Ελβετία-Γερμανία 1-1: Ο Φούλκρουγκ έσωσε την πρωτιά! (highlights)

Με γκολ στις καθυστερήσεις ο επιθετικός των Γερμανών που ήρθε από τον πάγκο πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης, συνώνυμο της πρωτιάς του 1ου ομίλου.

Στη Φρανκφούρτη η Γερμανία εκκίνησε την αναμέτρηση με κατοχή άνω του 70% στο πρώτο 20λεπτο, ωστόσο εξαιρουμένης μιας κεφαλιάς του Χάβερτς ύστερα από κόρνερ του Κρόος η ομάδα του Νάγκελζμαν δεν μπόρεσε να φτάσει με αξιώσεις στην μεγάλη περιοχή του Ζόμερ.

Στο 18′ ο Άντριχ με σουτ μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (με τον Ζόμερ να φέρει μεγάλη ευθύνη) αλλά ορθώς το γκολ ακυρώθηκε για φάουλ του Μουσιάλα στον Έμπισερ. 

Και σαν να μην έφτανε αυτό για τους αμφιτρύωνες, στο 28′ στην πρώτη επιθετική προσπάθειά της η Ελβετία σκόραρε μετά την πάσα του Φρόιλερ και το κοντινό τελείωμα του Εντόι, ο οποίος δύο λεπτά αργότερα απείλησε εκ νέου τον Νόιερ. 

Ο άσος της Μπολόνια, σε ηλικία 23 ετών και 242 ημερών έγινε ο δεύτερος πιο νεαρός σκόρερ της Ελβετίας σε τελική φάση Euro, μετά τον Γιόχαν Φόνλαντεν που είχε σκοράρει σε ηλικία 18 ετών και 141 ημερών στο Euro 2004.

Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου η ομάδα του Γιακίν κράτησε με άνεση το 0 στην εστία της, πηγαίνοντας με προβάδισμα στα αποδυτήρια.
Στο δεύτερο οι Γερμανοί πίεσαν αλλά δεν είχαν σε καλή ημέρα τους Βιρτς, Μουσιάλα, Χάβερτς με τους Ελβετούς να πετυχαίνουν και δεύτερο γκολ στο ανοικτό γήπεδο, αλλά ακυρώθηκε σωστά για offside του Βάργας.

Ο Νόιερ στο 88′ δεν άφησε τον Τζάκα να κάνει το 2-0, με την Ελβετία να ετοιμάζεται να  να πανηγυρίσει τη μεγάλη νίκη και την πρωτιά στον 1ο όμιλο αλλά ο Φούλκρουγκ είχε διαφoρετική άποψη. 

Στο 90+2′ μετά τη σέντρα του Ράουμ, ο άσος της Ντόρτμουντ με κεφαλιά-αλφάδι έστειλε την μπάλα στο γάμα της εστίας του Ζόμερ με τις δύο αλλαγές του Νάγκελζμαν να διαμορφώνουν το τελικό 1-1 και τη Γερμανία να περιμένει στις 29 Ιουνίου τον δεύτερο του 3ου ομίλου (Αγγλία, Δανία, Σλοβενία, Σερβία) για τη φάση των “16” ενώ η Ελβετία θα περιμένει τον δεύτερο του 2ου ομίλου (Ιταλία, Αλβανία, Κροατία, αφού οι Ισπανοί είναι σίγουρα πρώτοι).

Αξίζει να σημειωθεί πως με την αποψινή συμμετοχή του ο Εμάνουελ Νόιερ έφτασε τις 18 σε τελική φάση Euro και είναι ο recordman τερματοφύλακας στην ιστορία του θεσμού, αφήνοντας στις 17 τον Τζίτζι Μπουφόν.

Ελβετία: Ζόμερ, Σερ, Ακάντζι, Ροδρίγες, Βίντμερ, Φρόιλερ, Τζάκα, Έμπισερ, Εντόι (65′ Αμντουνί), Ρίντερ (65′ Βάργας), Εμπολό (65′ Ντούα)

Προπονητής: Μουράτ Γιακίν

Γερμανία: Νόιερ, Κίμιχ, Ρούντιγκερ, Τα (61′ Σλότερμπεκ), Μίτελστεντ (61′ Ράουμ), Άντριχ (65′ Μπάιερ), Κρόος, Μουσιάλα (76′ Φούλκρουγκ), Γκιουντογκάν, Βιρτς (76′ Σανέ), Χάβερτς

Προπονητής: Γιούλιαν Νάγκελζμαν 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.