Είναι ο άνθρωπος των ρεκόρ, αυτός που σκοράρει κατά ριπάς και είναι έτοιμος να συμμετάσχει στην τελική φάση του 6ου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην τεράστια καριέρα του, γράφοντας ακόμα μια χρυσή σελίδα στη βίβλο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Είναι απλά ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο για πολλούς κορυφαίος παίκτης στον κόσμο.

Γεννημένος τον Φεβρουάριο του 1985, βαδίζει στα 40 του χρόνια και την ώρα που οι συνομήλικοί του απολαμβάνουν τα ένσημα της ποδοσφαιρικής τους σύνταξης, αυτός είναι έτοιμος να οδηγήσει την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας σε μία ακόμη υπέρβαση. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μέσα στις γραμμές αψηφά τους νόμους της φύσης και είναι έτοιμος να παίξει και να σκοράρει στο έκτος ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της καριέρας του, αριθμός ρεκόρ. βέβαια.

Φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της εθνικής του ομάδας στα 18 του, σ’ ένα φιλικό τον Αύγουστο του 2003, έβαλε το παρθενικό του γκολ ένα καλοκαίρι αργότερα , κόντρα στη δική μας εθνική στην τελική φάση του EURO 2004, που έγινε στην πατρίδα του. Αυτό σημαίνει ότι από τις 12 Ιουνίου του 2004 μέχρι και τις 11 Ιουνίου του 2024, όταν σκόραρε 2 φορές στο φιλικό απέναντι στην Ιρλανδία, συμπλήρωσε 20 χρόνια διαρκούς παρουσίας στο σκοράρισμα με τα πράσινα-κόκκινα.

Είναι αυτός με τις περισσότερες συμμετοχές με την εθνική του ομάδα (207), με τα περισσότερα γκολ συνολικά (130), με τα περισσότερα ματς σε τελική φάση (25) χάνοντας μόνο ένα στο πρωτάθλημα του 2008 κόντρα στην Ελβετία, με τα περισσότερα γκολ σε τελική φάση EURO (14) και είναι έτοιμος στις 18 του μηνός που κάνει ντεμπούτο η Πορτογάλια να αυξήσει αυτούς τους αριθμούς, καθιστώντας εαυτόν αξεπέραστο.

Το 2004 εντός έδρας ήταν μόλις 19 και το νέο μεγάλο αστέρι του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Έπεσε πάνω στη δική μας εθνική χωρίς να καταφέρει να πανηγυρίσει τον τίτλο στη χώρα του, αλλά η τεράστια καριέρα του μόλις είχε ξεκινήσει. Έστειλε την ομάδα του στον τελικό, εκεί που το γκολ του Χαριστέα έκρινε την αναμέτρηση. Τελείωσε τη διοργάνωση με 2 γκολ, ένα στην πρεμιέρα απέναντι σε μας και ένα στον ημιτελικό κόντρα στην Ολλανδία, όταν άνοιξε το δρόμο για το τελικό 2-1 που έστειλε την ομάδα του στον τελικό.

Το 2008 σκόραρε στο δεύτερο ματς του ομίλου στο 1-3 με την Τσεχία, ενώ την τρίτη αγωνιστική κόντρα στην Ελβετία είναι το μοναδικό ματς στην ιστορία των αναμετρήσεων για την τελική φάση που έχει χάσει, καθώς η πρόκριση της Πορτογαλίας του επέτρεψε να ξεκουραστεί. Αυτό ήταν και το μοναδικό του γκολ στη διοργάνωση καθώς στους 8 η Πορτογαλία ηττήθηκε 3-2 από την Γερμανία που έφτασε μέχρι τον τελικό.

Το 2012 έφερε και τα περισσότερα δικά του γκολ σε τελική φάση, 3, όταν και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ μαζί με άλλους 5 ποδοσφαιριστές. Στη φάση των ομίλων ήταν άσφαιρος απέναντι σε Γερμανία και Δανία, αλλά σκόραρε 2 φορές κόντρα στην Ολλανδία, αποκλείοντάς τη και χαρίζοντας την πρόκριση στην ομάδα του. Φώναξε παρών και στους 8 απέναντι στην Τσεχία όταν έβαλε το μοναδικό γκολ του προημιτελικού. Στα ημιτελικά όμως η Ισπανία έφραξε το δρόμο στην Πορτογαλία με νίκη 4-2 στα πέναλτι μετά το ισόπαλο 0-0 σε κανονική διάρκεια και παράταση.

Το 2016 ήταν η δική του χρονιά, αυτή που βοήθησε την ομάδα του να κατακτήσει το μοναδικό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της ιστορίας της στα γήπεδα της Γαλλίας. Αν και η Πορτογαλία του Σάντος “κοψοχόλιασε” στη φάση των ομίλων παίρνοντας την πρόκριση στους 16 ως μία από τις 4 καλύτερες τρίτες, με 3 ισοπαλίες στα 3 ματς, η συνέχεια ήταν θριαμβευτική. Ο Ρονάλντο έβαλε 2 στο τρίτο ματς των ομίλων απέναντι στην Ουγγαρία, όταν η ομάδα έβλεπε κατά πρόσωπο τον αποκλεισμό και το τελικό 3-3 την οδήγησε στους 16. Εκεί στην παράταση απέκλεισε την Κροατία με γκολ του Κουαρέσμα, στους 8 έφτασε στα πέναλτι για να περάσει την Πολωνία, ενώ στον ημιτελικό άνοιξε το δρόμο σκοράροντας στο 50′ κόντρα στην Ουαλία. Ο τελικός απέναντι στην Γαλλία, τον βρήκε να αποχωρεί νωρίς λόγω τραυματισμού, αλλά οι Ίβηρες πανηγύρισαν στο τέλος επικρατώντας των γηπεδούχων 1-0 στην παράταση.

Το 2020 με τη συμμετοχή του και μόνο έγραψε ρεκόρ, καθώς ξεπέρασε 22 ποδοσφαιριστές που είχαν παίξει σε 4 διοργανώσεις ενώ ο ίδιος έφτανε τις 5. Στην πρεμιέρα κόντρα στην Ουγγαρία σκόραρε 2 φορές στο τελευταίο 10λεπτο για το 0-3 της Πορτογαλίας. Άνοιξε το σκορ απέναντι στην Γερμανία, αλλά η Πορτογαλία δεν απέφυγε την ήττα με 4-2. Ήταν πρωταγωνιστής και στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου φωτιά, καθώς με 2 πέναλτι έφερε το ισόπαλο 2-2 για την ομάδα του κόντρα στην Γαλλία και την πρόκριση στις 16 καλύτερες του EURO. Ήταν ήδη στα 14 γκολ σε τελικές φάσεις ξεπερνώντας κάθε αντίπαλό του κι όμως το Βέλγιο με τη μοναδική του τελική στο στόχο κατάφερε να νικήσει 1-0 και να αποκλείσει την κάτοχο του τίτλου. Για την ιστορία οι τελικές ήταν 24-6 υπέρ των Πορτογάλων και 5-1 στο στόχο, αλλά ο Τοργκάν Αζάρ έκανε τη διαφορά.

Εκεί που όλοι περίμεναν να αποχαιρετήσει την εθνική αυτός συνέχισε με γεμάτες μπαταρίες βρίσκοντας νέες προκλήσεις για την καριέρα του, δείχνοντας συνεχώς την αγάπη του για την Πορτογαλία. Θα είναι αυτή η τελευταία μεγάλη διοργάνωση για εκείνον; μόνο ο άνθρωπος που νίκησε το χρόνο μπορεί να μας απαντήσει, ο Κριστιάνο Ρονάλντο.