Ο Ντιντιέ Ντεσάν ξεχώρισε τον Κιλιάν Εμπαπέ από τους υπόλοιπους παίκτες του ρόστερ της Γαλλίας.

Πάρτε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Novasports

Ο Γάλλος ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε πως έμεινε ευχαριστημένος με την εμφάνιση των «τρικολόρ» στην ισοπαλία 0-0 με την Ολλανδία. Ο Ντεσάν στάθηκε μόνο στην αποτελεσματικότητα των παικτών του μπροστά στην αντίπαλη εστία, ενώ έκανε ειδική αναφορά και στον Αντουάν Γκριεζμάν.

Αρχικά, ο Ντεσάν δήλωσε: «Ο Κιλιάν είναι ο Κιλιάν, δεν μπορεί να συγκριθεί με τους άλλους. Ο Μπαρκολά έχει ικανότητες και γι’ αυτό είναι μαζί μας. Σε έναν τέτοιο αγώνα δεν είναι ποτέ εύκολο. Δίστασα να τον βγάλω στο τέλος για να κάνω τη διαφορά, αλλά η ομάδα ήταν ισορροπημένη. Δημιουργούσαμε κίνδυνο και αμυνόμασταν καλά».

Και συμπλήρωσε: «Λυπάμαι μόνο για την αποτελεσματικότητα. Παίξαμε ένα παιχνίδι μεγάλης έντασης. Η Ολλανδία ήταν πιο προσεκτική από ό,τι συνήθως. Σε σύγκριση με τους αντιπάλους μας, είχαμε 36 ώρες λιγότερο χρόνο αποθεραπείας. Αλλά ανταποκριθήκαμε. Κάναμε ό,τι ήταν δυνατό για να ανακάμψουμε».

Παράλληλα, ο Γάλλος τεχνικός τόνισε: «Πρέπει να σκοράρεις. Θα το αναλύσουμε και ελπίζουμε να βελτιωθούμε στο επόμενο παιχνίδι για να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τον στόχο μας για να φτάσουμε στον επόμενο γύρο. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε. Ήταν ένα παιχνίδι υψηλής έντασης και ήμουν χαρούμενος με αυτό που πέτυχαν οι παίκτες μου, αν και είμαι απογοητευμένος από την έλλειψη αποτελεσματικότητάς μας μπροστά στο τέρμα».

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Γκριεζμάν: «Πιο πολύ θα ανησυχούσα αν δεν είχαμε ευκαιρίες. Ο Γκριεζμάν ήταν καλύτερος από το πρώτο παιχνίδι, αλλά ίσως ήταν λίγο εκτός τεχνικά που δεν το έχω συνηθίσει, σήμερα έπαιξε πιο ψηλά στο γήπεδο γιατί είχαμε άλλους τρεις χαφ».