Η Γερμανία αρέσει αλλά πρέπει να αμυνθεί καλύτερα

Η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν έκανε την δουλειά με το 2-0 απέναντι στην Ουγγαρία. Προκρίθηκε με καλές και κακές στιγμές. Με ταχύτητα, δημιουργία και εμπειρία στο κέντρο αλλά και με αμυντικά κενά. Οι Ούγγροι δεν τα εκμεταλλεύτηκαν αλλά το επίπεδο συνεχώς, θα ανεβαίνει.

Η Ουγγαρία μπήκε στο γήπεδο με ένα… γιατί όχι. Τι έχουμε να χάσουμε;

Βασικά το παιχνίδι, που θα σήμαινε ότι υπάρχει μόνο η οδός μιας εκ των τεσσάρων θέσεων που κερδίζουν οι τρίτοι των ομίλων σε αυτό το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Αυτό έμεινε στην Ουγγαρία.

Οι Γερμανοί έδειξαν έτοιμοι για την πρόκληση. Δέχτηκαν δύο φάσεις στα πρώτα πέντε λεπτά, απάντησαν με δύο ως το 12ο λεπτό.

Πριν από τρία χρόνια είχαν αναμετρηθεί ξανά οι δύο ομάδες στο Euro, αυτή την φορά σε Ουγγρικό έδαφος. Οι Ούγγροι είχαν προηγηθεί δις και οι Γερμανοί είχαν ισοφαρίσει δις.

Όπως και τότε, έτσι και σήμερα… ροντέο.

Το εντυπωσιακό για την Γερμανία είναι ότι σε σχέση με εκείνη την ενδεκάδα προ τριετίας έχει στο γήπεδο έξι ίδιους παίκτες αλλά δύο από αυτούς που δεν είχε, αλλάζουν τα δεδομένα. Οι εξαιρετικά δημιουργικοί και επικίνδυνοι στο ένας με έναν Μουσιάλα και τον Βιρτς. Ο Χάβερτς τότε έπαιζε χαφ, τώρα παίζει φορ.

Κίνηση, ταχύτητα, δημιουργία και πάντα… Κρόος και Γκουντογκάν.

Το πρώτο γκολ δεν άργησε και νομίζω ότι σωστά μέτρησε.

Η Γερμανία πάντως επέτρεψε πολλές φάσεις και μπορεί να ευχαριστεί τον Μάνουελ Νόιερ, ειδικά στην φαουλάρα του Σόμποσλαϊ για το ότι έμεινε μπροστά και δεν δέχτηκε γκολ.

Το δεύτερο γκολ ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο και ουσιαστικά κλείδωσε νίκη και πρόκριση. Η παρουσία του Κρόος έχει δώσει άλλη αυτοπεποίθηση στην ομάδα. Η νίκη ήταν δίκαιη.

Όσον αφορά στους Ούγγρους η επιθετική προσέγγιση είναι πιο ωραία. Σπατάλησαν εβδομήντα λεπτά με την Ελβετία και ίσως αυτά να τους στοιχίσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση. Μπορούν να νικήσουν την Σκωτία, να σκοράρουν αρκετά γκολ αν μπορούν και να περιμένουν.

Για την Γερμανία, στα σημαντικά ματς θα είναι πρόβλημα η δεξιά πλευρά καθώς ο Κίμιχ μπορεί να έπαιζε παλιά μπακ αλλά… δεν μοιάζει να θυμάται και πολλά από την θέση και σε εκείνα τα ματς θα χρειαστεί να αμυνθεί περισσότερο από ότι με Σκωτία και Ουγγαρία.

Γενικώς οι Γερμανοί πρέπει να πάρουν μαθήματα από αυτό το παιχνίδι για την άμυνά τους. Παρόλα αυτά, σε δυο ματς έχουν μαζέψει περισσότερους βαθμούς από ότι σε τρία στην προηγούμενη διοργάνωση και έγιναν η πρώτη ομάδα που προκρίνεται στην επόμενη φάση.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.