Μπράιαν Λάουντρουπ: Ο Δανός “πρίγκιπας” (videos)

Διαβάστε στο novasports.gr όσα πρέπει να ξέρετε για τον Δανό "πρίγκιπα", Μπράιαν Λάουντροπ.

Υπάρχουν στιγμές που νομίζεις οτι οι Μοίρες πλέκουν χρυσό κουβάρι για κάποιους ξεχωριστούς ανθρώπους. Να, για παράδειγμα δείτε την περίπτωση του Μπράιν Λάουντρουπ.

Προικισμένος με όλα τα ποδοσφαιρικά χαρίσματα ήταν ο Δανός “πρίγκιπας”, ο ήρωας της χώρας του το 1992, ο άνθρωπος που έκανε οδήγησε τους “Βίκινγκς” στην κορυφή της Ευρώπης. Ναι, με αυτή τη γνωστή και χιλιοειπωμένη ιστορία για τη Δανία που μαζεύτηκε από τις… παραλίες και κατέκτησε το Euro. Λίγο μύθος, λίγο πραγματικότητα και ένα ποδοσφαιρικό είδωλο που έλαμψε περισσότερο από κάθε άλλο στα γήπεδο της Σουηδίας το καλοκαίρι του 1992.

Ένας χορευτής στο γήπεδο

Ο Μπράιαν Λάουντρουπ συμμετείχε σε δύο τελικές φάσεις ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (1992,1996) και θα είχε και τρίτη συμμετοχή το 1988 αν δεν είχε σπάσει την κλείδα του.

Όσο και αν φαντάζει απίθανο στους νεότερους που δεν έχουν δει τα… μάγια του Λάουντροπ στο γρασίδι, ο Δανός “πρίγκιπας” ήταν ο X – Factor του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος το 1992 και ο ηγέτης της εθνικής του ομάδας δίχως να… σκοράρει στα γήπεδα της Σουηδίας.

Και τα τρία γκολ που πέτυχε ο Μπράιαν Λάουντροπ σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ήταν το 1996, ωστόσο στο Euro 1992 το… γκολ του ήταν η ντρίμπλα, η ομαδικότητα, η ποδοσφαιρική οξυδέρκεια και ο μοναδικός τρόπος που είχε για να δημιουργεί φάσεις για τους συμπαίκτες του. Ταχύτατος, ντελικάτος, μοναδικός στο παιχνίδι του, ο Μπράιαν Λάουντροπ έγραψε τη δική του ιστορία στα Euros και οι Δανοί ακόμα πίνουν… μπύρα στο όνομα του.

Όσα πρέπει να ξέρετε για τον Μπράιαν Λάουντροπ

Είχε αποσυρθεί από την Εθνική Δανίας το 1990 μετά από μια μεγάλη κόντρα με τον ομοσπονδιακό του προπονητή, Ρίτσαρντ Μόλερ Νίλσεν.

Επέστρεψε στην Εθνική ομάδα το 1992 και υπό τις οδηγίες του Νίλσεν κατέκτησε το Euro με τη Δανία.

Ο Μπράιαν και ο μεγάλος αδερφός του Μίκαελ, ήταν επί σειρά ετών οι ηγέτες του αντιπροσωπευτικού τους συγκροτήματος.

Ο Λάουντροπ έκανε ντεμπούτο στην Εθνική Δανίας σε ηλικία 18 χρόνων και φόρεσε τη φανέλα της 86 φορές, ενώ σκόραρε 22 τέρματα.

Κέρδισε τέσσερις φορές το βραβείο του Καλύτερου Δανού Ποδοσφαιριστή, ενώ η FIFA τον συμπεριέλαβε στους 125 σπουδαιότερους εν ζωή ποδοσφαιριστές το 2004.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.