Από το πρωτάθλημα Ελβετίας, στην Μπούντεσλιγκα και στο Euro. Ο διεθνής Ελβετός στόπερ, ελληνικής καταγωγής, Λεωνίδας Στεργίου μίλησε σε Γερμανικό μέσο για τα όσα συνέβησαν μέσα σε μια χρονιά.

Για τον Λεωνίδα Στεργίου ολοκληρώνεται μια εκπληκτική σεζόν. Από την Σεν Γκάλεν στην Στουτγκάρδη και από εκεί στο Euro με την Εθνική ομάδα της Ελβετίας. Ο ελληνικής καταγωγής αμυντικός των Ελβετών μίλησε για την χρονιά που πέρασε στο kicker:

“Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Καμιά φορά συμβαίνουν πράγματα πολύ γρήγορα. Έτσι έγινε και με εμένα. Έμαθα πολλά στην Στουτγκάρδη φέτος και εξελίχθηκα. Είμαι ακόμη περισσότερο ευχαριστημένος με την κλήση μου για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και να κερδίσω κι άλλες σημαντικές εμπειρίες με την Εθνική ομάδα”.

Ο Στεργίου μετακόμισε δανεικός αρχικά από την Σεν Γκάλεν στην Στουτγκάρδη για εκατό χιλιάδες Ευρώ και τώρα ανήκει στους Σουηβούς καθώς δεν είχαν πρόβλημα να πληρώσουν την ρήτρα των δύο εκατομμυρίων Ευρώ για την αγορά του. Η μητέρα του από την Σερβία και ο πατέρας του προφανώς, Έλληνας. Γεννημένος στο Βαρτβιλ της Ελβετίας.

Τυχερός καθώς τραυματίστηκε ο διεθνής Γερμανός μπακ Βάγκνομαν, πήρε την θέση του την 28η αγωνιστική και μονιμοποιήθηκε στο βασικό σχήμα της Στουτγκάρδης. Στην Εθνική ο Μουράτ Γιακίν άφησε εκτός αποστολής για χατίρι του τον πιο έμπειρο, Κέβιν Μπαμπού. Για την ώρα όλα βαίνουν καλώς για τον 22χρονο αμυντικό.