Οι Πορτογάλοι έκαναν τα εύκολα δύσκολα αλλά νίκησαν την Φινλανδία με 4-2. Ο Πούκι έκανε θρίλερ το ματς ερχόμενος από τον πάγκο για να πετύχει δύο γκολ σε έξι λεπτά. Δίκαιη επικράτηση των Πορτογάλων.

Η Πορτογαλία παρά τις απουσίες (Κριστιάνο Ρονάλντο, Ρουμπέν Νέβες, Πέπε, Σεμέντο) νίκησε εύκολα την Φινλανδία. Είχε τον έλεγχο από την αρχή του ματς.

Σκόραρε στο πρώτο ημίχρονο με κεφαλιά του Ρούμπεν Ντίας (17′) και με πέναλτι που εκτέλεσε ο Ντιόγο Ζότα στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Με ωραία εκτέλεση του Μπρούνο Φερνάντες έγινε το 3-0 (55′) και οι Πορτογάλοι ηρέμησαν.

Ο Κάνερβα έριξε στο γήπεδο τον Πούκι στο 65ο λεπτό και μέσα σε δώδεκα λεπτά, έφυγε δύο φορές στην πλάτη της αμυνας των Πορτογάλων, έκανε τις δύο πρώτες τελικές της Φινλανδίας και μείωσε σε 3-2 (72′, 77′).

Οι Πορτογάλοι σοβαρεύτηκαν. Βγήκαν στην επίθεση και σκόραραν ξανά με τον Μπρούνο Φερνάντες για το τελικό 4-2 (84′).

Πορτογαλία: Σα – Κανσέλο, Σίλβα (73′ Ντανίλο), Ντίας (46′ Ινάσιο), Μέντες (46′ Νταλότ) – Παλίνια (46′ Φερνάντες), Ζ. Νέβες, Βιτίνια – Κονσεϊσάο, Λεάο (46′ Νέτο), Ζότα (46′ Ράμος)

Φινλανδία: Χραντέτσκι – Άλχο (46′ Σοΐρι), Ιβάνοβ, Γένσεν, Νίσκανεν – Πέλτολα, Νίσιλα (65′ Λουντ), Σούχονεν (81′ Βάλτα) – Ταλβίτιε, Άντμαν (65′ Τέρχο), Κάλμαν (65′ Πούκι)