Euro 2024 Σλοβακία: Πιστή στο ραντεβού με το Euro!

To novasports.gr σας παρουσιάζει την εθνική ομάδα της Σλοβακίας, η οποία πηγαίνει χωρίς... θόρυβο, αλλά θέλει να προκαλέσει, στα γήπεδα της Γερμανίας για το Euro 2024.

Για τρίτη διαδοχική φορά στην ιστορία της η Σλοβακία θα είναι παρούσα σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και αυτό το σερί πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία για τη χώρα.

Η συνέπεια της Σλοβακίας στα… ραντεβού με τα Euro είναι ιδιαίτερη και τούτη τη φορά η φιλοδοξία υπάρχει για κάτι “καλό” ανάμεσα στα… θεριά του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Σε αυτή την εθνική ομάδα, η οποία είναι ένα από τα αουτσάιντερ της διοργάνωσης, δεν υπάρχουν σταρ και όσα πέτυχε η Σλοβακία προήλθαν μέσα από ομαδική προσπάθεια, μόχθο και ιδρώτα.

Η πρόκριση στον επόμενο γύρο του Euro 2024 θα ήταν επιτυχία για τη Σλοβακία και ότι περισσότερο καταφέρει στη Γερμανία θα γράψει… ιστορία!

Η αγωνιστική πειθαρχία έφερε και την πρόκριση

Η Σλοβακία βρέθηκε στην προκριματική φάση του Euro 2024 σε όμιλο με την Πορτογαλία, το Λουξεμβούργο, την Ισλανδία, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη και το Λιχτενστάιν. Πέρα από την Πορτογαλία, η οποία πέτυχε το απόλυτο των νικών, δεν υπήρξε “μεγαθήριο” στο γκρουπ και η πειθαρχημένη Σλοβακία έκανε τη… δουλειά και έφτασε στην επίτευξη του στόχου πρόκρισης.

Οι Σλοβάκοι συγκέντρωσαν 22 βαθμούς στα προκριματικά (7 νίκες, 1 ήττα, 2 ήττες) και με σχετική… άνεση πήραν το εισιτήριο για τα γήπεδα της Γερμανίας, καθώς κέρδισαν τα σημαντικά παιχνίδια με την Ισλανδία, τη Βοσνία και το Λουξεμβούργο.

Η υπερδύναμη Τσεχοσλοβακία και η “βαριά” κληρονομιά

Κάποτε μεγάλη και τρανή στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ήταν η ενωμένη Τσεχοσλοβακία, καθώς αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης το 1976 και είχε δύο παρουσίες σε ημιτελική φάση Euro (1960 και 1980).

Η διάλυση της Τσεχοσλοβακίας έφερε στον ποδοσφαιρικό χάρτη δύο ισχυρά κράτη και η Σλοβακία συνέχισε την παράδοση.

Δίχως να έχει κάνει εντυπωσιακά πράγματα στο Ευρωπαϊκό Ποδόσφαιρο, η Σλοβακία έχει ήδη δύο παρουσίες σε τελική φάση Euro, ενώ στην παρθενική της συμμετοχή στη Γαλλία (2016), είχε προκριθεί και στη φάση των “16”, όπου αποκλείστηκε από τη Γερμανία.

Made in Italy

O Ιταλός Φραντσέσκο Καλτσόνα είναι την τελευταία διετία στην τεχνική ηγεσία της Σλοβακίας και με τη μεθοδική του δουλειά, οδήγησε τους Σλοβάκους σε άλλη μια τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ο 55χρονος προπονητής ήταν… άγνωστος μεταξύ αγνώστων προτού αναλάβει τη Σλοβακία, καθώς μέχρι τότε είχε εργαστεί ως βοηθός σε διάφορες ομάδες, αλλά ποτέ ως πρώτος.

Μάλιστα τους τελευταίους μήνες ο Καλτσόνα είχε και το ρόλο του υπηρεσιακού τεχνικού στη Νάπολι και καθοδήγησε την ομάδα από τον Νότο της Ιταλίας στα τελευταία παιχνίδια της σεζόν.

Σταρ είναι η… άμυνα

Η Σλοβακία δεν έχουν τον σούπερ παίκτη στην επίθεση ο οποίος θα αποτελέσει το φόβητρο των αντίπαλων ομάδων, ωστόσο διαθέτει ένα από τα καλύτερα αμυντικά δίδυμα στη διοργάνωση. Ο Μίλαν Σκρίνιαρ της Παρί Σεν Ζερμέν και ο Ντάβιντ Χάντσκο της Φέγενορντ είναι οι παίκτες που κάνουν τη διαφορά στο ρόστερ των Σλοβάκων, ενώ σημαντικός για τους Σλοβάκους είναι και ο μέσος της Νάπολι, Στάνισλαβ Λομπότκα.

Το ρόστερ

Σλοβακία

Τα παιχνίδια της Σλοβακίας στο Euro 2024

17 Ιουνίου

Βέλγιο – Σλοβακία (Φρανκφούρτη)

21 Ιουνίου

Σλοβακία – Ρουμανία (Ντίσελντορφ)

26 Ιουνίου

Σλοβακία – Ρουμανία (Φρανκφούρτη)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.