Για 5η φορά στην ιστορία της η Εθνική ομάδα της Ουγγαρίας θα δώσει το παρών σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Για 5η φορά στην ιστορία της η Εθνική ομάδα της Ουγγαρίας θα δώσει το παρών σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Μία ομάδα γεμάτη ταλέντο και φιλοδοξίες, η Ουγγαρία θέλει να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη του Euro 2024.

Πρόκριση με πάρτι αλλά και φινάλε θρίλερ

Την πρόκριση στο Euro την πήρε ως πρώτη στον όμιλο καθώς έστησε ένα ποδοσφαιρικό πάρτι στον 6ο όμιλο, βάζοντας πολύ δύσκολα σε Σερβία, Μαυροβούνιο, Βουλγαρία και Λιθουανία. Χωρίς να είναι το φαβορί, από την αρχή, έδειξε σοβαρότητα και μαχητικότητα. Η εικόνα της και τα αποτελέσματα της της κόλλησαν τον τίτλο του φαβορί στην πορεία.

Αξιοζήλευτο το 5-3-0 ως απολογισμός, σοβαρή σε άμυνα (μόλις 7 γκολ) και επίθεση (καλύτερη του γκρουπ με 16). Η πρόκριση ολοκληρώθηκε όμως με δραματική ισοπαλία 2-2 με τη Βουλγαρία και στη συνέχεια με νίκη κόντρα στην Αλβανία με 3-1.
Η κλήρωση των ομίλων του Euro θα την φέρει και πάλι αντίπαλο με τη Γερμανία, αλλά και κόντρα σε σαφώς πιο βατές αντιπάλους όπως η Σκωτία και η Ελβετία.

Το παρελθόν της δεν κρύβει κάποια τεράστια επιτυχία

Έχει βρεθεί σε προκριματική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 17 φορές, ενώ όπως ήδη γράψαμε, 5 φορές έχει βρεθεί στα τελικά της διοργάνωσης.
Η πρώτη της εμφάνιση σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ήταν το 1964 και μάλιστα η παρουσία της αυτή είναι ως τώρα και η καλύτερη της ιστορίας της, καθώς τερμάτισε στην τρίτη θέση.
Έχει αγωνιστεί άλλη μία φορά στον μικρό τελικό στον οποίο όμως ηττήθηκε, ενώ έχει αγωνιστεί στο φορές και στην προημιτελική φάση.

Ένας Ιταλός αναμορφωτής

Προπονητής της είναι ο Ιταλός Μάρκο Ρόσι (60ετων) ο οποίος ανέλαβε τους Μαγιάρους του Ιούνιο του 2018. Με τον Ιταλό στον πάγκο της η Ουγγαρία βρέθηκε στο προηγούμενο Euro αλλά ήταν άτυχη καθώς βρέθηκε στον ίδιο όμιλο με την Πορτογαλία, τη Γερμανία και τη Γαλλία. Όπως ήταν λογικό δεν κατάφερε να περάσει από τη φάση των ομίλων.

Το… υπερόπλο Σζομποσλάι

Το μεγάλο της αστέρι δεν είναι άλλος από τον άσο της Λίβερπουλ Ντομινίκ Σζομποσλάι. Ο 24χρονος σούπερ σταρ του Ουγγρικού ποδόσφαιρο έχει παραστάσεις, πάρα το νεαρό της ηλικίας του, καθώς πέρασε από την Ζάλτσμπουργκ και την Λειψία, πριν πάει στο Λίβερπουλ. Με την Εθνική του ομάδα έχει 41 συμμετοχές και 12 γκολ , ενώ έχει την τιμή να είναι αρχηγός της. Σπουδαίοι παίκτες και οι Βάργκα, Σάλαϊ.

Ουγγαρία