Euro 2024 Βέλγιο: Οι “κόκκινοι διάβολοι” απειλούν!

Το novasports.gr σας παρουσιάζει την ομάδα του Βελγίου, η οποία έχει μεγάλες φιλοδοξίες για το Euro 2024.

Φαβορί δεν μπορείς να αποκαλέσεις πλέον το Βέλγιο, γιατί το… πάθημα του παρελθόντος έγινε μάθημα στην ποδοσφαιρική κοινότητα. Ωστόσο οι “Κόκκινοι Διάβολοι” παραμένουν μια υπολογίσιμη ποδοσφαιρική δύναμη και τούτη τη φορά πηγαίνουν στα γήπεδα της Γερμανίας για το Euro 2024 με τον τίτλο του… ισχυρού αουτσάιντερ.

Μια ομάδα “καλοκουρδισμένη”, με αστέρια στο ρόστερ της και μεγάλο απόντα τον Κουρτουά λόγω… αποδυτηρίων και ένα σύνολο παικτών που “διψά” για διάκριση με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα και βλέπει… μακριά σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Oμάδα με Ντε Μπρόινε, Λουκάκου, Τίλεμανς, Ντοκού και Τροσάρ δεν την… αγνοείς. Την σέβεσαι και την παρασέβεσαι. Και λίγο την φοβάσαι. Γιατί αν τα βελγικά αστέρια βρεθούν στα καλύτερα τους, τότε ποιος τους… πιάνει!

Με άνεση και… στιλ στο Euro 2024

Το Βέλγιο βρέθηκε στην προκριματική φάση σε όμιλο με την Αυστρία, τη Σουηδία, το Αζερμπαϊτζάν και την Εσθονία και έκανε… περίπατο.

Οι Βέλγοι ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στην πρώτη θέση του ομίλου τους με 20 βαθμούς (6 νίκες, 2 ισοπαλίες) και αήττητοι στην προκριματική διαδικασία, ενώ δέχθηκαν μόλις τέσσερα γκολ και σκόραραν 22!

Εφιαλτικό το βράδυ της 16ης Οκτωβρίου του 2023 και το παιχνίδι με τη Σουηδία το οποίο δεν τελείωσε ποτέ εξαιτίας της τρομοκρατικής επίθεσης στις Βρυξέλλες και του θανάτου δύο Σουηδών φιλάθλων.

Μονάχα η Αυστρία “έκοψε” βαθμούς από το Βέλγιο, ενώ η παρέα του Λουκάκου δεν αισθάνθηκε σθεναρή αντίσταση από καμία άλλη ομάδα στην προκριματική φάση του Euro.

Το Ιταλικό “όνειρο”

Έβδομη παρουσία του Βελγίου σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, έχοντας μάλιστα διοργανώσει δύο από αυτά (1972 και 2000).

Οι “κόκκινοι διάβολοι” μια και μοναδική φορά στην ιστορία τους έφτασαν μέχρι τον τελικό των Euro και το έκαναν το 1980 στα γήπεδα της Ιταλίας. Όμως μπροστά τους βρήκαν τη σπουδαία Δυτική Γερμανία, η οποία κέρδισε τους Βέλγους με 2-1 στη Ρώμη και κατέκτησε το τρόπαιο.

Πέρα από το Euro 80, oι Βέλγοι είχαν καλή παρουσία και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1972, όπου έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά (αυτή ήταν τότε η τελική φάση) και ηττήθηκαν – πάλι – από τη Δυτική Γερμανία, ενώ τόσο το 2016, όσο και το 2021 έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Το… χειρότερο των Βέλγων ήταν η περίοδος 2004-2012 στην οποία δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους σε Euro.

Η “συνταγή” Τεντέσκο

O 38χρονος Γερμανο – ιταλός Ντομένικο Τεντέσκο βρίσκεται στον πάγκο της Εθνικής ομάδας του Βελγίου από τον Φεβρουάριο του 2023.

Με προϋπηρεσία στη Σάλκε, τη Σπαρτάκ Μόσχας και τη Λειψία, ο Τεντέσκο άντεξε τους… κραδασμούς μετά τη “διαμάχη” που υπήρξε με τον Κουρτουά και φιλοδοξεί να πετύχει ότι δεν κατάφερε ο προκάτοχος του, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.

Λουκάκου ο “τρομερός”

Αστέρια έχει αρκετά η Εθνική Βελγίου, ωστόσο ένα είναι αυτό που κάνει… πράγματα και θαύματα κάθε φορά που φορά το εθνόσημο. Και το όνομα του είναι Ρομέλου Λουκάκου. Ο 31χρονος φορ έχει σπάει τα… κοντέρ με τα τέρματα που έχει σημειώσει με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα, είναι ο κορυφαίος – και με τεράστια διαφορά – σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής τους ομάδας, ενώ είναι και στην πρώτη πεντάδα των παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές.

Το ρόστερ του Βελγίου

Βέλγιο

Τα παιχνίδια του Βελγίου στο Euro 2024

17 Ιουνίου

Βέλγιο – Σλοβακία (Φρανκφούρτη)

22 Ιουνίου

Βέλγιο – Ρουμανία (Κολωνία)

26 Ιουνίου

Ουκρανία – Βέλγιο (Στουτγκάρδη)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.