Η UEFA έκοψε διαιτητές για τα λάθη τους

Δύο διαιτητές και δύο βοηθοί μάζεψαν τις σφυρίχτρες και τα σημαιάκια τους, λόγω των λανθασμένων αποφάσεών τους…

Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν άφησε ατιμώρητους τους Ισπανούς διαιτητές για τα λάθη τους κατά την πρώτη φάση του Euro2024 και τους έστειλε πίσω στο σπίτι τους για πρόωρες διακοπές. Μπαίνοντας στα νοκ άουτ ματς η UEFA δεν θέλησε να ρισκάρει με διαιτησίες που ξεσηκώνουν τον κόσμο και που μπορούν να αλλοιώσουν την εικόνα του τουρνουά, για αυτό και έλαβε σκληρά μέτρα κατά των Ισπανών referees.

Οι εμπλεκόμενοι διαιτητές

Ο Χεσούς Χιλ Μανθάνο, γνωστός για τις αμφιλεγόμενες αποφάσεις του στη La Liga, αποχώρησε από το τουρνουά μετά από ένα λάθος στο παιχνίδι της Γαλλίας με την Αυστρία, όπου οι “τρικολόρ” επικράτησαν με 1-0. Οι βοηθοί του, Ντιέγκο Μπαρμπέρο και Άνχελ Νεβάδο, επίσης κλήθηκαν να φύγουν.

Ο Αλεχάντρο Ερνάντεζ, διαιτητής που μπήκε στο στόχαστρο για τον μη καταλογισμό πέναλτι της Σκωτίας εναντίον της Ουγγαρίας, επίσης μάζεψε τις βαλίτσες του. Η απόφαση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τον προπονητή της Σκωτίας, Στιβ Κλαρκ και έγινε πρώτο θέμα την επόμενη του αγώνα. Ο μόνος Ισπανός διαιτητής που παραμένει στο τουρνουά είναι ο διαιτητής VAR, Μαρίνο Μουνουέρα.

Αντίδραση από την RFEF

Ο πρώην διαιτητής της La Liga, Ιτουράλδε Γκονζάλεθ, κάλεσε την Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (RFEF) να εξασφαλίσει την παρουσία ενός Ισπανού εκπροσώπου στην επιτροπή διαιτησίας της UEFA. «Υπάρχει επείγουσα ανάγκη για έναν Ισπανό εκπρόσωπο στην επιτροπή διαιτησίας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας», ήταν η δήλωση του πρώτου, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να σώσει την υπόληψη της ισπανικής διαιτησίας στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.