Προβληματισμό έχει φέρει στις τάξεις των Ιταλών φιλάθλων τα αποτελέσματα έρευνας, που είδε το φως της δημοσιότητας στη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, οι Ιταλίδες βλέπουν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, ως μια καλή ευκαιρία να απατήσουν τους άνδρες του. Η ιστοσελίδα “Gleeden” αναφέρει, πως υπάρχει μεγάλη αύξηση εγγραφών από γυναίκες της γειτονικής χώρας, οι οποίες αναζητούν… περιπέτειες, την ώρα που οι σύντροφοί τους είναι “κολλημένοι” μπροστά στις οθόνες των τηλεοράσεων για να παρακολουθήσουν τα ματς της διοργάνωσης. Τα αποτελέσματα έδειξαν αύξηση της τάξεως του 46% στις νεαρές γυναίκες, τις τελευταίες ημέρες.

Συγκριτικά με τις προηγούμενες εβδομάδες, η αύξηση στις εγγραφές έχει φτάσει στο 87%. Οι Ιταλίδες δε δίστασαν να δηλώσουν στην ίδια ιστοσελίδα, πως θα εκμεταλλευτούν το πρόγραμμα του Euro, για τις “παράνομες” συναντήσεις τους, με τους εραστές τους. Η πιο συνηθισμένη δικαιολογία που χρησιμοποιούν φέρεται σύμφωνα με την ίδια έρευνα να είναι η έξοδο με φίλες. Τέλος, κατά τη διάρκεια των αγώνων, παρατηρείται αύξηση των ενεργών γυναικείων συνδέσεων στην ιστοσελίδα. Μάλιστα, είχε καταγραφεί και το ρεκόρ των 350 χιλιάδων συνδέσεων, τις προηγούμενες ημέρες.