Δύο από τα φαβορί του Euro, Βέλγιο και Ιταλία, συγκρούονται στο Μόναχο για ένα εισιτήριο των ημιτελικών.

Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στους «4» Ελβετία ή Ισπανία.

Οι δύο ομάδες έχουν κερδίσει ως τώρα όλα τα παιχνίδια τους στο Euro και έχουν δικαιολογήσει τις εκτιμήσεις που τους έφεραν να είναι από τα φαβορί για την κατάκτηση της διοργάνωσης. 

Μάλιστα, όποια κερδίσει θα δημιουργήσει νέο ρεκόρ στην ιστορία των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων με 15 σερί νίκες σε προκριματικά και τελικά, έχοντας ήδη ισοφαρίσει τις 14 της Γερμανίας από το 2012.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» έκαναν το τρία στα τρία στον όμιλο και στους «16» εκθρόνισαν την πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία με «οβίδα» του…άλλου Αζάρ, του Τοργκάν.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, ίσως δεν είναι το ίδιο εντυπωσιακή με προηγούμενα τουρνουά, αλλά δείχνει πιο ώριμη από ποτέ, στην τελευταία ευκαιρία της «χρυσής γενιάς» να διεκδικήσει έναν τίτλο με την Εθνική. 

Δε λείπουν όμως τα προβλήματα, με τα αστέρια Εντέν Αζάρ και Κέβιν Ντε Μπράινε να προέρχονται από τραυματισμούς που καθιστούν τη συμμετοχή τους αμφίβολη. Αντίθετα, κανονικά θα αγωνιστεί ο Λουκάκου, ο οποίος θα τα βάλει για άλλη μία φορά με άμυνα…Serie Α, όπως κάνει με επιτυχία στην Ίντερ.

Η Ιταλία προέρχεται επίσης από «τρία στα τρία» στον όμιλο χωρίς να δεχτεί γκολ, αλλά δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να περάσει στην παράταση την Αυστρία στο πρώτο νοκ – άουτ.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι όμως είναι αήττητη σε 31 σερί παιχνίδια (ρεκόρ «Σκουάντρα Ατζούρα» ) και θέλει να το επεκτείνει, παίζοντας για πρώτη φορά σε αυτό το Εuro χωρίς να θεωρείται φαβορί.

Όσον αφορά την ενδεκάδα, οι Κιελίνι και Βεράτι αναμένεται να ξεκινήσουν βασικοί στο Μόναχο όπως και ο Κιέζα, ο οποίος έδωσε τη λύση στην παράταση στο ματς με την Αυστρία.

Πιθανές ενδεκάδες: 

ΒΕΛΓΙΟ (Μαρτίνεθ): Κουρτουά – Αλντερβάιρελντ, Βερμάλεν, Βερτόνγκεν – Τ. Αζάρ, Βίτσελ, Τίλεμανς, Μενιέ – Ε. Αζάρ (Μέρτενς), Λουκάκου, Καράσκο (Ντε Μπράινε).

ΙΤΑΛΙΑ (Μαντσίνι): Ντοναρούμα – Ντι Λορέντσο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Σπινατσόλα – Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Βεράτι – Κιέζα, Ιμόμπιλε, Ινσίνιε.