Ιταλία: Oι κανόνες του Σπαλέτι

Η Gazzetta Dello Sport, αποκάλυψε τους κανόνες που θέσπισε ο ομοσπονδιακός της Ιταλίας στο Euro, όσον αφορά τη συμπεριφορά των παικτών του.

Η «σκουάντρα ατζούρα», υπερασπίζεται το στέμμα της πρωταθλήτριας Ευρώπης στα γήπεδα της Γερμανίας και ο Λουτσιάνο Σπαλέτι, επιθυμεί απόλυτη συγκέντρωση και πειθαρχία, όσο διαρκέσει η πορεία της ομάδας του στη διοργάνωση.

Η αποστολή της Ιταλίας, έχει καταλύσει στη βάση της στο Ίζερλον, στη Β. Ρηνανία – Βεστφαλία, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, να έχει ορίσει αρκετά αυστηρούς κανόνες, στους 26 ποδοσφαιριστές.

Έτσι, σύμφωνα με την Gazzetta Dello Sport, ο Σπαλέτι ζητά:

  • Συνέπεια: Καμία καθυστέρηση δεν μπορεί να γίνει ανεκτή, στα γεύματα, τα μίτινγκ και φυσικά τις ώρες των προπονήσεων.
  • Περιορισμό στη χρήση κινητού: Οι παίκτες, μπορούν να χρησιμοποιούν τα κινητά τους πριν από το μεσημεριανό και το δείπνο, σε καμία περίπτωση στο τραπέζι ή τα μίτινγκ. Το βράδυ, μετά από μία βιντεοκλήση στην οικογένεια, οι συσκευές απενεργοποιούνται.
  • Όχι στα ακουστικά: Οι ποδοσφαιριστές, δεν μπορούν να «απομονώνονται» στον εικονικό τους κόσμο, ακόμα και σε αυτόν της μουσικής, κυκλοφορώντας στους χώρους του προπονητικού κέντρου φορώντας ακουστικά και περπατώντας «με το βλέμμα του ηλίθιου», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Σπαλέτι!
  • Όχι παιχνιδομηχανές στα δωμάτια: Η ομοσπονδία, έχει εξοπλίσει μία ειδική αίθουσα παιχνιδιών, που περιλαμβάνει πινγκ πονγκ, μπιλιάρδο, επιτραπέζιο ποδόσφαιρο, δύο βιντεοπαιχνίδια δεκαετίας του ’80 (τύπου φλίπερ) και τέσσερις κονσόλες, εκ των οποίων οι δύο με προσομοιωτή αυτοκινήτου. Έτσι, κανένας δεν επιτρέπεται να …ξενυχτά παίζοντας στην προσωπική του παιχνιδομηχανή μέσα στο δωμάτιό του.
  • Σοβαρότητα: Ο Σπαλέτι, θεωρεί ότι οι παίκτες που φορούν το εθνόσημο, πρέπει να συμπεριφέρονται αναλόγως. Έτσι, τα…αστειάκια και τα γελάκια χωρίς ιδιαίτερο λόγο περιορίζονται, σε δημόσιες συναντήσεις, ή στην προπόνηση. «Δουλεύουμε διασκεδάζοντας, αλλά …δουλεύουμε», είναι ένα από τα σλόγκαν του ομοσπονδιακού.

Όπως αναφέρει πάντως η Gazzetta, οι παραπάνω κανόνες, εντάσσονται στην κοινή λογική, μίας ομάδας που έχει ως στόχο να διακριθεί σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση και ο Σπαλέτι δεν ακολουθεί μεθόδους Μπέαρτσοτ ή Τραπατόνι, χτυπώντας τις πόρτες των δωματίων τα βράδια, για να τσεκάρει αν οι παίκτες κοιμούνται!

Έτσι, βασίζεται περισσότερο στη δική τους διάθεση να δείξουν επαγγελματισμό σε αυτό το διάστημα. Παράλληλα, δείχνει εμπιστοσύνη στον αρχηγό της αποστολής, Τζανλουίτζι Μπουφόν, που αποτελεί τον σύνδεσμο ανάμεσα στην ομοσπονδία, τον προπονητή και τους παίκτες, σε έναν ρόλο παρόμοιο με αυτόν που είχε στο προηγούμενο Ευrο, ο αείμνηστος Τζανλούκα Βιάλι, δίπλα στον Ρομπέρτο Μαντσίνι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.