Τζιόλης και Λάζαρ ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, οι Ολίσε, Γεωργιάδης στα άκρα και ο Λούκας σε ρόλο οργανωτή με προωθημένο τον Σαλπιγγίδη.

Οι Ουκρανοί ήταν αυτοί που ανέλαβαν από τα πρώτα λεπτά τα ηνία της αναμέτρησης και επισκέπτονταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα την περιοχή του Χακόμπο. Η Μέταλιστ είχε δύο φάσεις για γκολ στο πρώτο ημίχρονο, με κορυφαία αυτή στο 28′ όταν ο Σόουζα με κεφαλιά απ’ την καρδιά της περιοχής μετά από σέντρα του Σόσα έστειλε την μπάλα μόλις άουτ. Ο διστακτικός ΠΑΟΚ από την άλλη, θα μπορούσε να πάρει το προβάδισμα λίγο νωρίτερα στο 25′, όταν η κόντρα από την απόκρουση του Ντισλιένκοβιτς στο σώμα του Μιγκέλ Βίτορ έστειλε την μπάλα άουτ λίγο δίπλα απ’ το δεξί δοκάρι του τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Η φάση που σηκώνει την πιο πολλή συζήτηση, όμως, σημειώθηκε στο 45′. Ο Λούκας ανατράπηκε από τον Ντισλιένκοβιτς στην περιοχή της Μέταλιστ, αλλά ο διαιτητής Μάιερ αντί για πέναλτι… έδωσε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ έδειξε περισσότερη διάθεση να γίνει απειλητικός. Αν και δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί κανένα από τα πολλά κόρνερ που κέρδισε δημιούργησε προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα. Ο Σαλπιγγίδης στο 64′ δεν σούταρε γρήγορα από καλή θέση στην περιοχή και ο Γκουεγιέ πρόλαβε και τον έκοψε. Οι Ουκρανοί που έψαχναν το γκολ κυρίως μέσω αντεπιθέσεων κατάφεραν να το… βρουν στο 72′. Ο Μπλάνκο με ένα δυνατό αριστερό σουτ έξω απ’ την περιοχή δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Χακόμπο και τελείωσε το παιχνίδι όσον αφορά στην υπόθεση πρόκριση.

Παρά την απογοήτευση, ωστόσο, οι Θεσσαλονικείς δεν τα παράτησαν. Μπορεί να μην κέρδισαν ούτε το ματς, ούτε φυσικά την πρόκριση, κέρδισαν όμως τον Νέτσιντ. Ο τσέχος επιθετικός μπήκε στον αγώνα στο 82′ και δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του με σουτ από την περιοχή μετά από πάσα του Αθανασιάδη έφερε το ματς στα ίσα. Στο 89′ μάλιστα θα μπορούσε να βάλει μπροστά στο σκορ τον ΠΑΟΚ και να αγχώσει τους γηπεδούχους, αλλά η ανάποδη κεφαλιά που επιχείρησε δεν βρήκε οριακά στόχο.

Μέταλιστ: Ντισλιένκοβιτς, Βιγιάγκρα, Μολέντο, Γκουεγιέ, Αζεβέδο, Έντμαρ (90’+2′ Μπερεζόφτσουκ), Κρασνοπέροφ, Μπλάνκο, Ντιέγκο Σόουζα (62′ Μάρλος), Σόσα, Ντέβιτς (76′ Κριστάλντο)

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κίτσιου, Κατσουράνης, Μιγκέλ Βίτορ, Λίνο, Τζιόλης (83′ Νέτσιντ), Λάζαρ, Λούκας, Γεωργιάδης (75′ Λόρενς), Ολίσε, Σαλπιγγίδης (67′ Αθανασιάδης)

Κυριάκος Νταμαδάκης