Ο Κοέν Κάστελς, πρώτη επιλογή πλέον του Ντομένικο Τεντέσκο για τη θέση του βασικού γκολκίπερ της Εθνικής Βελγίου ενόψει EURO 2024, στη θέση του Τιμπό Κουρτουά, έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη της υπόλοιπης ομάδας, όπως δήλωσε ο συμπαίκτης του Τομάς Μενιέ.

Ο Κάστελς, γκολκίπερ της Βόλφσμπουργκ, αγωνίστηκε στους τέσσερις απ’ τους 10 τελευταίους διεθνείς του Βελγίου εν τη απουσία του Κουρτουά, ο οποίος αποχώρησε απ’ την Εθνική ομάδα πριν από ένα χρόνο, όταν δεν πήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Ο Κουρτουά επέστρεψε τον περασμένο μήνα στους αγώνες της Ρεάλ Μαδρίτης και είχε καθοριστική συμμετοχή στον τελικό του Champions League του περασμένου Σαββάτου (1/6) με την Ντόρτμουντ στο Γουέμπλεϊ, αλλά είχε ήδη τονίσει ότι δεν θα ήταν σε θέση να αγωνιστεί στο EURO 2024.

Ερωτηθείς εάν ο Κάστελς μπορεί να διασφαλίσει ότι θα… ξεχαστεί η απουσία του Κουρτουά, ο Μενιέ είπε σε συνέντευξη Τύπου: «Θα πρέπει να το αποδείξει αυτό στο τουρνουά. Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία για την ποιότητά του. Το έχει δείξει ήδη στην Bundesliga.

Όλη η ομάδα πιστεύει σε αυτόν και είμαι σίγουρος ότι θα έχει ένα πολύ καλό τουρνουά». Και πρόσθεσε ο Βέλγος μπακ: «Το να παίζεις ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σημαίνει ότι κάθε αγώνας είναι σημαντικός και ότι δεν υπάρχουν παιχνίδια μικρότερης σημασίας. Ο Τεντέσκο έχει εμπειρία στα πολλά παιχνίδια σε σύντομο χρονικό διάστημα. Εχει παίξει διαδοχικά Bundesliga, Κύπελλο και Champions League και κάπως έτσι είναι και το EURO».