Ο υπεύθυνος διαιτησίας της UEFA ενημέρωσε δύο ημέρες πριν την εκκίνηση του Euro 2024 ότι στα Matrix του γηπέδου θα εξηγείται η απόφαση του διαιτητή με κείμενο σε φάσεις που χρειάζεται την βοήθεια του VAR.

Θέλοντας να κάνει ακόμη πιο διάφανη την διαδικασία στο Ευρωπαϊκο πρωτάθλημα που αρχίζει την Παρασκευή, η UEFA ανακοίνωσε πως οι αποφάσεις του διαιτητή σε συνεργασία με τον VAR θα εξηγούνται σε όσους βρίσκονται στο στάδιο, στα matrix του γηπέδου.

Ο υπεύθυνος διαιτησίας της UEFA, ο Ιταλός Ρομπέρτο Ροσέτι έδωσε διευκρινίσεις για την διαδικασία και μίλησε για το πως πρέπει να συμπεριφέρονται οι ομάδες προς τον διαιτητή όταν γίνεται χρήση VAR. Κατά την διάρκεια του αγώνα μόνο ο αρχηγός θα επιτρέπεται να συζητά με τον διαιτητή για τέτοιες φάσεις και αν κάποιος άλλος πλησιάσει και δεν φέρεται με σεβασμό θα βλέπει κίτρινη κάρτα. Όσον αφορά στις φωνές που κάνουν λόγο για την μη χρήση VAR στους αγώνες ο Ροσέτι απάντησε:

“Δεν μπορούμε να κάνουμε πισωγύρισμα. Το VAR είναι φανταστικό εργαλείο. Ξεχνάμε νομίζω τα λάθη που γίνονταν πριν την εποχή του VAR”.

Διαιτητής στο ματς της πρεμιέρας της διοργάνωσης, μεταξύ της Γερμανίας και της Σκωτίας, ορίστηκε ο Γάλλος Κλεμάν Τουρπάν.