Οι Κροάτες νίκησαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους, στην όγδοη προσπάθεια την Πορτογαλία με 2-1. Απόλυτα επιτυχημένη πρόβα πριν την πρεμιέρα τους στο Euro με την Ισπανία (15 Ιουνίου). Οι Πορτογάλοι έχουν άλλο ένα φιλικό με την Ιρλανδία (11 Ιουνίου).

Με σχεδόν βασική ενδεκάδα οι Κροάτες στο τελευταίο τους φιλικό πριν την εκκίνηση του Euro απέναντι σε μια υπό δοκιμή Πορτογαλία όπως είπε ξανά ο κόουτς Μαρτίνεθ.

Οι Κροάτες προηγήθηκαν με πέναλτι του Μόντριτς (8′) και είχαν ευκαιρίες και για άλλο γκολ, με σημαντικότερη την διπλή ευκαιρία σε σουτ των Κράμαριτς το οποίο απέκρουσε ο Κόστα και κεφαλιά του Μπούντιμιρ που έφυγε άουτ.

Οι Πορτογάλοι αν και είχαν φάσεις μεγάλη ευκαιρία δεν βρήκαν και δίκαια ήταν πίσω στο ημίχρονο με 1-0.

Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ έκανε τέσσερις αλλαγές με την εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου και δύο από αυτές συνεργάστηκαν με τον Σεμέντο να δίνει ασίστ για το 1-1 του Ζότα (48′).

Οι Κροάτες ξύπνησαν και προηγήθηκαν ξανά με γκολ του Μπούντιμιρ (56′).

Οι δυο τερματοφύλακες ήταν ο βασικός λόγος που δεν είδαμε άλλο γκολ στο παιχνίδι. Οι Κροάτες νίκησαν 2-1 και κατάφεραν για πρώτη φορά στην ιστορία τους να νικήσουν την Πορτογαλία.

Πορτογαλία: Κόστα – Νταλότ (46′ Σεμεντο), Ντίας, Ινάσιο, Μέντες (46′ Κανσέλο) – Παλίνια, Βιτίνια (85′ Ματέους), Φερνάντες (70′ Νέτο) – Σίλβα, Φέλιξ (46′ Λεάο), Ράμος (46′ Ζότα)

Κροατία: Λιβάκοβιτς – Στάνισιτς, Σούταλο, Πόνγκρατσιτς, Γκβάρντιολ – Μπρόζοβιτς (75′ Βλάσιτς), Μόντριτς (54′ Σούτσιτς), Κόβατσιτς (75′ Ιβάνουσετς) – Μάγερ (54′ Μάριο Πάσαλιτς), Κράμαριτς (54′ Πέρισιτς), Μπούντιμιρ (67′ Πέτκοβιτς)