Ο προπονητής της Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάν δήλωσε πως ελπίζει ο αρχηγός του Κιλιάν Εμπαπέ να επιστρέψει σε εμφανίσεις υψηλού επιπέδου με την Εθνική ομάδα.

H Γαλλία αντιμετωπίζει την Ολλανδία εκτός έδρας σε αγώνα για τον όμιλο της Εθνικής ομάδας μας. Ο προπονητής των τρικολόρ μίλησε για το ματς αναφερόμενος πρώτα στον αρχηγό του Κιλιάν Εμπαπέ.

“Θα μιλήσω μαζί του. Περνάει κάτι που δεν το βιώνει συχνά. Είναι απρόσεκτος; Δεν γνωρίζω. Αυτό που βίωσε αυτό το καλοκαίρι δεν ήταν εύκολο. Έχει επίσης δικαίωμα να έχει περίοδο που να είναι λιγότερο καλός με τον κολασμένο ρυθμό, με ματς κάθε τρεις μέρες. Φυσικά και έχει ρόλο στην ομάδα μας. Καλό θα ήταν να ανακτούσε την αποτελεσματικότητά του μαζί μας”.

Ο Ντεσάν αναφέρθηκε και στο ρόστερ της ομάδας και τους παίκτες που επέστρεψαν αλλά και αυτούς που λείπουν.

“Ο Τοντιμπό επέστρεψε γιατί έχει όλες τις δυνατότητες να παίξει σε υψηλό επίπεδο. Βλέπω ότι αντέδρασε γρήγορα και καλά στα λάθη που έχει κάνει στο παρελθόν και προοδεύει καθημερινά στη Νις. Ο Κλος επέστρεψε στην ομάδα γιατί το αξίζει. Είχα πάντα επαφή μαζί του και ξέρω ότι είχε απογοητευτεί που δεν ήταν στο Παγκόσμιο κύπελλο μαζί μας. Ο Μάλο Γκουστό είναι νέος παίκτης με την ικανότητα να παίξει δεξιά. Μου φαίνεται ενδιαφέρουσα περίπτωση. Είναι διαφορετικός από τους Κουντέ και Παβάρ που είναι κυρίως κεντρικοί αμυντικοί αλλά παίζουν και δεξιά, θα τον δούμε και αυτόν” δήλωσε ο Ντεσάν που τέλος αναφέρθηκε σε έναν παλιό γνώριμο τον Πογκμπά που περνάει δύσκολες στιγμές με την υπόθεση ντόπινγκ.

“Είμαι λυπημένος για τον Πολ. Τον τελευταίο καιρό του έπεσαν πολλά. Περίπλοκη κατάσταση. Πρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό του αλλά, θα είναι μακρά διαδικασία. Είμαστε σε επαφή. Τον στηρίζω σε αυτές τις δυσκολίες. Δεν ξέρω πόσο καιρό θα πάρει. Μετά δεν μπορώ να απαντήσω για το μέλλον του στην Γαλλία. Δεν μπορώ να πάρω κατηγορηματική θέση. Δεν ξέρω τι έχει το μέλλον του. Ελπίζω ότι μπορεί να επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο αλλά θα πάρει χρόνο”.