Η Ιταλία αναμένει αντίπαλο για τον τελικό της 11ης Ιουλίου με Άγγλους και Δανούς να διεκδικούν το πολυπόθητο εισιτήριο.

Στο «Γουέμπλεϊ» Αγγλία και Δανία κοντράρονται απόψε (7/7, 22:00) έχοντας ως στόχο την πρόκριση στον τελικό του Euro, με τα «τρία λιοντάρια» να μην έχουν φτάσει ποτέ στην ευρωπαϊκή κορυφή, σε αντίθεση με τους Σκανδιναβούς που έχουν κατακτήσει το τρόπαιο το 1992.

Εδώ οι αριθμοί που έχουν το δικό τους ενδιαφέρον:

●       Η Αγγλία νίκησε μόνο ένα από τα τελευταία έξι επίσημα παιχνίδια με τη Δανία (3 ισοπαλίες και 2 ήττες), με τη νίκη να έρχεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002 (3-0).

●       Αυτή θα είναι η τρίτη αναμέτρηση ανάμεσα στην Αγγλία και τη Δανία σε μεγάλη διοργάνωση. Η Αγγλία νίκησε 3-0 στο δεύτερο γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2002, μετά από μία ισοπαλία 0-0 στη φάση των ομίλων του Euro1992 –τη διοργάνωση που τελικά η Δανία κατέκτησε.

●       Και τα επτά παιχνίδια που έγιναν ανάμεσα στην Αγγλία και τη Δανία στο Ουέμπλεϊ τελείωσαν με 1-0, με την Αγγλία να κερδίζει πέντε ματς και τη Δανία να κερδίζει δύο. Η Δανία νίκησε τα τελευταία δύο επίσημα παιχνίδια κόντρα στην Αγγλία στο στάδιο (1983 και 2020), ενώ καμία ομάδα δεν έχει κερδίσει ποτέ σε τρία συνεχή επίσημα παιχνίδια κόντρα στα Τρία Λιοντάρια στο Ουέμπλεϊ.

●       Η Αγγλία παίζει στον τρίτο ημιτελικό της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, χάνοντας από τη Γιουγκοσλαβία το 1968 και στα πέναλτι από την Γερμανία το 1996. Μέχρι τώρα, η Αγγλία έχει παίξει σε περισσότερα παιχνίδια σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα χωρίς να φτάσει στον τελικό από οποιαδήποτε άλλη ομάδα (36).

●       Αυτή είναι η τέταρτη εμφάνιση της Δανίας σε ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (1964, 1984 και 1992), με τους Δανούς να κατακτούν το τρόπαιο στην τελευταία τους εμφάνιση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

●       Η Δανία πέτυχε 11 γκολ μέχρι τώρα στο Euro 2020 –μόνο η Ισπανία (12) έχει πετύχει περισσότερα γκολ μέχρι τα ημιτελικά. Είναι τα περισσότερα γκολ που σκόραρε η Δανία σε μία τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης (Παγκόσμια Κύπελλα/Euro).

●       Η νίκη της Αγγλίας με 4-0 επί της Ουκρανίας στα προημιτελικά είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και η μεγαλύτερη νίκη στη φάση των νοκ-άουτ μεγάλης διοργάνωσης. Μάλιστα, πέτυχαν όσα γκολ κόντρα στην Ουκρανία όσα και στα προηγούμενα τέσσερα ματς του Euro 2020.

●       Η Δανία έχει επτά διαφορετικούς σκόρερ μέχρι τώρα στο Euro 2020 –εκτός από αυτογκόλ, μόνο η Γερμανία το 2012 (8) είχε περισσότερους διαφορετικούς σκόρερ σε μία διοργάνωση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. 

●       Η Αγγλία κράτησε το μηδέν στην άμυνα και στα πέντε ματς στο Euro 2020 μέχρι σήμερα – καμία ομάδα δεν κράτησε το μηδέν στην άμυνα σε έξι ματς σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ή Παγκόσμιο Κύπελλο.

●       Ο Ραχίμ Στέρλινγκ είχε συμμετοχή σε 22 γκολ στις τελευταίες 21 εμφανίσεις του για την Αγγλία (15 γκολ, 7 ασίστ) και είναι ο πρώτος σε συμμετοχή σε γκολ για τα Τρία Λιοντάρια στο Euro 2020 (3 γκολ και 1 ασίστ).

●       Ο Κάσπερ Ντόλμπεργκ έχει τρία γκολ για τη Δανία στο Euro 2020 –μόνο δύο Δανοί παίκτες έχουν πετύχει περισσότερα γκολ σε μία τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης (Euro/Παγκόσμιο Κύπελλο) με τον Πρέμπεν Έλκιερ Λάρσεν (Παγκόσμιο Κύπελλο 1986) και τον Γιον Νταλ Τόμασον (Παγκόσμιο Κύπελλο 2002) να πετυχαίνουν 4.