Από έναν τόσο έμπειρο ποδοσφαιριστή όπως ο Ρομέλου Λουκάκου, ασφαλώς ο Ντομένικο Τεντέσκο περίμενε πολύ περισσότερα στην ήττα από τη Σλοβακία στην πρεμιέρα του Βελγίου στο Euro 2024.

Το τελικό 1-0 δύσκολα λέει την ιστορία του αγώνα, με τον Βέλγο επιθετικό να έχει δύο γκολ που ακυρώθηκαν από τον VAR για διαφορετικούς λόγους.
Αν και η τύχη δεν ήταν με το μέρος του, σίγουρα υπάρχει ένα στοιχείο ευθύνης που πρέπει να αναλάβει για την ήττα που φέρνει σε δύσκολη θέση την ομάδα του.

Ο Ρομέλου Λουκάκου έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία με 2 γκολ που δεν μέτρησαν τελικά από τον VAR, σε αγώνα Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Επίσης, έχασε τρεις μεγάλες ευκαιρίες, τις περισσότερες από οποιονδήποτε παίκτη σε τουρνουά Euro εδώ και πολλά χρόνια. Ο τελευταίος παίκτης που έχασε 4 μεγάλες ευκαιρίες σε ένα παιχνίδι ήταν ο Ολλανδός Ντένις Μπέρκαμπ το 1996 εναντίον της Αγγλίας. Η ειρωνεία είναι μάλιστα ότι ο Λουκάκου ήταν ο πρώτος σκόρερ στα προκριματικά του Euro, σημειώνοντας 14 γκολ σε μόλις 29 τελικές προσπάθειες.

Σύμφωνα με το Squawka, ο Βέλγος διεθνής έχει χάσει έξι μεγάλες ευκαιρίες σε λιγότερα από 100 λεπτά τόσο σε Παγκόσμια Κύπελλα, όσο και σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα! Αν η χώρα του θέλει να αλλάξει τα πράγματα σε αυτό το τουρνουά, θα πρέπει να αρχίσει να βρίσκει γρήγορα δίχτυα, ώστε να φτάσει στη νοκ άουτ φάση του τουρνουά, με ένα κομβικό παιχνίδι απέναντι στην Ουκρανία του Μούντρικ να ακολουθεί στη φάση των ομίλων.