Στα 16 του βασικός στην Μπαρτσελόνα και πλέον μέλος και της Εθνικής Ισπανίας. Ο Λαμίν Γιαμάλ μίλησε για όσα ζει τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Ραφίνια επέστρεψε από τιμωρία για τον αγώνα με την Οσασούνα κι όμως ο Τσάβι προτίμησε για το βασικό σχήμα τον 16χρονο Λαμίν Γιαμάλ. Ο νεαρός είχε ήδη κληθεί στην Εθνική Ισπανίας από τον Ντε λα Φουέντε. Ο κόσμος του έχει αλλάξει εντελώς.

Η μαμά του φοβάται όταν παίζει βασικός αλλά αυτός δεν φοβάται κανέναν. Αφού απέρριψε το ενδεχόμενο να αγωνιστεί για το Μαρόκο ήρθε η ώρα να αγωνιστεί με την Ισπανία και ανυπομονεί.

“Είναι απίστευτο αυτό που ζω. Ανυπομονώ να παίξω με την ομάδα. Θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο που μπορώ. Είμαι ήρεμος γιατί δεν έχω παίξει πολλά ματς αλλά έχω συνηθίσει στην πίεση με την Μπαρτσελόνα. Βλεπω πως είναι η κατάσταση εκεί ενώ παίζω με τις μικρές εθνικές ομάδες της Ισπανίας από την Κ15. Πάντα ήμουν σίγουρος ότι θα παίξω με την Ισπανία. Θα ήθελα να κατακτήσω το Παγκόσμιο κύπελλο και το Euro. Πρώτα πήρα τηλέφωνο την μητέρα μου και μου έδωσε συγχαρητήρια και ο πατέρας μου μου είπε ότι είναι περήφανος. Παντα φοβάται για εμένα αλλά μετά από 30 δευτερόλεπτα στα παιχνίδια της περνάει. Τα ίδια και στην Μασία όπου πίστευε ότι οι αντίπαλοί μου είναι πιο μεγάλοι. Μου είπε να προσέχω να μην κάνω λάθη αλλά είναι φυσιολογικό γιατί είναι η μητέρα μου. Μίλησα ήδη με τον Μπαλντέ και μου είπε να το χαρώ, να προκαλεσω τους αντιπάλους μου και να μην φοβάμαι. Ο Γκάβι μου είπε να παίξω σκληρά και χωρίς φόβο και ο Πέδρι το ίδιο. Με βοηθάνε. Όλοι οι παίκτες είναι εξαιρετικοί εδώ αλλά αυτός που με έχει εντυπωσιάσει είναι ο Ασένσιο. Αυτό που θα φέρω είναι φρεσκάδα, χαρά και λίγη απερισκεψία”.