Θοδωρής Ζαγοράκης: Ο Αρχηγός του έπους!

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης ως αρχηγός οδήγησε μαεστρικά την Ελλάδα στην κατάκτηση του EURO 2004 και αναδείχθηκε πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της διοργάνωσης.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο αρχηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ελλάδας, έγραψε ιστορία το καλοκαίρι του 2004, οδηγώντας τη χώρα μας στην κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Η κατάκτηση του EURO 2004 από την Ελλάδα ήταν μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του αθλητισμού, και η συμβολή του Ζαγοράκη ήταν καθοριστική.

Ηγέτης από το πρώτο λεπτό

Από την αρχή του τουρνουά, ο Ζαγοράκης ανέδειξε την ποδοσφαιρική του ευφυΐα και την ηγετική του παρουσία στο γήπεδο. Μετά τη νίκη της Ελλάδας επί της διοργανώτριας Πορτογαλίας στον εναρκτήριο αγώνα, ήταν φανερό ότι η ελληνική ομάδα είχε κάτι ξεχωριστό. Ο Ζαγοράκης, παίζοντας στο κέντρο του γηπέδου, ήταν ο συνδετικός κρίκος μεταξύ άμυνας και επίθεσης, οργανώνοντας το παιχνίδι και εμπνέοντας τους συμπαίκτες του με την αφοσίωση και το πάθος του. Η απαράμιλλη σιγουριά του και η ηρεμία στο παιχνίδι του μεταδίδονταν σε όλο το «γαλανόλευκο» σύνολο. Παιχνίδι με το παιχνίδι η σιγουριά του αποτελούσε έμπνευση για τους υπόλοιπους.

Τον θυμάται ακόμα ο Λιζαραζού κι όλη η ποδοσφαιρική υφήλιος

Αυτά είναι τα βασικά του χαρακτηριστικά, τα οποία τον συνόδευαν σε όλο το τουρνουά. Ανεξίτηλα χαραγμένη όμως θα μείνει στη μνήμη όλων των Ελλήνων, αλλά και όλων των φιλάθλων παγκοσμίως, η ενέργειά του στο ματς με τη Γαλλία. Ο «Τεό» ανοίχτηκε στα δεξιά, σε μια από τις σπάνιες περιπτώσεις που άφηνε τον άξονα του γηπέδου  και αφού πρώτα πέρασε με υπέροχη τρίπλα τον Λιζαραζού από πάνω του, εν συνεχεία έκανε σέντρα πάρε-βάλε στον Άγγελο Χαριστέα, ο οποίος φυσικά το’ βαλε. Η μεγαλύτερη έκπληξη όλων των εποχών είχε μόλις σημειωθεί. Μέχρι την επόμενη.

Από τα χέρια του στην κορυφή της Ευρώπης

Στον ημιτελικό εναντίον της Τσεχίας, ο Ζαγοράκης έδειξε για άλλη μια φορά την αξία του, βοηθώντας την ομάδα να κρατήσει την ισοπαλία μέχρι τη λήξη της κανονικής διάρκειας και της παράτασης, όταν η Ελλάδα προκρίθηκε στον τελικό με ένα γκολ του Δέλλα στο τελευταίο λεπτό της παράτασης. Στον τελικό, η Ελλάδα αντιμετώπισε ξανά την Πορτογαλία. Ο Ζαγοράκης ήταν πανταχού παρών, βοηθώντας την ομάδα του να κρατήσει το προβάδισμα που πήρε με το γκολ του Χαριστέα. Εκεί η Ελλάδα έπαιξε σαν «ένα». Ένας για όλους και όλοι για έναν. Η φωτογραφία με τον «Ζαγόρ» να σηκώνει το τρόπαιο, σηματοδότησε την καλύτερή μας ανάμνηση. Αυτή που όποτε φέρνουμε στο μυαλό μας, αυτομάτως το χαμόγελο φωτίζει το πρόσωπό μας.

Ο κορυφαίος όλων

Η συμβολή του Ζαγοράκη στο θρίαμβο της Ελλάδας δεν πέρασε απαρατήρητη. Αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά, αναγνωρίζοντας έτσι την καθοριστική του συμμετοχή στην κατάκτηση του τροπαίου. Η ηγετική του ικανότητα, η στρατηγική του σκέψη και η αποφασιστικότητά του αποτέλεσαν τα θεμέλια πάνω στα οποία στηρίχθηκε η ελληνική ομάδα για να πετύχει αυτό το απίστευτο κατόρθωμα.

Ο θρίαμβος της Ελλάδας στο EURO 2004 και η παρουσία του Ζαγοράκη ως αρχηγού και πολυτιμότερου παίκτη θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη των φιλάθλων και θα αποτελούν πηγή έμπνευσης για τις επόμενες γενιές. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης έγινε σύμβολο του ελληνικού ποδοσφαίρου, αποδεικνύοντας ότι με πίστη, αφοσίωση και ομαδικό πνεύμα, τα πάντα είναι δυνατά.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.