Ο Φρανκ ντε Μπουρ αποκάλυψε την αποστολή της Ολλανδίας για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Όπως αναμενόταν έμεινε εκτός ο Βέρτζιλ Φαν Ντάικ.

Αποστολή με τρεις εκπλήξεις από τον Φρανκ ντε Μπουρ για την Ολλανδία. Ο κόουτς δείχνει εμπιστοσύνη στο ταλέντο του Ολλανδικού ποδοσφαίρου ενώ φυσικά ήταν αδύνατον να καλέσει τον Βέρτζιλ Φαν Ντάικ της Λίβερπουλ που είναι ανέτοιμος μετά τον σοβαρό τραυματισμό του.

Από τους 34 που είχαν αρχικά κληθεί στην αποστολή κόπηκαν οι Μπίζοτ, Μπέργκβαϊν, Ελ Γκάζι, Χάτεμπουρ, Κάρσντορπ, Σεν Γιούστε, Τετέ και Φιλένα.

Για πρώτη φορά βρίσκονται στην αποστολή ο ακραίος επιθετικός της PSV, Κόντι Γκακπό ο οποίος τον Μάρτιο συμμετείχε στην φάση των ομίλων με την Κ21 της Ολλανδίας, ο εντυπωσιακός μέσος της Άλκμααρ, Τέουν Κόουπμαϊνερς που επίσης ήταν στην Κ21 και ο νεαρός αμυντικός του Άγιαξ, Γιούριεν Τίμπερ ο οποίος είχε χάσει εκείνα τα παιχνίδια της Κ21 καθώς είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό.

Ο επιθετικός της Βόλφσμπουργκ Βέγκχορστ είναι στην αποστολή αν και δεν είχε αγωνιστεί στα πιο πρόσφατα παιχνίδια ενώ έκπληξη προκάλεσε και η κλήση του 38χρονου τερματοφύλακα Στεκέλενμπουργκ που είναι και ο μόνος στο ρόστερ με συμμετοχή σε τελική φάση.

Παρά τον πρόσφατο πρόβλημα τραυματισμού είναι στην αποστολή ο Ντάλεϊ Μπλιντ του Άγιαξ.

Αναλυτικά η αποστολή :

Τερματοφύλακες : Σίλεσεν (Βαλένθια), Κρουλ (Νόριτς), Στεκέλενμπουργκ (Άγιαξ)

Αμυντικοί : Φαν Άανχολτ (Κρ. Πάλας), Ακέ (Μάντσεστερ Σ.), Μπλιντ (Άγιαξ), Ντούμφρις (PSV), Ντε Λιχτ (Γιουβέντους), Τίμπερ (Άγιαξ), Φέλτμαν (Μπράιτον), Ντε Φράι (Ίντερ), Βάινταλ (ΑΖ)

Μέσοι : Φαν ντε Μπέικ (Μάντσεστερ Γ.), Χράφενμπερχ (Άγιαξ), Ντε Γιόνγκ (Μπαρτσελόνα), Κλάασεν (Άγιαξ), Κόουπμαϊνερς (ΑΖ), Ντε Ρόουν (Αταλάντα), Βαϊνάλντουμ (Λίβερπουλ)

Επιθετικοί : Μπέργκχαους (Φέγενορντ), Ντεπάι (Λυών), Γκακπό (PSV), Ντε Γιόνγκ (Σεβίλλη), Μάλεν (PSV), Προμές (Σπαρτάκ Μοσχ.), Βέγκχορστ (Βόλφσμπουργκ)