Euro 2024 – Ρουμανία : Έχει παραστάσεις, ψάχνει την ουσία!

Στην εθνική Ρουμανίας υπάρχουν παίκτες με εμπειρίες, κυρίως στα γήπεδα της Ιταλίας με ταλέντο και εξαιρετική συνοχή όπως φάνηκε κι από την εξαιρετική πορεία της στα προκριματικά. Ο μεγάλος σταρ δεν υπάρχει όμως στο ρόστερ διακρίνουμε ονόματα βγαλμένα από ιστορία του Ρουμάνικου ποδοσφαίρου

Στην επιτυχημένη συνταγή των προκριματικών θέλουν να κινηθούν οι Ρουμάνοι στον 5ο προκριματικό όμιλο έστω και χωρίς τον «σταρ» στην γραμμή κρούσης! Μπορεί σ’ αυτή την ομάδα να μην υπάρχει ο Γκιόργκι Χάτζι, αλλά ο γιός του Ιάνις – που φορά και του ίδιο νούμερο (10) – ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου ή o Άντριαν Μούτου, όμως σε ένα δόγμα με περισσότερες επιλογές δημιουργίας μπορεί να φτάσει στο ποθητό αποτέλεσμα αρκεί βέβαια να πάνε τα πράγματα σύμφωνα με τον προγραμματισμό τους!

Ομάδα που δεν χάνει δεν αλλάζει το δόγμα της!

Κατέκτησε την πρώτη θέση στον 9ο προκριματικό όμιλο, συγκεντρώνοντας 22 πόντους με έξι νίκες και τέσσερις ισοπαλίες, μπροστά από την Ελβετία (17), το Ισραήλ (15), τη Λευκορωσία (12), το Κόσοβο (11) και την Ανδρόρα (2).
Πήρε από νωρίς το προβάδισμα στον όμιλο, έχοντας κομβικό αποτέλεσμα την ισοπαλία 2-2 στην Ελβετία πριν από έναν χρόνο (19/6/23) και σε ένα ματς όπου έφτασε στην ισοφάριση με δύο γκολ του Μιχάιλα στο 89ο και το 92ο λεπτό!! Ακολούθησε ένα ρεαλιστικό πλάνο με την ομάδα του Ιορντανέσκου να παίζει με σοβαρότητα και ουσία ως την επίτευξη του στόχου της!

Στην 6η παρουσία της σε Euro ψάχνει την υπέρβαση

Αυτή θα είναι η έκτη φορά που η εθνική ομάδα της Ρουμανίας θα είναι παρούσα σε τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
Από το 1984 στη Γαλλία, ως το 2016 πάλι στα γήπεδα της Γαλλίας μόνο μια φορά μπόρεσε να περάσει από την φάση των ομίλων! Ήταν το 2000 στα γήπεδα του Βελγίου και της Ολλανδίας όταν στον πιο δύσκολο όμιλο – με Αγγλία, Γερμανία, Πορτογαλία – κατάφερε να αφήσει πίσω της τους Άγγλους και τους Γερμανούς στο 1ο γκρουπ και τέσσερις βαθμούς να τερματίσει πίσω από την Πορτογαλία.
Στην επόμενη φάση, στα προημιτελικά καθώς τότε έπαιρναν μέρος 16 ομάδες στην τελική φάση, αντιμετώπισε την Ιταλία στις Βρυξέλλες όπου έχασε με σκορ 2-0.
Η χειρότερη παρουσία της σε φάση ομίλων σημειώθηκε τέσσερα χρόνια νωρίτερα στα γήπεδα της Αγγλίας όπου δεν μπόρεσε να πάρει βαθμό στον 2ο όμιλο γνωρίζοντας ισάριθμες ήττες από την Γαλλία (0-1), τη Βουλγαρία (0-1) και την Ισπανία (1-2)

Προπονητής : Ένα κερδισμένο οικογενειακό «στοίχημα»!

Όταν ανέλαβε τον Γενάρη του 2021 την εθνική ομάδα της Ρουμανίας ο Έντουαρντ Μάριους Ιορντανέσκου, πολλοί έσπευσαν να αμφισβητήσουν για τις ικανότητες και προπάντων για τις περιορισμένες εμπειρίες (παραστάσεις) του στο χώρο και σε ειδικά σε ένα τόσο ιδιαίτερα απαιτητικό επίπεδο. Ο ίδιος πάντως αφού και λόγω ονόματος – ως γιος του μεγάλου Άνχελ Ιορντανέσκου – έλαβε, πέραν του «χρίσματος», και την απαιτούμενη πίστωση χρόνου έφτασε στο αποτέλεσμα και πλέον έχει μπροστά ένα 2ο μεγάλο «στοίχημα» μετά το πρώτο… οικογενειακό που προφανώς το έχει κερδίσει!

Αστέρι : Ο φορμαρισμένος Βαλεντίν Μιχάιλα

Δεν μπορούμε να διακρίνουμε ένα μεγάλο σταρ σε αυτή την ομάδα έστω κι αν υπάρχει ο νεαρός Χάτζι, ο έμπειρος Πούσκας κι ο αμυντικός Ντράγκουσιν.
Στην παρούσα φάση ο 24χρονος μεσοεπιθετικός της Πάρμα Βαλεντίν Μιχάιλα είναι αυτός που θα έχει στραμμένα πάνω του τα φλας τη δημοσιότητας όχι μόνο για τη συμβολή του στο να πάει η εθνική Ρουμανίας αήττητη στα τελικά της διοργάνωσης αλλά και για την καλή σεζόν που έχει πραγματοποιήσει στην Πάρμα με την οποία επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια της Ιταλικής Serie A.

Το ρόστερ :

Τερματοφύλακες :

  1. Φλόριν Νίτσα (Γκαζιάντεπσπορ)
  2. Οράτιου Μολτνοβάν (Ατλέτικο Μαδρίτης)
  3. Στεφάν Ταρνοβάνου (Στεάουα)

Αμυντικοί :

  1. Νικοσούρ Μπάνκου (Κραϊόβα)
  2. Αντρέι Μπούρτσα (Αλ Οκτνούντ)
  3. Ιόνουτ Νεντελτσεάρου (Παλέρμο)
  4. Αντριάν Ρους (Πάφος)
  5. Αντρέι Ράτσιου (Ράγιο Βαγιεκάνο)
  6. Ράντου Ντραγκουσίν (Τότεναμ)
  7. Βασίλε Μόγκος (Κλούζ)
  8. Μπόγκνταν Ρατσοβίτσαν (Ρακόβ Τσεστόχοβα)

Μέσοι :

  1. Νικολάε Στάντσιου (Ντάματς)
  2. Αλεξάντρου Κικαλντάου (Κόνιασπορ)
  3. Ιανίς Χάτζι (Αλαβές)
  4. Μάριους Μαρίν (Πίζα)
  5. Ντάριους Ολάρου (Στεάουα)
  6. Ντέγιαν Σορέσκου (Γκαζιαντεπσπορ)
  7. Αντριάν Σουτ (Στεάουα)
  8. Ράζβαν Μαρίν (Κάλιαρι)

Επιθετικοί :

  1. Ντένις Μαν (Πάρμα)
  2. Βαλεντίν Μιχάιλα (Πάρμα)
  3. Γκιόργκι Πούσκας (Μπάρι)
  4. Ντενίς Αλιμπέκ (Μουαθέρ)
  5. Ντένις Ντράγκους (Γκαζιάντεπσπορ)
  6. Ντανιέλ Μπιρλιγκέα (Κλούζ)
  7. Φλορινέλ Κομάν (Στεάουα)
Ρουμανία


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.