Όπως αναμενόταν ο Ρομέλου Λουκάκου έχει αναδειχτεί ως ένα από τα πρόσωπα του εφετινού Euro.

Βέλγιο και Πορτογαλία, αναμετρούνται την Κυριακή στη φάση των «16» σε ένα μεγάλο ντέρμπι, ανάμεσα σε δύο ομάδες που διεκδικούν το τρόπαιο.
«Ήταν πολύ ωραίο συναίσθημα να κερδίσω το Scudetto σε μια υπέροχη σεζόν, αλλά δεν νομίζω ότι η παρουσία του Ρονάλντο με ώθησε πραγματικά στο να γίνω καλύτερος», δήλωσε ο άσος της Ίντερ στη συνέντευξη Τύπου.

Ενώ ο Λουκάκου πήρε τον τίτλο στη Serie A, ο Ρονάλντο ονομάστηκε «Capocannoniere» (κορυφαίος σκόρερ) με 29 γκολ, παίζοντας σε μια ομάδα, τη Γιουβέντους που τερμάτισε τέταρτη στο ιταλικό πρωτάθλημα. «Έχω προχωρήσει πολύ, αλλά πάντα προσπαθώ να δώσω περισσότερα. Όλοι μιλούν για τη φόρμα μου, αλλά νομίζω ότι περισσότερο είναι ότι ανέβαζα ένα επίπεδο στην καριέρα μου και τώρα προσπαθώ να κάνω άλλο ένα βήμα. Τώρα ο στόχος είναι να κερδίσω το Euro με το Βέλγιο».

Η πικρία του Λουκάκου
«Όταν οι άνθρωποι μιλάνε για τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, τον Καρίμ Μπενζεμά ή τον Χάρι Κέιν, τους αναφέρουν ως παίκτες «παγκόσμιας κλάσης», αλλά όταν πρόκειται για μένα, θεωρείται ότι απλώς είμαι «σε καλή φόρμα!». Αυτό με παρακίνησε να εργαστώ σκληρότερα και να γίνω πιο δυνατός. Τώρα πιστεύω ότι ανήκω σε αυτόν τον κατάλογο παικτών παγκόσμιας κλάσης».

Ο Λουκάκου ρωτήθηκε τι ζηλεύει από το παιχνίδι του Ρονάλντο και τι θα ήθελε ο CR7 να πάρει από αυτόν. «Θα ήθελα να έχω τις ικανότητες στην ντρίμπλα του Ρονάλντο και το σουτ. Νομίζω ότι θα ήθελε τη δύναμή μου και τον τρόπο που παίζω με πλάτη στο τέρμα».
Ο 28χρονος πέτυχε 30 γκολ σε 44 παιχνίδια με την Ίντερ αυτή τη σεζόν, μαζί με 10 ασίστ. 24 από αυτά τα γκολ επιτεύχθηκαν σε 36 εμφανίσεις στη Serie A, τέσσερα στο Champions League και δύο στο Coppa Italia. Ο Λουκάκου είναι ήδη ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του Βελγίου με 63 γκολ σε μόλις 96 εμφανίσεις με τη χώρα του.