Με κολακευτικά λόγια μίλησε ο Ματσέι Ζουράφσκι για τον άσο της ΑΕΚ, Ντάμιαν Σιμάνσκι με αφορμή την εμφάνισή του με τη φανέλα της Πολωνίας κόντρα στη Γερμανία.

Η εμφάνιση του Ντάμιαν Σιμάνσκι στον αγώνα της Πολωνίας με την Γερμανία έχει… τρελάνει τους Πολωνούς, οι οποίοι αποθεώνουν τον άσο της ΑΕΚ με αφιερώματα στον Τύπο της χώρας, ενώ και ο Ματσέι Ζουράφσκι μίλησε με κολακευτικά λόγια γι’ αυτόν.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα sport.interia ο διεθνής χαφ της ΑΕΚ είναι πιθανό πλέον να αποτελεί τον πυλώνα στον άξονα της μεσαίας γραμμής, αντικαθιστώντας ουσιαστικά τον Γκζέγκοζ Κριχόβιακ, που παραμένει εκτός πλάνων του Φερνάντο Σάντος.

Στο δημοσίευμα της πολωνικής ιστοσελίδαςsport.interia ασχολούνται κυρίως με τον τρόπο που λειτούργησε ο Σιμάνσκι με την μπάλα στα πόδια και προσθέτει: “Ξεκίνησε στον αγώνα με τη Γερμανία στο αρχικό σχήμα και το καθήκον του ήταν να κρατήσει τη μεσαία γραμμή υπό έλεγχο. Αυτό ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένο στο πρώτο ημίχρονο, όπου υπερίσχυσε των αντιπάλων του και βοήθησε στην επιθετική μας ανάπτυξη. Έκανε μια εξαιρετικά επιτυχημένη σεζόν με την ΑΕΚ. Έγινε σημαντική φυσιογνωμία της ομάδας του, έπαιξε σε 34 ματς πετυχαίνοντας δύο γκολ, κάτι που βοήθησε την ΑΕΚ να κατακτήσει το νταμπλ”.

Την ίδια άποψη έχει και ο παλαίμαχος διεθνής άσος και πρώην παίκτης της Σέλτικ και της Λάρισας, Ματσέι Ζουράφσκι ο οποίος μιλώντας στην πολωνική τηλεόραση είπε μεταξύ άλλων: “Έχει μια φυσική προδιάθεση να εκπληρώσει αυτό τον ρόλο του Κριχόβιακ. Είναι πολύ καλός στο να διαβάζει το παιχνίδι, έχει καλή ικανότητα στο να κάνει τάκλιν και δείχνει ότι μπορεί να βρει τον δρόμο προς την αντίπαλη περιοχή με την μπάλα”.