Αυστρία-Γαλλία 0-1: Δυσκολεύτηκε αλλά άρχισε με νίκη (highlights)

Το αυτογκόλ του Βέμπερ στο 38ο λεπτό χάρισε τη νίκη στην Γαλλία, η οποία δεν έθελξε με την απόδοσή της αλλά μπήκε με το δεξί στη διοργάνωση. Κέρδισε τις εντυπώσεις η Αυστρία.

Η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της Γαλλίας απέναντι στην σκληροτράχηλη Αυστρία δεν ήταν εντυπωσιακή, αλλά η ομάδα του Ντεσάν κατάφερε με το ελάχιστο 1-0 να πάρει το τρίποντο και να κάνει πρώτο βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση. Μοιραίος για την ομάδα του Ράνγκνικ ο Βέμπερ ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του μετά από σέντρα του Εμπαπέ. Ο σούπερ σταρ της διοργάνωσης είχε μια τεράστια ευκαιρία στο 55′ να “κλειδώσει” τη νίκη αλλά αστόχησε στο ανεπανάληπτο τετ α τερ με τον Πεντς. Η Αυστρία η οποία δε φοβήθηκε την ακριβοθώρητη αντίπαλό της βγήκε μπροστά, πίεσε, δημιούργησε κάποιες καλές προϋποθέσεις και είχε μια τεράστια ευκαιρία με τον Μπαουμγκάρτνερ πριν το γκολ, αλλά ο Μενιάν φώναξε “παρών”. Ο Εμπαπέ τραυματίστηκε στη μύτη πριν τη λήγη του αγώνα και έδωσε τη θέση του στον Ζιρού.

Δυσκολίες 38 λεπτών ως το αυτογκόλ του Βέμπερ

Η Γαλλία μπήκε στο ματς με τον Εμπαπέ στην κορυφή της επίθεσης, να εναλάσσεται συνεχώς με τον Τουράμ στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Η πρώτη ευκαιρία ήρθε σε μια τέτοια στιγμή ανισορροπίας της αυστριακής άμυνας με τον Εμπαπέ στο 8ο λεπτό να φεύγει από τα αριστερά και να εκτελεί με τον Πεντζ να αποκρούει στην κλειστή του γωνία.

Μετά από αυτή τη φάση, η Αυστρία μαζεύτηκε στο δικό της μισό, η Γαλλία δυσκολεύτηκε να βρει χώρους και άρχισε να αφήνει λίγο τη μπάλα στην Αυστρία. Η δεύτερη φάση προήλθε από τέτοια συνθήκη, όταν οι “τρικολόρ” στο 17′ έκλεψαν τη μπάλα και ο Γκριεζμάν στη μετάβαση έφτασε στην περιοχή αλλά το σουτ του κόντραρε και έφυγε κόρνερ κι ενώ ο Ντεμπελέ είχε βγει στην πλάτη του. Στη συνέχεια η Αυστρία που προσαρμόστηκε στο ματς, έγινε πιο δυναμική στα μαρκάρίσματά της και πήρε και μέτρα στο γήπεδο χωρίς όμως να είναι απειλητική.

Κι ενώ δε μπορούσε να απειλήσει η Γαλλία, λίγο έλειψε να δεχθεί το γκολ όταν από αριστερά ο Γκρίλιτς έκανε τη σέντρα ο Ζάμπιτσερ στην κίνηση εναέρια έβγαλε τον Μπαουμγκάρτνερ τετ α τετ για να τον νικήσει ο Μενιάν στο 36ο λεπτό, στη μεγαλύτερη ευκαιρία της αναμέτρησης ως εκείνο το σημείο.

Δϋο λεπτά μετά την μεγάλη ευκαιρία της Αυστρίας όμως ήρθε το γκολ για τη Γαλλία. Στην πρώτη φάση που ο Εμπαπέ πήγε στα δεξιά, πέρασε τον Μουένε και έκανε το γύρισμα με τον Βέμπερ να μην υπολογίζει σωστά και με το κεφάλι να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-1. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου λίγο έλειψε να έχουμε το δεύτερο γκολ της Γαλλίας, όταν μετά από φανταστική μπαλιά του Γκριεζμάν, ο Εμπαπέ βγήκε στην πλάτη της αυστριακής άμυνας, αλλά ο Πεντζ κατάφερε με δέυτερη προσπάθεια να του αποσπάσει τη μπάλα πριν εκτελέσει. Κάπως έτσι, με λιγοστές φάσεις και ένα κρύο γκολ η Γαλλία μπήκε προηγούμενη στα αποδυτήρια.

Σκληρί δεύτερο μέρος χωρίς πολλές στιγμές, το τρίποντο στους “τρικολόρ”

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τους δύο προπονητές και με τον Εμπαπέ να χάνει την ευκαιρία του τουρνουά μέχρι στιγμή. Ήταν το 55ο λεπτό όταν ο Ραμπιό πέταξε μια μπάλα στον κενό χώρο, ο Εμπαπέ άνοιξε το σπριντ του και βγήκε μόνος απέναντι από τον Πεντζ αλλά το πλασέ του έφυγε μόλις άουτ σε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία. Στη συνέχεια η Αυστρία κέρδισε απανωτά κόρνερ αλλά χωρίς να απειλήσει τον Μενιάν.

Στο 60′ ο Ράνγκνικ έκανε τριπλη αλλαγή για να αλλάξει την κατάσταση στο ματς με τους Αρναούτοβιτς, Τράουνερ και Βίμερ να περνούν στο ματς αντί των Βέμπερ, Γκρέγκοριτς και Γκρίλιτς. Η Γαλλία όμως ήταν αυτή που είχε πρώτη δύο φάσεις πρώτα στο 66′ με τον με τον Ερναντέζ σε πρώτη φάση να γυρίζει τη μπάλα, δεν πρόλαβε ο Γκριεζμάν, και στη συνέχεια ο Κουντέ σούταρε από καλή θέση στα σώματα. Και δεύτερη ένα λεπτό μετά με ένα σουτ του Τουράμ από κάθετη του Καντέ που απέκρουσε ο Πεντς.

Γενικά ο ρυθμός είχε πέσει πολύ στο δεύτερο μέρος, με τη Γαλλία να μπλοκάρεται καλά από την Αυστρία και να μην φαίνεται φρέσκια και με ιδέες στο γήπεδο. Η Αυστρία ήταν αξιόμαχη, πάλεψε μέχρι τέλους, δεν κατάφερε να κάνει την πολύ μεγάλη φάση στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά έβαλε την αμφιβολία στους “τρικολόρ” και δημιούργησε μια συνθήκη ισορροπίας στον αγώνα με τα στοιχεία ενός ντέρμπι. Η Γαλλία εν τέλει κατάφερε να κρατήσει αυτό το 1-0 με το αυτογκόλ του Βέμπερ, θα μπορούσε να είχε πετύχει άλλο ένα γκολ, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έθελξε με την απόδοσή της.

Οι συνθέσεις

Αυστρία (Ράλφ Ράνγκνικ): Πεντζ, Ντάνσο, Βέμπερ (60′ Τράουνερ), Πος, Μουένε (88′ Πρατς), Ζέιβαλντ, Ζάμπιτσερ, Μπαουμγκάρτνερ, Λάιμερ (91′ Λάιμερ), Γκρίλιτς (60′ Βίμερ), Γκρέγκοριτς (60′ Αρναούτοβιτς)

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Μενιάν, Ουπαμεκανό, Σαλιμπά, Κουντέ, Ερναντέζ, Καντέ, Γκριεζμάν (89′ Φοφανά), Ραμπιό (61′ Καμαβινγκά), Ντεμπελέ (61′ Κόλο Μουανί), Τουράμ, Εμπαπέ (89′ Ζιρού)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.